Olen jo jonkin aikaa halunnut lisätä ruokavalioon enemmän papuja ja herneitä. Myöskin linssit ja pähkinät sopisivat. Kaikissa edellä mainituissa on paljon hyviä ainesosia, kuten hyvää rasvaa, proteiiniä, rautaa ja folaatteja. Monien hyvien ainesosien lisäksi ne pitävät hyvin nälkää.
Meillä syödään pähkinöitä salaatin kanssa ja silloin tällöin keittelen vihreitä papuja lisäkkeeksi. Joskus laitan papuja patoihin, kuten sunnuntaina valmistettuun lihapataan, jossa muina aineita oli naudan paistilihapalat, tomaattimurska, yrttejä, laakerinlehteä, pippuria, sipulia, valkosipulia ja vettä. (on muuten todella helppoa kotiruokaa, kun ensin paistaa lihat padassa ja sitten laittaa kaikki ainekset sekaisin ja uuniin. 3h riittää mureuttamaan lihan suussa sulavaksi)
Mutta vielä enemmän voisi hyödyntää noita halpoja superruokia. Linssikeittoa olen joskus tehnyt, mutta se vaatii hyvää suunnittelua, kun linssit pitää liottaa ja niitä pitää keittää pitkään. Saisiko jostain valmiiksi liotettuja linssejä?
Nyt bongasin yhden tavan lisätä herneitä ruokavalioon Helenen blogista, nimittäin hummus-reseptin, eli kikhernetahnan reseptin. Muista, kuinka MinkkiP teki joskus hummusta ja se oli tosi hyvää. MinkkiP kertoi sen valmistuksenkin olevan helppoa, mutta itse en ollut ennen kyseistä tahnaa tehnyt. Oikaisin hieman papujen valmistelussa, eli ostin kikherneet suolaliemessä. Lisäksi laitoin mausteeksi tuoretta basilikaa, valkosipulia ja valkosipuliöljyä. Oikein maukasta tuli.

Testasin hummusta itsetehtyjen sämpylöiden päällä ja päälle tupsautin itse kasvattamiani ohria. namnam, mitä herkkua!
Meillä syödään pähkinöitä salaatin kanssa ja silloin tällöin keittelen vihreitä papuja lisäkkeeksi. Joskus laitan papuja patoihin, kuten sunnuntaina valmistettuun lihapataan, jossa muina aineita oli naudan paistilihapalat, tomaattimurska, yrttejä, laakerinlehteä, pippuria, sipulia, valkosipulia ja vettä. (on muuten todella helppoa kotiruokaa, kun ensin paistaa lihat padassa ja sitten laittaa kaikki ainekset sekaisin ja uuniin. 3h riittää mureuttamaan lihan suussa sulavaksi)
Mutta vielä enemmän voisi hyödyntää noita halpoja superruokia. Linssikeittoa olen joskus tehnyt, mutta se vaatii hyvää suunnittelua, kun linssit pitää liottaa ja niitä pitää keittää pitkään. Saisiko jostain valmiiksi liotettuja linssejä?
Nyt bongasin yhden tavan lisätä herneitä ruokavalioon Helenen blogista, nimittäin hummus-reseptin, eli kikhernetahnan reseptin. Muista, kuinka MinkkiP teki joskus hummusta ja se oli tosi hyvää. MinkkiP kertoi sen valmistuksenkin olevan helppoa, mutta itse en ollut ennen kyseistä tahnaa tehnyt. Oikaisin hieman papujen valmistelussa, eli ostin kikherneet suolaliemessä. Lisäksi laitoin mausteeksi tuoretta basilikaa, valkosipulia ja valkosipuliöljyä. Oikein maukasta tuli.

Testasin hummusta itsetehtyjen sämpylöiden päällä ja päälle tupsautin itse kasvattamiani ohria. namnam, mitä herkkua!

Yleensä kyllä linsseille riittää pelkkä huuhtelu, pavut pitää liottaa.
VastaaPoistaKiitos kommentista Anonyymi! Tämä on tosi hyvä juttu. Seuraavalla kauppakerralla ostan varmasti linssejä. :)
VastaaPoista