torstaina, huhtikuuta 12, 2012

Leffoja, leffoja, leffoja

Viime aikoina on tullut tsekattua leffoja tiheään tahtiin. Ensin Minnalta lainaan ja sitten Filmtownista lahjakortilla. Ja onhan noita tullut tallennettua ihan mukavasti omiinkin kätköihin. Niin, ja voitinhan minä muutaman yhdessä kisassakin ja laatikostakin löytyi muutama katsomatta jäänyt DVD, ja Varekset ostin Åreen laivalta.

Aloitetaan Vareksista. Ostin siis neljän leffan setin laivalta matkalla Tukholman kautta Åreen helmikuussa. Settiin kuuluivat: Vares - Yksityisetsivä, V2 - Jäätynyt enkeli, joissa Jussi Varesta esittää Juha Veijonen, Vares - Pahan suudelma sekä Vares - Huhtikuun tytöt, joissa Jussi Varesta esittää Antti Reini

Jussi Vareksena Juha Veijonen meidän kotiscreenillä.

Jussi Vareksena Antti Reini niin ikään kotiscreenillä.

Vareksia on tullut ainakin pari lisää tuon viimeisen jälkeen. Sen verran hyviä pätkiä olivat nuo neljä, että mielelläni katson seuraavatkin. Sitä en osaa sanoa, että kumpi on parempi itse Vareksena, Veijonen vai Reini, ovat kumpikin omalla tavallaan rooliin sopivia. Leffat ovat mukavan lyhyitä, sopivat meidän pieneen Suomeen actioneina, tuttuja paikkoja on kiva katsoa ja melkein jokaisessa leffassa on jotenkin ollut lentopallo esillä. :)

Jatketaan Suomi-leffa linjalla. Elokuu, Oskari Sipolan taiteellinen lopputyö Taideteollisesta korkeakoulusta. Näillä sanoilla leffaa kuvattiin Wikipediassa. Kertomus ylioppilaaksi päässeen pojan kesän riennoista, kun tyttöystävä reilaa Euroopassa. Kauniita maisemia, paljon tunteita, paljon epävarmuutta, onnellinen loppu. Siinäpä se elokuva lyhykäisyydessään. Ihan ok, muttei säväyttänyt.

Ja sitten ulkomaille ja täysin toisenlaiseen genreen. In Time on tieteistrilleri, jossa pääosaa esittävät Justin Timberlake ja Amanda Seyfried. Tykkäsin erityisesti Amandan suorituksesta. Ei Justinkaan huonosti vetänyt, muttei kyseessä ollutkaan mikään vaativa luonnerooli. Mielenkiintoinen ajatus leffan kirjoittajalla. Jos aika olisi tosiaan se valuutta, jolla elämme, olisi elämä aika erilaista. Leffa oli ehkä hieman mielenkiintoisempi kuin Kohtalon vartijat, josta kirjoitin viime viikolla. Samaan tieteistrilleri-kastiin menevät molemmat.

Ja viimeisenä tähän settiin, The Guardian - Meripelastaja.Vanha elokuva (2006), jossa pääosissa Kevin Costner ja Aston Kutcher. Selkeästi minulle mieluisin leffa tässä postauksessa. Tunnetta, actionia, armeijaa, rakkautta, jännitystä, merta, vuoria, maisemia, sporttia. Jotenkin tuntuu, että tämän tyylisiä leffoja tehdään nykyään yhä vähemmän. Enemmän ollaan tuolla tieteismaailmassa, räiskyvissä action-rikos-aiheissa, tehdään animaatioita tai sitten ollaan ihan pelkässä hömppäkomediassa. Uutena piirteenä on myös vanhojen leffojen tekeminen 3D:ksi tai muuten vaan vanhojen leffojen tekeminen uudestaan. Onko kaikki mailman aiheet jo käsitelty, vai miksei tule uutta, realistista ja tunteikasta tarjolle?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...