Siirry pääsisältöön

Mun harrastus - Lentopallo




Aloitin lentopallon pelaamisen varsinaisesti noin 12 vuotiaana. Olihan sitäkin ennen tullut jo vähän palloteltua ja pelailtua Äitin, Iskän ja siskon kanssa kotosalla. Tuosta lähtien on siis tullut pelattua enemmän ja vähemmän tosissaan. Yhtään kautta ei ole jäänyt kokonaan väliin, mutta kolme kautta olen ollut tiimissä mukana vain puolikautta loukkaantumisten takia.

Minulle kertyi lähemmäs kolmesataa SM-liigaottelua ja useampi mitali huippuvuosilta. Nyt pelaillaan alasarjoissa, kun on tullut muita kiinnostuksen ja panostuksen kohteita mukaan elämään. Viimeisin 2-sarjakausi päättyi eilen 2-sarjan puolivälierissä. Vastassa oli nousua 1-sarjaan tavoitteleva joukkue, jolle lentopallo on tällä hetkellä paljon isompi juttu kuin meidän kaveriporukalle. Tämän hetkinen rytmi lentopallossa sopii minulle hyvin. Meillä oli yksi salivuoso viikossa ja kotipelien sattuessa treenivuoro vaihtui peliksi. Meni siis useampia viikkoja, ettei treenejä ollut ollenkaan.

Voin sanoa, että lentopallo on minulle melko helppoa. Olen aikoinani hankkinut hyvän tekniikan, pelisilmä on kehittynyt vuosien myötä ja fyysinen puoli on aina ollut minulle vahvuus. Minulle lentopallon pelaaminen on aina sitoutumista ja voittojen tavoittelua. Yritän aina tehdä parhaani ja lentopallo tulee priorisointiasteikossa heti työn jälkeen, vaikka se harrastus onkin.

Olen mitä suurimmassa määrin onnekas, että pystyn vieläkin pelaamaan. Beach volleyssä loukkaantunut olkapää ei ole täydessä iskussa, mutta onneksi siihenkin löytyy apuja, kuten Power Balance-tarrat ja lämmitys- sekä kipugeelit. Tietenkin hyvä lämmittely ja venyttely ovat myöskin avainasemassa. Pituutta minulla ei ole liikaa, mutta kuitenkin enemmän kuin keskivertosuomalaisella. Pituuden korvaankin fysiikalla, eli nopeudella ja voimalla.

Hyvän tekniikan ansiosta olen monipuolinen pelaaja ja se on mahdollistanut pelipaikan kuin pelipaikan pelaamisen. Historiassa olen pelannut kaikkia mahdollisia paikkoja, mitä lentopallosta löytyy: passari, yleispelaaja, hakkuri, keskipelaaja, libero, vaihtopelaaja ja mitä vielä. Joskus monipuolisuus on ollut myös heikkous, kun joukkue on ollkut pieni. Vaihdossa on haluttu pitää pelaajaa, joka pystyy täyttämään kenen tahansa saappaat kentälle mennessään.

Lentopallo on tuonut minulle todella paljon. Erityisesti lentopalloa saan kiittää, että minulla on paljon kavereita ympäri Suomea ja koko maailmaa. Toiseksi lentopallo on tuonut isoja tunteita, matkoja, menestystä, henkistä kehitystä, jopa työpaikan ja hyvän kunnon
.
Vielä tänä päivänäkin saan suurta nautintoa ja tyydytystä hyvin pelatusta ottelusta tai onnistuneista suorituksista. Kaksi viimeistä otteluamme tällä kaudella olivat oiva esimerkki siitä, miten yksi ottelu viikosa, voi vaikuttaa koko olemukseen. Ottelut olivat huipputasoisia meidän kaltaisillemme pelaajille ja lataus oli valtava. Onnistuminen tiukassa paikassa vapauttaa sellaisia endorfiinimääriä, ettei niitä pysty edes kuvailemaan. Suosittelen kaikille oman harrastuksen löytämistä ja nauttimaan sen tuomista pienistä ja sekä suuremmistakin iloista!!

Kommentit

  1. Anonyymi3/9/11 14:34

    Tosi tärkeää, että jokainen löytäisi itselleen harrastuksen, josta voi ammentaa niin paljon. Itselle koripallo on tuonut todella paljon, sekä Suomessa että ulkomailla.

