tiistaina, huhtikuuta 10, 2012

Pääsiäisherkkuja

Pääsiäinen oli melkoista herkuttelua. Töissä jaettiin Kinderit ja minä sain sinisen tutkija-Barban. Työkaveri sai kelataisen kirjanörtti-barban ja toi sen minun sinisen kaveriksi. :)

Mitään varsinaisia pääsiäisruokia ei ollut suunnitelmissa, mutta joitakin herkkuja oli pakko maistaa, kuten mämmiä. Mämmi on muuten parasta paksun vaniljakastikkeen  kanssa.


Tykkään tehdä ruokaa ja valmistinkin pitkänä perjantaina kaalipataa ihan omalla ohjeella. Koska pakastimesta löytyi iso voitakinalevy, sain päähänpiston, että teen kaalipadasta kaalipiirakan. Vähän munaa ja Punaleimaista Emmentalia padan joukkoon ja taikinakuoren sisään. Olipa niin hyvää, että päätin kutsua vanhemmat 2. pääsiäispäivänä päivälliselle ja tarjota piirakkaa alkupalana. 

Kaalipiirakan seurana alkupalalautasella "tomaattimunia" salaattipedillä ja fetaa pienenä lisänä. Koristeena korianteria. Voitakinaan tehty kaalipiirakka on muuten parasta uunissa lämmitettynä, koska kuori pysyy rapeana.
 

 Pääruokana kutsupäivällisellä oli vuohenjuustolohta, pekoniin käärittyä parsaa ja rosmariinikasviksia sekä Bernaisékastiketta. Ripottelin lohen päälle sitruunapippuria ja suolaa, sitten sivelin sen Bonjourin ruohosipuli- ja valkosipulituorejuustoilla. Kasviksiin pilkoin lanttua, bataattia ja porkkanaa ja sekoitin nämä rosmariinisilpun, kuivatun rosmariinin, suolan, pippurin sekä oliiviöljyn kanssa. Levitin vuokaan ja laitoin kalasetin kanssa uuniin 200oC, kiertoilma. Pesin parsat, leikkasin niistä paksun kannan pois ja käärin neljä parsaa kahden pekonisiivun sisään. Paistoin pannulla kevysti ja laitoin uunivuokaan ja muiden uunissa jo olleiden seuraan.

Noin vartin uunissa hauduttamisn jälkeen leikkelin lohen päälle vuohenjuustoa ja annoin sen sulaa muodostaen kauniin pinnan.

Tein elämäni ensimmäisen kerran itse Bernaisé-/Hollandaisekastiketta. Käytin ohjeen timjamin sijaan rosmariiniä ja salottisipulin sijaan makeaa sipulia. Sipulia tuli aivan liikaa, joten laitoin ylimääräiset rosmariinikasvisten joukkoon. Ensimmäisellä kerralla valkoviinietikka haihtui sipulien ja yrttien seasta kokonaan, niin piti keittää uusi setti. Minulla on hiukan huonot haudutusastiat, mutta sain lopulta yhden mikroakin kestävän muoviastian sopimaan kattilaan niin että sitä pystyi vatkaamaankin. Siis keltuaiset astiaan, nesteet haudutuksesta sekaan ja voita sulattelemaan. Ihan täyttä määrää en voita käyttänyt, mutta hyvää tuli silti. Pikkasen suolaa lisäsin mausteeksi ja kuivattua rosmariiniä. Hieman löysää normaaliin Bernaiséen verrattuna, mutta ei haitannut. 


Jälkiruuaksi olin tehnyt jo pitkänä perjantaina pashaa. Resepti oli kevennetty pasha, eli joukkoon ei tullut munaa eikä voita. Marmeladina käytin täysin sokeritonta versiota, jossa oli kunnon appelsiinipaloja. Lisäsin myös krokantteja ja ekstrana Fazerin Wiener Nougat-rouhetta. Käytin valutuksessa siivilää, suodatinpaperia ja harsoa. Pashan tarosin kermavaahdon ja Wiener Nougat-rouheen kera.


Viikko ennen pääsiäistä ostetut tulppaanit eivät ihan kestäneet 2. pääsiäispäivään asti. Mutta valitettavasti kaupasta ei löytynyt uusia tulppaaneja. Onneksi kuitenkin Äiti ja Iskä toivat nätit gerberat.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...