torstaina, maaliskuuta 15, 2012

Kerrankos sitä...

Viikonloppuna teki mieli leipoa, joten ihan ex-temporee pistin sämpylätaikinan pyörimäään. Halusin lisätä vähän liikaa eri jauhoja taikinaan ja taikinasta tuli kuiva, kova, eikä se noussut yhtään. Pyörittelin taikinasta kuitenkin pallerot pellille ja laitoin uuniin.


Sen lisäksi, että taikina oli liian tuhtia, paistoin palloja liian vähän. Voi tsiisus! No, kerrankos sitä epäonnistuu...

6 kommenttia:

 1. HIenoo, että leivot yleensäkin.

  Mää en toistaiseksi oikein koskaan leivo, edellisestä kerrasta on reilusti yli 10 vuotta. Silloin tein sämpylöitä ja niistä tuli järkyttävän isoja. =D

  VastaaPoista
 2. Tykkään kyllä leipomisesta, niin suolaisten kuin makeiden. Aika ei vaan aina tahdo riittää kaikkeen. Siksi tuleekin tehtyä isompia satseja kerralla, että saa pakkaseen. Olen vaan huono ottamaan pakkasesta muita kuin sämpylöitä, eli pakkasessa on vino pino esim. korvapuusteja. :)

  Ja mä nyt olen vähän tämmöinen, että haluan tehdä mahdollisimman paljon itse ja haluan osata kaikkea. Nyt kun luuli osaavansa tehdä sämpylöitä tosta vaan, niin eihän se onnistunut. ;)

  VastaaPoista
 3. Sattuuhan noita itse kullekin :) Seuraavalla kerralla lisää vähän nestettä siinä vaivausvaiheessa, jos taikinasta uhkaa tulla liian kovaa. Mä jätän mieluusti sämpylätaikinat vähän löysiksi, että varmasti tulee pehmoisia. Rasvana käytän rypsiöljyä.

  VastaaPoista
 4. Joo, mä jätän kanssa yleensä tietoisesti löysäksi, kun jauhoja voi lisätä sitten vaivatessa. Tuo öljylisäysvinkki oli hyvä.
  Ens kerralla voisi kuitenkin olla vähän tarkempi sen mittaamisen kanssa, enkä vedä kaikkea tiskiin mitä löytyy. ;) Kiitos Susa kommentista! :)

  VastaaPoista
 5. Miksi sä halusit lisätä siihen liikaa jauhoja? En ymmärrä. MinkkiP

  VastaaPoista
 6. MinkkiP, sanopa se. En ymmärrä. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...