tiistaina, helmikuuta 21, 2012

Helmikuun leivoskimara

Mitä teille tulee mieleen helmikuun leivoskimarasta? Minulle tulee ainakin Runebergin torttu ja laskiaispulla. Lisäksi lisäsin mukaan ikään kuin ystävänpäivän herkuksi vaaleanpunaiset bebe-leivokset. Tämä leivoskimarahan oli tarjolla laskupäivän fondue-illallisen kruununa.

Leivokset kuvassa

Runebergin tortut tein tämän ohjeen mukaan, mutta puolikkaalla taikinalla ja punssin sijaan oli Disaronno-likööriä. Tein muffinssi levyllä, koska halusin vähän pienempiä. Lisäksi varmistin, että kosteutta oli tarpeeksi samoin kuin karvasmantelin makua. Leivoksista tuli täydellisiä!

Bebet taas on tehty tämän ohjeen mukaan. Tein myöskin pienennetyn version ohjeesta, mutta suhteet osuivat mainiosti. Pohjat paistoin silikonimuoteissa, joista ne sai kätevästi irti. Olivat myöskin aivan täydellisiä! Namnam!

Laskiaispullataikina on ihan perinteinen, mutta vain 2,5dl nesteeseen. Hyvin onnistui niinkin pieni nousemaan. Paistaminen taisi vain mennä liian pitkäksi, sillä pullat olivat hieman kuivia, vaikka olivatkin mukavan kuohkeita. Tarjolla oli valinnan mukaan sekä mantelimassalla tai vadelmahillolla. Itse otan luonnollisesti mantelimassalla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...