    VastaaPoista
  2. Kyllä, ehdottomasti. Harrastukset antavat niin paljon: kavereita, tavoitteita, innostusta, mielihyvää ja liikuntaharrastus vielä hyvää kuntoa. :)

    VastaaPoista
  3. minäkin harrastan lentopalloa

    VastaaPoista
  4. Hyvä kirjotus lentopallosta. Harvoin tajutaan kuinka vaativa laji on todellisuudessa kyseessä ja kuinka paljon henkistäkin kanttia laji vaatii, etenkin naisilla. Muita lajeja toki väheksymättä. Loistava postaus lentopallosta. Liian vähälle huomiolle jäädään me harrastajat ja laji ylipäätänsä.

    asennne.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emmi! :)
      Pitääpä käydä vilkaisemassa sinunkin blogiasi.
      Itse pitää pitää ääntä, että huomataan. Kyllä se menestyksenkin kautta tulee.
      Kesällä nähdään kovia pelejä MTV Totalilla, toivottavasti mahdollisimman moni katsoo. Ja sitten syksyllä MM-kisat Ylellä. Jeejee!!

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Le Creuset

Olen haaveillut jo pitkään kunnon padasta. Minulla on ollut pitkään valurautainen pata, joka sinänsä ajaa tehtävänsä, mutta on erittäin hankala puhdistaa. Le Creuset in padat ovat olleet jo pitkään toivelistalla, mutta ne ovat ainakin Suomessa olleet liian kalliita alennuksessakin. Le Creusetin padat ovat induktio-sopivia, ne voi pestä astianpesukoneessa ja niissä on keraaminen pinta, ettei ruoka pala kiinni. Kuten On the Way -postauksessa kerroin, kävimme Åren matkalla Stockholm Quality Outletissä. Ja siellähän oli Le Creusetin liike. Jeejee! :) Kaikki tuotteet olivat 2-laatua, eli hinnat olivat kerrankin kohdillaan, mutta silti tuotteille tuli elinikäinen takuu. Viat, joita padoissa oli, oli lähinnä värivirheitä, mikä ei ainakaan minun ruuanlaittoani haittaa. Meille päätyi soikea, punainen, 3,3l pata, joka on toiminut kuin unelma. Astianpesukoneessa pata tulee puhtaaksi, lämpenee induktiolla ja ruokaan ei tule metallin makua, kun sisäpinnalla on keraaminen pinnoite. Mitä pat

Pantteri

Tykkään ihan hulluna panttereista , siis salmiakkipanttereista, myös lumipantterit ovat todella hyviä. Ruotsissahan nämä karkit ovat nimellä Salta Katten. Ennen oli myös Pantteri-jäätelöä, joka oli aivan mielettömän hyvää. Enää tuotaherkkua ei löydy valitettavasti valikoimista. Eilen tuli puhetta, että mikäs eläin se pantteri oikein on. Ja wikipedia sen kertoo: Leopardi eli pantteri (Panthera pardus), englanniksi leopard. Tuo nimi tulee leijonan (leo) ja pantterin (panther) risteytyksestä . En tiedä onko se vain uskomus, mutta nimen perustana on, että leopardi on leijonan ja mustan pantterin risteytys. Joka tapauksessa kyseessä on pilkullinen kissaeläin, joka näyttää näin söpöltä pentuna. Voisin ottaa lemmikiksi. Pantteri viittää myös Pohjois-Amerikassa usein puumaan , englanniksi cougar. Puuma on vaaleaturkkinen kissaeläin, jolla ei ole täpliä. Etelä-Amerikassa pantterilla taas tarkoitetaan jaguaaria , englanniksi jaguar. Jaguaari on myös pilkullinen ja hyvin yhdennäköinen leopardin

Nora ja Sade - mikä pari

Kuusi vuotta ja paljon vettä on virrannut Karjaanjoessa. Niin minä, maailma kuin moni muu on muuttunut siinä samalla. Tällä hetkellä meidän kotia asustaa minun lisäksi Sade, tanskalais-ruotsalainen pihakoira, joka muutti mun luokse lokakuussa 2020, kun olin ollut yksin 1,5kk Samin yllättävän poismenon jälkeen.   Meillä menee Saden kanssa mukavasti. Välillä haastetaan toisiamme, mutta pääasiassa ollaan onnellisia ja iloisia itsejämme. Kerron Sadesta ja meidän yhteisistä jutuista lisää toisessa postauksessa, koska ajattelin herätellä tämän blogin uudelleen henkiin. Kirjoittelen tätä ihan itseäni varten, mutta kaikki lukijat ovat myös erittäin tervetulleita. 😙   Toivotan sinulle ihanaa kesää ja ollaan kuulolla!  Sade chillaa