sunnuntaina, maaliskuuta 18, 2012

Mutakakku

Facebookissa oli parilla kaverilla maininta mutakakusta ja sen herkullisuudesta. Kun illan ohjelmassa ei ollut mitään ihmeellistä ja muutenkin oli tarkoitus viettää aikaa omassa keittiössä, niin minäkin päätin tehdä moisen. Ensimmäisen kerran tein mutakakkua jouluna ja silloin se onnistui erinomaisesti. Piparinen mutakakku ei tällä kertaa kuitenkaan sopinut ajankohtaan, niin piti etsiä uusi resepti.

Kun Google-hakuun kirjoitin "mutakakku", niin ehdotuksena tuli "mutakakku karppaus". Suorastaan loistavaa! Ei valkoisia vehnäjauhoja ja vähemmän sokeria, sopii minulle.  Ehdotuksista poimin karppaus.infon kakun, jossa käytin Fazerin tumminta leivontasuklaata ja johon lisäsin myös Turkinpippurirouhetta sekä chiliä. Makeutusaineen tilalla käytin intiaanisokeria 2dl. Suklaa ei ole minulle suurin herkku, mutta salmiakki on, siksi tuo tuunaus, chili sen sijaan tuo pientä ekstraa ja makeutusaineet ovat keinotekoisia, joten en tykkää niistä.

Ohjeessa oli käytetty 18 cm vuokaa. Itsellä on vain reilu 20 cm vuoka. Kakusta tuli siis laakea ja ohut. Otinkin paistoajasta pari minuuttia pois, ettei keskiosa kovetu liikaa. Ei kovettunut! :)Mutta yön yli vetäydyttyään kakku oli mukavan kiinteää ja mehukasta! Salmiakit maistuvat kivasti ja chilikin tuo vhän potkua. Kakusta ei tule yhtään ähky olo, muttei sitä voi silti liikaa syödä kerralla, kun se on aika tuhtia. Suosittelen lämpimästi tätä karppiversiota! :) Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...