Siirry pääsisältöön

Läsnätyö by Microsoft

Minulle tarjoutui mahdollisuus Future Femalen kautta päästä katsomaan Microsoftin uutta tapaa muodostaa työyhteisö ja tehdä töitä. Microsoft kutsuu tätä uutta tapaa läsnätyöksi (microsoftlaisten oma blogi) kohtaamispaikassa (VM:n esitys).

Kuva

Microsoftilla ei siis ole enää jokaisella omaa pysyvää paikkaa, jossa työskennellä, vaan heillä on eri teemoilla tiloja, joihin voi oman fiiliksen mukaan mennä suorittamaan toimiaan. Eikä välttämättä tarvitse tulla edes toimistolle, vaan töitä voi tehdä myös kotoa käsin, niin itsenäistä työtä kuin plla mukana palavereissa. Microsoftilla virtuaalisesti tehty työ on aivan samanarvoista kuin face-to-face tehty työ.



Tämä tietenkin edellyttää, että kaikilla henkilöillä on toimivat ytheydet ja ohjemat koneissa sen mukaan, että omia tehtäviä voi suorittaa tai voi olla läsnä kokouksissa. Työn luonteen tulee olla myös sellaista, että se tapahtuu pääasiassa tietokoneella. Microsoftillahan näin on.

Kuulostaa kyllä kivalta, että voit tavata ihmisiä oman tiimisi ja oman symbioosisi ulkopuolelta, mutta en oikein usko, että se toimisi esimerkiksi tällä alalla, jolla minä nyt työskentelen. Tykkään myös avoimuudesta ja vapaudesta, jonka verkon yli muodostettava kohtaamispaikka muodostaa. Nykypäivänä pitäisikin hyödyntää enemmän niitä sähköisiä palveluita, joita on jopa ilmaiseksi hyödynnettävissä. Itsekin olen sellaisissa luottamustehtävissä, joissa on ihmisiä ympäri Suomen ja kokoustetaan face-to-face. Käyttäisin mielelläni näissä kokouksissa virtuaalisia mahdollisuuksia keskustella ja olla läsnä, sillä näin säästäisi pitkän pennin, säästäisi aikaa ja kommunikointikin saattaisi olla aktiivisempaa.

Meille ns. tietokonesukupolvelle nämä sähköiset kommunikointitavat ovat osa arkipäivää. Miten ne saataisiin osaksi myös kokeneemman polven kommunikointitottumuksia? Pitääkö meidän odottaa niin kauan, että minun sukupolveni on vanhimmasta päästä vai toimitaanko kuten Microsoftilla. Työyhteisön muutos laitettiin käyntiin ilman kysymistä työntekijöiltä. Näin ei tullut myöskään vastalauseita, kun ei kysytty mitään. Mutta kun varsinaisia muutoksia alettiin tekemään konkretisoimaan, otettiin kaikki mukaan, jotta heillekin tulisi tunne, että saavat vaikuttaa. Minusta loistavaa, joskus on vaan toimittava, jotta saa todellisen muutoksen aikaan. Mutta on myös huomioitava kaikki osalliset, ettei lopputulos ole täysi susi. Siis avoimuus  lopullista ratkaisua löydettäessä oli koko muutoksen avainsana.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Le Creuset

Olen haaveillut jo pitkään kunnon padasta. Minulla on ollut pitkään valurautainen pata, joka sinänsä ajaa tehtävänsä, mutta on erittäin hankala puhdistaa. Le Creuset in padat ovat olleet jo pitkään toivelistalla, mutta ne ovat ainakin Suomessa olleet liian kalliita alennuksessakin. Le Creusetin padat ovat induktio-sopivia, ne voi pestä astianpesukoneessa ja niissä on keraaminen pinta, ettei ruoka pala kiinni. Kuten On the Way -postauksessa kerroin, kävimme Åren matkalla Stockholm Quality Outletissä. Ja siellähän oli Le Creusetin liike. Jeejee! :) Kaikki tuotteet olivat 2-laatua, eli hinnat olivat kerrankin kohdillaan, mutta silti tuotteille tuli elinikäinen takuu. Viat, joita padoissa oli, oli lähinnä värivirheitä, mikä ei ainakaan minun ruuanlaittoani haittaa. Meille päätyi soikea, punainen, 3,3l pata, joka on toiminut kuin unelma. Astianpesukoneessa pata tulee puhtaaksi, lämpenee induktiolla ja ruokaan ei tule metallin makua, kun sisäpinnalla on keraaminen pinnoite. Mitä pat

Pantteri

Tykkään ihan hulluna panttereista , siis salmiakkipanttereista, myös lumipantterit ovat todella hyviä. Ruotsissahan nämä karkit ovat nimellä Salta Katten. Ennen oli myös Pantteri-jäätelöä, joka oli aivan mielettömän hyvää. Enää tuotaherkkua ei löydy valitettavasti valikoimista. Eilen tuli puhetta, että mikäs eläin se pantteri oikein on. Ja wikipedia sen kertoo: Leopardi eli pantteri (Panthera pardus), englanniksi leopard. Tuo nimi tulee leijonan (leo) ja pantterin (panther) risteytyksestä . En tiedä onko se vain uskomus, mutta nimen perustana on, että leopardi on leijonan ja mustan pantterin risteytys. Joka tapauksessa kyseessä on pilkullinen kissaeläin, joka näyttää näin söpöltä pentuna. Voisin ottaa lemmikiksi. Pantteri viittää myös Pohjois-Amerikassa usein puumaan , englanniksi cougar. Puuma on vaaleaturkkinen kissaeläin, jolla ei ole täpliä. Etelä-Amerikassa pantterilla taas tarkoitetaan jaguaaria , englanniksi jaguar. Jaguaari on myös pilkullinen ja hyvin yhdennäköinen leopardin

Nora ja Sade - mikä pari

Kuusi vuotta ja paljon vettä on virrannut Karjaanjoessa. Niin minä, maailma kuin moni muu on muuttunut siinä samalla. Tällä hetkellä meidän kotia asustaa minun lisäksi Sade, tanskalais-ruotsalainen pihakoira, joka muutti mun luokse lokakuussa 2020, kun olin ollut yksin 1,5kk Samin yllättävän poismenon jälkeen.   Meillä menee Saden kanssa mukavasti. Välillä haastetaan toisiamme, mutta pääasiassa ollaan onnellisia ja iloisia itsejämme. Kerron Sadesta ja meidän yhteisistä jutuista lisää toisessa postauksessa, koska ajattelin herätellä tämän blogin uudelleen henkiin. Kirjoittelen tätä ihan itseäni varten, mutta kaikki lukijat ovat myös erittäin tervetulleita. 😙   Toivotan sinulle ihanaa kesää ja ollaan kuulolla!  Sade chillaa