Minun teki hirveästi mieli intialaista ruokaa, joten päätin tehdä Tikka Masalaa. Kutsuin samalla nauttimaan tuosta herkkuateriasta puoli sukua. Ei mitään itsensä vähättelyä, kun tekee ruokaa lähes kymmenelle ihmisille. :)
Tikka Masalan tärkein osa on hyvä marinadi, jossa kanat saavat muhia. En säästele ainesosissa, sillä siitä ei tule kuin pahalle päälle. Siis kunnolla chiliä, inkivääriä, juustokuminaa, sitruunamehua, sokeria, suolaa ja jogurttia. Kanat muhivat noin 8 tuntia. Sitten pannulla pinnan ruskistus ja uuniin grillitoiminnolla kypsymään. Samaan aikaan valmistui kastike, riisit, raita, mangolassi ja naan-leipätaikina.
Kastikkeeseen tomaattia, sipulia, valkosipulia, kanelia, neilikkaa, juustokuminaa, inkivääriä, chiliä, garam masalaa, korianterijauhetta, paprikajauhetta, kookoskermaa, hunajaa ja suolaa. Aivan mieletön tuoksu ja mikä ihana maku.
En valitettavasti ehtinyt ottaa kuvaa valmiista tuotoksista, koska oli niin nälkä. Tässä jämät, jotka jäivät tikka masalasta. Ei ihan riitä kahdelle, vaikka niin oli tarkoitus. Mutta ei haittaa, hyvä että ruoka teki kauppansa.

Jälkkäriksi oli kookos-marjajärbettiä Nooran ohjeen mukaan. Todella maukasta, mutta olisi pitänyt ottaa hieman ennen tarjoulua sulamaan, koska souraan pakkasesta se oli liian kovaa.

Silikonivuuat ostin muuten Cittarista. Tulee varmasti paljon jatkokäyttöä, sillä ne voi pakastaa, niissä voi paistaa ja ne voi heittää astianpesukoneeseen.
Äiti toi tuliaisiksi tämän ihanan orvokin.

Ja kyllä, meidän pihakalusteet pääsivät esille aurinkoon. Nyt voi grillikausi alkaa!
Tikka Masalan tärkein osa on hyvä marinadi, jossa kanat saavat muhia. En säästele ainesosissa, sillä siitä ei tule kuin pahalle päälle. Siis kunnolla chiliä, inkivääriä, juustokuminaa, sitruunamehua, sokeria, suolaa ja jogurttia. Kanat muhivat noin 8 tuntia. Sitten pannulla pinnan ruskistus ja uuniin grillitoiminnolla kypsymään. Samaan aikaan valmistui kastike, riisit, raita, mangolassi ja naan-leipätaikina.
Kastikkeeseen tomaattia, sipulia, valkosipulia, kanelia, neilikkaa, juustokuminaa, inkivääriä, chiliä, garam masalaa, korianterijauhetta, paprikajauhetta, kookoskermaa, hunajaa ja suolaa. Aivan mieletön tuoksu ja mikä ihana maku.
En valitettavasti ehtinyt ottaa kuvaa valmiista tuotoksista, koska oli niin nälkä. Tässä jämät, jotka jäivät tikka masalasta. Ei ihan riitä kahdelle, vaikka niin oli tarkoitus. Mutta ei haittaa, hyvä että ruoka teki kauppansa.

Jälkkäriksi oli kookos-marjajärbettiä Nooran ohjeen mukaan. Todella maukasta, mutta olisi pitänyt ottaa hieman ennen tarjoulua sulamaan, koska souraan pakkasesta se oli liian kovaa.

Silikonivuuat ostin muuten Cittarista. Tulee varmasti paljon jatkokäyttöä, sillä ne voi pakastaa, niissä voi paistaa ja ne voi heittää astianpesukoneeseen.
Äiti toi tuliaisiksi tämän ihanan orvokin.

Ja kyllä, meidän pihakalusteet pääsivät esille aurinkoon. Nyt voi grillikausi alkaa!
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!