maanantaina, maaliskuuta 12, 2012

Herkullista luomulihasta



Sain siskon kautta mahdollisuuden ostaa luomunaudanlihaa. Lihaa tulikin ostettua lähes 8 kiloa eri muodoissa. Eniten pakkasta täyttää jauheliha, mutta löytyy myös entrecoteeta, paistia ja mitä vielä, en muista.

Jauhelihasta ja pakkasesta löytyneistä kanttarelleista tein täytetyn murekkeen. Mureketaikinassa on 2 kananmunaa, 1 dl ruiskorppujauhoja ja noin kilo jauhelihaa. Täytteessä taas on noin 2 dl kanttarellejä, kokonainen purjo, 1dl kermaa ja 1 dl juustoraastetta. Mausteina täytteessä vähän timjamia, suolaa ja pippuria, siis vähän kaikkia, että kanttarellin maku pääsee hyvin esiin.

Täyte valmistui pannulla samaan aikaan, kun mureketaikina imeytyi. Purjot ja kanttarellit paloiksi ja pannulle voihin. Päälle hieman vehnäjauhoja ja kerma, jotta muhennos on mukavan paksua. Viimeiseksi juustoraaste, jonka annettiin vain sulaa massaan.

Kiertoilmauunissa noin 40 minuuttia 160oC. Ja hyvää tuli! Namnam! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...