tiistaina, joulukuuta 20, 2011

Uutisointi

Kertokaa hyvät ihmiset minulle, että mistä voi internetistä lukea uskottavia ja todellisia uutisia? En halua joka uutisen kohdalla miettiä, että haetaanko tässä nyt vain klikkauksia, huomiota, lukijoita vai mitä, koska uutisarvo on joko aivan nollassa tai sitten mitään ei ole oikeasti tapahtunut.

Iso kohu on tällä hetkellä menossa Facebookin kanssa. Viimeisin uutinen menee näin: "Facebook-vuoto" olikin nettijournalismin kukkanen Mutta sama koskee niin monia muita uutisia. Minä en ainakaan avaa enää yhtään uutista, joka alkaa sanoilla: "Tämä oli syynä...", "Tämän takia...", "Näin..." tai "Katso kuva...". Koska todellisuudessa varsinaisesta uutisesta on tuskin kyse.

Valitettavasti vaan liian monet tahot sortuvat tähän hölönpölöön. Etunenässä ovat iltapäivälehtien sivut ja hyvänä seuraajana tulee perässä Helsingin Sanomat. Aamulehdessä on liikaa Pirkanmaan pikku-uutisia, joiden sekaan varsinaiset uutiset sotkeutuvat. Näin on myös pitkälti YLE:n sivuilla, joissa maakuntien uutiset vaikka nyt biitsihallista peittää helposti todelliset uutiset.

Olen myös niin pihalla eurokriisistä, sillä lehdet paukuttelevat lähinnä yksittäisillä mielipiteillä, olettamuksilla ja skandaaleilla. Yhden mielestä lama tulee, toisen mielestä siirrytään markkaan ja kolmannen mielestä mitään ei ole edes tapahtunut. Ketä uskoa ja millä perusteella?

Ihme kyllä presidenttipelissä ei ole pahempaa loan heittoa menossa. Ehkä meidän pressaehdokkaat vain ovat niin hillittyjä ja hallittuja, ettei taustalta paljastu luurankoja tai sitten media on heitä kohtaan todella kilttinä, ainakin näin joulun alla.

Mutta kertokaahan ihmiset, että onko edes sellaista tahoa, josta oikeat uutiset löytyisivät? Tai mistä opin sen salaisen taidon lukea turhan hötön välistä totuuden?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...