Siirry pääsisältöön

Mutakakku

Facebookissa oli parilla kaverilla maininta mutakakusta ja sen herkullisuudesta. Kun illan ohjelmassa ei ollut mitään ihmeellistä ja muutenkin oli tarkoitus viettää aikaa omassa keittiössä, niin minäkin päätin tehdä moisen. Ensimmäisen kerran tein mutakakkua jouluna ja silloin se onnistui erinomaisesti. Piparinen mutakakku ei tällä kertaa kuitenkaan sopinut ajankohtaan, niin piti etsiä uusi resepti.

Kun Google-hakuun kirjoitin "mutakakku", niin ehdotuksena tuli "mutakakku karppaus". Suorastaan loistavaa! Ei valkoisia vehnäjauhoja ja vähemmän sokeria, sopii minulle.  Ehdotuksista poimin karppaus.infon kakun, jossa käytin Fazerin tumminta leivontasuklaata ja johon lisäsin myös Turkinpippurirouhetta sekä chiliä. Makeutusaineen tilalla käytin intiaanisokeria 2dl. Suklaa ei ole minulle suurin herkku, mutta salmiakki on, siksi tuo tuunaus, chili sen sijaan tuo pientä ekstraa ja makeutusaineet ovat keinotekoisia, joten en tykkää niistä.

Ohjeessa oli käytetty 18 cm vuokaa. Itsellä on vain reilu 20 cm vuoka. Kakusta tuli siis laakea ja ohut. Otinkin paistoajasta pari minuuttia pois, ettei keskiosa kovetu liikaa. Ei kovettunut! :)



Mutta yön yli vetäydyttyään kakku oli mukavan kiinteää ja mehukasta! Salmiakit maistuvat kivasti ja chilikin tuo vhän potkua. Kakusta ei tule yhtään ähky olo, muttei sitä voi silti liikaa syödä kerralla, kun se on aika tuhtia. Suosittelen lämpimästi tätä karppiversiota! :) 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Le Creuset

Olen haaveillut jo pitkään kunnon padasta. Minulla on ollut pitkään valurautainen pata, joka sinänsä ajaa tehtävänsä, mutta on erittäin hankala puhdistaa. Le Creuset in padat ovat olleet jo pitkään toivelistalla, mutta ne ovat ainakin Suomessa olleet liian kalliita alennuksessakin. Le Creusetin padat ovat induktio-sopivia, ne voi pestä astianpesukoneessa ja niissä on keraaminen pinta, ettei ruoka pala kiinni. Kuten On the Way -postauksessa kerroin, kävimme Åren matkalla Stockholm Quality Outletissä. Ja siellähän oli Le Creusetin liike. Jeejee! :) Kaikki tuotteet olivat 2-laatua, eli hinnat olivat kerrankin kohdillaan, mutta silti tuotteille tuli elinikäinen takuu. Viat, joita padoissa oli, oli lähinnä värivirheitä, mikä ei ainakaan minun ruuanlaittoani haittaa. Meille päätyi soikea, punainen, 3,3l pata, joka on toiminut kuin unelma. Astianpesukoneessa pata tulee puhtaaksi, lämpenee induktiolla ja ruokaan ei tule metallin makua, kun sisäpinnalla on keraaminen pinnoite. Mitä pat...

Kaikki SkiExpoon

Ensi viikonloppuna on Messukeskuksessa SkiExpo ja sen lisäksi myös BoardExpo, Lätkä&SäbäExpo, DigiExpo ja HifiExpo. SkiExpossa on uutuutena Timantti. TIMANTTI esittelee häikäisevät huippu-uutuudet! Timanttialueella, Skiexpon keskiössä, esittäytyvät kauden väline-, varuste- ja tekstiiliuutuudet – kukin merkki omalla osastollaan. Ja tuolta Timantista löytyy myös Power Balance . Minä olen saanut mukavaa tukea ja buustia PB:stä biitsiin, maastopyöräilyyn ja lentopalloon. Viime talvena tuli vähän hiihdettyä ja laskettua PB:n kanssa ja kyllähän liuku oli pidempi ja tasapaino parempi. Olkapää on saanut liikkuvuutta tarroista ja ranteet sekä kaula koristeita. Näistä ja monista muista kokemuksista tulen kertomaan myös messuilla, joten tule testaamaan!

:)

Olipa isoja banaaneja kaupassa. Pakkohan niitä oli ostaa. :) Ovat vielä Reilun Kaupan banaaneja. :) Eivät edes mahtuneet omaan kiikkuunsa, vaan putosivat appelsiinien päälle. Jaffa-appelsiinit ovat muuten ihan älyttömän hyviä, todella mehukkaita. Vaikka kuvasta ei uskoisi, niin appelsiinit ovat ihan normaalikokoisia, eli vähän tennispalloja suurempia. :) S-kaupasta nämäkin herkut... :)