sunnuntaina, huhtikuuta 22, 2012

Kiipeilyhiiri

Parin kuukauden tauon jälkeen keikun taas seinällä, jeejee. :)
Aloitin kokeilun huhtikuun alkupuolella peukalotuen kanssa, helpoilla reiteillä ja välttäen peukalon käyttöä. Kiipeilykunto palautui yllättävän nopeasti ja pian pääsin kiipeämään jopa viitosen reittejä, vielä "ilman" oikean käden peukaloa. Salmisaaressa (Kiipeilyareenalla) taittui jopa 5C.

Vierailulla Tampereelle tuli käytyä myös TK:lla. Niin erilaisia reittejä kuin Salmisaaressa. Pääasiassa johtuen seinien mataluudesta, mutta myös reitintekijöistä. 5A oli maksimi, jonka pääsin, enkä edes kaikkia niitä. 5B-reittien läpäisemisestä ei ollut toivoakaan.

Pirkanmaan osuuskaupalla oli samana viikonloppuna asiakasomistajapäivät, joka tarkoitti vähintään 15% alennusta lähes kaikista tavaroista. Kalevan Prisman urheiluosastolla on erittäin monipuolisia sisäänostajia ja sieltä löytyy kilpailukykyinen tarjonta niin kiipelyvarusteisiin kuin mihin vain. Ja nyt kun oli alennukset päällä, niin piti itsekin käydä visiitillä. Mun koriin tarttui seuraavaa: kypärä (Petzl Elia, naisten malli jossa ponnarin paikka, -15%), kengät (La Sportivan Speedsterit, agressiiviset kiipeilykengät erityisesti boulderointiin, -50%) ja hanskat (Black Diamond Stone Glove, nahkaiset "puolihanskat", -15%).


Kotiin meille tuli samalta osastolta riippumatto (Ticket to the Moonin Parachute Hammock Double Camou-kuvioinnilla) ja slingit, jolla se saadaan mukavasti terassille roikkumaan.

Speedsterit pääsivät heti testiin ja saivatkin varpaat melkoisen ruttuun. Onneksi TK:n reitit ovat tosiaan lyhyitä, niin pääsi totuttamaan varpaita vähän kerrallallaan. Hyvin kyllä toimivat ja sain kivasti irti pienistäkin jalkaotteista sekä muotoseinästä.

Seuraavana päivänä uusia kenkiä ei kuitenkaan tarvinnut jalkaan laittaa, kun kiipeilykohteena oli Tapanilan Erän/Helsingin kiipeilykeskus. Onneksi oli vanhat popot (La Sportivan Miurat) mukana. Miurat ovat 0,5 kokoa isommat ja varpaat loivemmassa kulmassa, silti ei niilläkään mitään aamutossufiilistä tullut. Ovat siis kengät aika oikean kokoiset.

Tapanilan reitit ovat taas oma lukunsa. Ehkä jotain Tampereen ja Salmisaaren väliltä. Paljon muotoseinää, haastavia sekä helpompia reittejä, korkeampi kuin TK mutta matalampi kuin Kiipeilyareenan 30m Rocktopia. 5A-reitit meni hyvin, mutta 5B oli liikaa ilman taukoa. Tulipa testattua liidaamistakin pitkästä aikaa. Hyvin pysyi yhdellä kädellä seinässä, kun toisella klippas. Köysi pyöri ensin joka suuntaan, mutta lopussa senkin sain haltuun. Hyvää treeniä kesää silmällä pitäen. Toukokuussa voisi harkita jo uloskin menoa.

Tulipa viikonloppuna suunniteltua myös kiipeilyreissuja. Niistä sitten lisää, kun varmistuvat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...