tiistaina, maaliskuuta 13, 2012

Lisää ruokaaTykkään laittaa ruokaa ja yleensä viikonloppuisin siihen on mukavasti aikaa. Eilen esittelin lihamurekkeen ja tänään luvassa on kalaisa ruoka.

Kalan ostin kyllä valmiina, se on nimittäin savusiika, eikä minulla ole savustusmahdollisuutta. Kala oli kokonainen nahkoineen kaikkineen, joten olihan siinä työtä saada se syötävään muotoon. :)

Kalan kanssa oli tarjolla vuohenjuustokuorrutettuja bataatteja, rosmariinimaustettuja uunikasviksia ja salaattia sekä raejuustoa. Kuorin bataatin ja leikkasin siitä noin sentin siivuja. Laitoin siivut pellille ja sivelin öljyllä ja ripautin hieman suolaa. Kiertoilmauuniin 160oC. Kymmenen minuutin jälkeen palojen kääntäminen ja päälle taas öljyä, suolaa ja lisäksi yrttimaustetta sekä siivut vuohenjuustoa. Vielä noin 20 minuuttia lisää ja loppu grillitoiminto päällä, niin avot.

Uunikasviksina oli bataatin jämät, porkkanaa ja punajuurta. Juuresten kuoriminen, pilkkominen ja vuokaan. Päälle öljyä, suolaa, rosmariiniä ja sirtuunapippuria. Pieni sekoitus ja uuniin bataattien kanssa, eli 160oC, kiertoilma ja noin 50 min.

Punajuuret olivat taivaallisia, pitää tehdä useamminkin1


2 kommenttia:

  1. ihana tää ruokakuva, tuli nälkä!! :) muutenkin sun blogi vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta!

    Säkin voisit käydä katsomassa mun blogini http://mmilya.blogspot.com . Kommentoida saa ja liity ihmeessä lukijaksi jos tykkäsit! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Mmilya! Kommentointi aina piristää. :)
    Käyn toki tsekkaamassa. Liity sinäkin toki minun blogi lukijaksi. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...