tiistaina, helmikuuta 28, 2012

Kinesioteippaus

Olette varmaan kuulleet kinesioteippauksesta? Niistä erivärisistä teipeistä, joita näkee varsinkin urheilijoilla.
Siitä on ollut juttua ainakin Hesarissa ja MeNaisissa. Ja jos urheilua seuraa, niin teippejä näkee kaikissa lajeissa, missä vähänkään näkyy paljasta pintaa.

Teippi on uskomaton. Itse sain teippauksella liikkuvuutta olkapäähän ja selkään. Sami sai voimaa myöskin olkapäähän ja niskaan. Tiedän myös kaverin saaneen apua piriformikseen sekä niskaan. Lisäksi teippauksia olen nähnyt polvissa, akillesjänteissä, kyynerpäissä, pohkeissa ja reisissä. Itsellä on tällä hetkellä peukalossa.

Nyt minäkin osaan teipata. Kävin nimittäin Kinesioklinikan alkeiskurssin, jota veti Atte Kärnä. Mies joka haluaa tulla tunnetuksi henkilönä, joka poisti kivun Suomesta. :) Kinesioteippauksen alkeiskurssi on yksi etappi Aten tiellä kohti patsasta. Kurssille ei ollut mitään ennakkovaatimuksia, ei tarvinnut olla terveydenhoitoalan ammattilainen tai muuten tietää anatomiasta. Kurssilla opeteltiin mihin kinesioteippaus perustuu ja kaksi perustapaa teipata, 1. Lihas ja 2. Ligamentti.

Teippaushan perustuu siihen, että ihon alla oleva sidekudos saa lisää liikkumatilaa, eikä siellä olevat kipureseptorit pääse kontaktiin ja välittämään aivoille viestiä, että jossain on kipua. Edellä mainituilla tekniikoilla liikutetaan ihoa ja tuodaan lisää tilaa sidekudokselle. Toimii sanon minä.

Nyt opeteltiin peruskiputilojen lievittämistä ja poistamista. Perusteissa ja jatkokurssilla on enemmän urheiluvammoihin ja yksityiskohtaisiin korjauksiin liittyviä asioita. Nekin kiinnostaa, katsotaan milloin ehtii. Jos haluatte kokeilla, niin, esimerkiksi pää- tai selkäkivun iskiessä, nykäskää hihasta. Pahemmissa vaivoissa kääntykää Aten tai muun ammattilaisen puoleen. Nyt vain ongelmana se, että kuka minut teippaa! :)
 


3 kommenttia:

  1. Mä osaan mitä vaan. MinkkiP

    VastaaPoista
  2. Sehän nyt on selvää! :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos kurssivinkistä, ajattelin itsekin suorittaa kinesioteippauskurssin, joka soveltuisi aloittelijoille. Asiakkaita voi paremmin opastaa alkuun, kun on itsekin suorittanut teippauskurssin. Muitakin kursseja löytyy pikku hiljaa enemmän ja enemmän, joten teippauksen saloihin pääse käsiksi muualtakin Suomesta, kuin pelkästään PK-seudulla.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...