Siirry pääsisältöön

Kerrankos sitä...

Viikonloppuna teki mieli leipoa, joten ihan ex-temporee pistin sämpylätaikinan pyörimäään. Halusin lisätä vähän liikaa eri jauhoja taikinaan ja taikinasta tuli kuiva, kova, eikä se noussut yhtään. Pyörittelin taikinasta kuitenkin pallerot pellille ja laitoin uuniin.


Sen lisäksi, että taikina oli liian tuhtia, paistoin palloja liian vähän. Voi tsiisus! No, kerrankos sitä epäonnistuu...

Kommentit

  1. HIenoo, että leivot yleensäkin.

    Mää en toistaiseksi oikein koskaan leivo, edellisestä kerrasta on reilusti yli 10 vuotta. Silloin tein sämpylöitä ja niistä tuli järkyttävän isoja. =D

    VastaaPoista
  2. Tykkään kyllä leipomisesta, niin suolaisten kuin makeiden. Aika ei vaan aina tahdo riittää kaikkeen. Siksi tuleekin tehtyä isompia satseja kerralla, että saa pakkaseen. Olen vaan huono ottamaan pakkasesta muita kuin sämpylöitä, eli pakkasessa on vino pino esim. korvapuusteja. :)

    Ja mä nyt olen vähän tämmöinen, että haluan tehdä mahdollisimman paljon itse ja haluan osata kaikkea. Nyt kun luuli osaavansa tehdä sämpylöitä tosta vaan, niin eihän se onnistunut. ;)

    VastaaPoista
  3. Sattuuhan noita itse kullekin :) Seuraavalla kerralla lisää vähän nestettä siinä vaivausvaiheessa, jos taikinasta uhkaa tulla liian kovaa. Mä jätän mieluusti sämpylätaikinat vähän löysiksi, että varmasti tulee pehmoisia. Rasvana käytän rypsiöljyä.

    VastaaPoista
  4. Joo, mä jätän kanssa yleensä tietoisesti löysäksi, kun jauhoja voi lisätä sitten vaivatessa. Tuo öljylisäysvinkki oli hyvä.
    Ens kerralla voisi kuitenkin olla vähän tarkempi sen mittaamisen kanssa, enkä vedä kaikkea tiskiin mitä löytyy. ;) Kiitos Susa kommentista! :)

    VastaaPoista
  5. Miksi sä halusit lisätä siihen liikaa jauhoja? En ymmärrä. MinkkiP

    VastaaPoista
  6. MinkkiP, sanopa se. En ymmärrä. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Le Creuset

Olen haaveillut jo pitkään kunnon padasta. Minulla on ollut pitkään valurautainen pata, joka sinänsä ajaa tehtävänsä, mutta on erittäin hankala puhdistaa. Le Creuset in padat ovat olleet jo pitkään toivelistalla, mutta ne ovat ainakin Suomessa olleet liian kalliita alennuksessakin. Le Creusetin padat ovat induktio-sopivia, ne voi pestä astianpesukoneessa ja niissä on keraaminen pinta, ettei ruoka pala kiinni. Kuten On the Way -postauksessa kerroin, kävimme Åren matkalla Stockholm Quality Outletissä. Ja siellähän oli Le Creusetin liike. Jeejee! :) Kaikki tuotteet olivat 2-laatua, eli hinnat olivat kerrankin kohdillaan, mutta silti tuotteille tuli elinikäinen takuu. Viat, joita padoissa oli, oli lähinnä värivirheitä, mikä ei ainakaan minun ruuanlaittoani haittaa. Meille päätyi soikea, punainen, 3,3l pata, joka on toiminut kuin unelma. Astianpesukoneessa pata tulee puhtaaksi, lämpenee induktiolla ja ruokaan ei tule metallin makua, kun sisäpinnalla on keraaminen pinnoite. Mitä pat...

Kaikki SkiExpoon

Ensi viikonloppuna on Messukeskuksessa SkiExpo ja sen lisäksi myös BoardExpo, Lätkä&SäbäExpo, DigiExpo ja HifiExpo. SkiExpossa on uutuutena Timantti. TIMANTTI esittelee häikäisevät huippu-uutuudet! Timanttialueella, Skiexpon keskiössä, esittäytyvät kauden väline-, varuste- ja tekstiiliuutuudet – kukin merkki omalla osastollaan. Ja tuolta Timantista löytyy myös Power Balance . Minä olen saanut mukavaa tukea ja buustia PB:stä biitsiin, maastopyöräilyyn ja lentopalloon. Viime talvena tuli vähän hiihdettyä ja laskettua PB:n kanssa ja kyllähän liuku oli pidempi ja tasapaino parempi. Olkapää on saanut liikkuvuutta tarroista ja ranteet sekä kaula koristeita. Näistä ja monista muista kokemuksista tulen kertomaan myös messuilla, joten tule testaamaan!

:)

Olipa isoja banaaneja kaupassa. Pakkohan niitä oli ostaa. :) Ovat vielä Reilun Kaupan banaaneja. :) Eivät edes mahtuneet omaan kiikkuunsa, vaan putosivat appelsiinien päälle. Jaffa-appelsiinit ovat muuten ihan älyttömän hyviä, todella mehukkaita. Vaikka kuvasta ei uskoisi, niin appelsiinit ovat ihan normaalikokoisia, eli vähän tennispalloja suurempia. :) S-kaupasta nämäkin herkut... :)