torstaina, maaliskuuta 08, 2012

Hauskaa Naistenpäivää! Ja onnea Äiti!

Kaunista, hyvää, aurinkoista, ihanaa, hauskaa ja nautinnollista Naistenpäivää kaikille naisille (ja miksei miehillekin)! Ja paljon onnea, Äiti, synttärin johdosta!


Toivottavasti saisin tänään lisää tulppaaneja. Kuvan tulppaanit pysyivät kauniina päivän, vaikka katkaisin varret ja laitoin haaleaan veteen. Onneksi tuottivat iloa edes sen hetken.

Minulle Naistenpäivä on Äitin synttäriä lukuun ottamatta yksi päivä muiden joukossa. Suomessa asiat ovat erittäin tasa-arvoisesti, vaikka joillain aloilla saakin lukea "naisen eurosta". Täällä kaikilla on sama mahdollisuus suokupuoleen katsomatta, käydä koulua, harrastaa, mennä vaikka armeijaan, hankkia työpaikka tai valita puoliso ja muodostaa perhe.

Naistenpäivänä voisi minun mielestä muistuttaa hieman käytöstavoista ja kohteliaisuuksista. Ihan molempia sukupuolia ja erityisesti eri sukupolvia. Tasa-arvo ja kohteliaisuus eivät kulje minun mielestä käsi kädessä, vaikka toisille ne ovatkin sama asia. Eli Naistenpäivänä naisille avataan ovet, ojennetaan takki ja annetaan naisten kulkea ensin. Minulle saa kyllä avata oven muunakin päivänä kuin Naistenpäivänä, eikä pelkästään saa, vaan myös "pitää".

Helsingin Sanomissa oli uutinen siitä, kuinka (lukijasta riippuen) toista sukupuolta halveksitaan Briteissä. Ensinnäkin, haluaisin nähdä miten tuo on englanniksi kirjoitettu. Toiseksi, ihmiset voisivat ottaa vähän rennommin. Juuri tuollaisella kireällä kritiikillä tapetaan pienetkin huumorin rippeet, jotka tätä maailmaa pitää siedettävänä paikkana. Olihan tuossa molemmat puolet, joko miehet ovat onnettomia pyykinpesijöitä ja naiset hyviä tai sitten siinä hieman asetetaan naisen paikkaa perinteisesti hellan ja miehen väliin. Ota noista nyt selvää, minusta ihan leppoisaa huumoria.

Kaikesta huolimatta ja sen vuoksi, oikein hauskaa Naistenpäivää!

ps. tässä teksti englanniksi kuvana, eihän toi nyt niin paha ole, minun mielestä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...