torstaina, joulukuuta 29, 2011

Jouluherkkuja

Suklaaherkkuja
Pikkup
Pyllypipareita Piparinen mutakakkuKokoelma minun itseni jouluksi tekemistä herkuista. 

Suklaaherkut ovat resepteiltään omia ja lainattuja. Rocy Roadin pohjareseptinä käytin tätä.Suklaa on tummaa ja "täytteinä" amerikkalaisia vaahtokarkkeja, pistaasipähkinöitä, saksanpähkinöitä ja turkinpippurirouhetta. Tummien popsien ohje on Sofien, en vain jaksanut koristella. Vaaleiden on oma. Niissä on noin sama määrä Digestivejä kuin on tummissa ja lisäksi 4 rkl philadelphiaa ja 50 g valkosukaalta rouheena. Kuorrutukseen 130 g valkoista suklaata ja koristeluun 50 g tummaa, jos haluaa.

Piparien ohje on Valion reseptikirjasta. Laitan tarkemman reseptin myöhemmin. Piparien kylkeen sopii muuten täydellisesti aurajuustotahna, jossa on aurajuustoa, punaviiniä ja kermaa. Samalla reseptillä tuli myös pyllypiparit, joiden idea taitaa olla täältä. Koristelu ei vaan minun käsistä ole yhtä tarkkaa.


Piparisen mutakakun ohje on Suhmuran. Ensimmäinen mutakakkuni muuten ja onnistui upeasti. Piparimausteiden maku on todella voimakas, eli hyvä. Sopi loistavasti piparijäätelön kanssa joulupöytään. Onneksi ehdin napata kuvan ennen kuin koko kakku oli syöty. :)


2 kommenttia:

  1. Hahhah kuka on keksinyt noi pyllypiparit! Hyh.

    VastaaPoista
  2. :D Noistahan on myös tissi- ja torsoversio: http://aatanaarreaitta.blogspot.com/2011/01/alusasupipareita.html

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...