Siirry pääsisältöön

Aika laittaa viikonloppu pakettiin

Piti olla rauhallinen viikonloppu. :) Ei sitten ollut, ainakaan ihan kokonaan. ;)

Perjantaina oli jo kauan sitten suunniteltu naisten ilta. Paikalla oli neljä upeaa naista kahdesta eri ikäluokasta. Pari kolmekymppistä ja pari kuusikymppistä. Joukkoa yhdisti pallo. Oli mukavaa. Viiniä tuli nautittua ja maukasta ruokaa syötyä. Tuli puitua elämää ja palloa. Seuraavakin etappi sovittiin. :)

Perjantai-iltana kotiin päästyä piti vielä laittaa kakkupohja ja kakun täyte valmiiksi ja kanoja marinaadiin. :)

Lauantaiaamuna oli vuorossa sitten kakun kokoaminen. Kakku oli menossa prinsessalle synttärijuhliin. Pitäähän 5-vuotiaalla prinsessalla olla prinsessakakku ja kun on tullut niitä tehtyä enemmänkin takavuosina, niin lupasin myös tehdä tämän. :) Valitettavasti ei vain oikein löytynyt prinsessa-aiheisia koristeita kakun päälle, niinpä kirjainkynttilät saivat kelvata yksin. ;)



Kakun valmistuksen ja synttärijuhlien välissä käytiin treenaamassa ja kaupassa. Elixialla tehtiin luvattu setti ja oli ihan ok, vaikka Balletonessa oli ehkä kuviteltua enemmän tanssimaisia liikkeitä kuin niitä venytyksiä ja keskivartaloliikkeitä. EHkä saatan kuitenkin mennä toisenkin kerran, mutta ehkä eri ohjaajan tunnille. Total+Gymstic oli juuri niin tehokasta kuin pystyi kuvitettelemaan.

Kotona äkkiä tonnikalasalaatti valmiiksi ja kinkkupiirakka kasaan ja uuniin päivän ruuaksi. Sitten nopea vaatteidenvaihto ja meikkaus ja synttäreille. Prinsessa sai lahjaksi yllättävän paljon prinsessa-aiheista matskua. Oli prinsessaviittaa ja -kenkiä, oli prinsessamagneetteja ja taikasauva sekä tiara, oli säärystimet ja vyö, oli vaikka mitä! :) Tässä osa vaatteista puettuna ylle päivänsankariprinsessan pikkusiskolla.



Juhlissa oli paikalla myös nelikuinen musta prinsessa nimeltä Lara. Aivan ihanan energinen ja kaikesta kiinnostunut pikkukoira.



Kakku oli muuten hyvää, mutta vähän liian täyttävää. Iso pala ei meinannut upota kokonaan millään. ;)

Illalla vielä katsottiin Neloselta leffaa nimeltä "Enemy at the Gates". Ihan ok pätkä, oli jännitystä ja romantiikkaa sekä historiaa ja draamaa. Mutta mutta, jos leffa kertoo Toisen Maailman sodan taisteluista Venäjän ja Saksan välillä ja erityisesti venäläisistä, niin miksi he puhuvat englantia. Ja jos toinen osapuoli leffassa puhuu saksaa, niin miksi hekin kuitenkin repliikkikohtauksissa puhuu englantia ja kun venäläiset ja saksalaiset puhuvat keskenään, niin silloinkin puhutaan englantia. Vain jos taustaääneä oli esim. saksalaisten keskustelut, niin silloin he puhuivat saksalta kuulostavaa kieltä. Ei sitten niin yhtään tiennyt, että mitä kieltä kansallisuuksien välillä puhuttiin ja kuka puhui mitäkin kieltä niinkuin oikeasti. Todella raivostuttavaa!

Sunnuntai alkoi hitaalla heräämisellä. Niin hitaalla, että meinasi tulla jopa kiire. :) Mentiin siis taas heti aamupäivästä liikkumaan. Tänään oli vuorossa Fitball ja Strech&Relax. Ihan jees setti tämäkin. Kaloreita ei paljon kulunut, mutta tulipa huollettua lihaksia. Nyt on sitten tämän viikon keskikroppatreeneistä kyljet ihan ylikipeät, mutta olo hyvä. Toivottavasti ryhti tästä paranisi ja kyljet olisi ensi kesänä Ana Paulan luokkaa. :)

Päivällä käytiin vielä haukkaamassa palat eilisestä prinsessakakusta ja tultiin kotiin tekemään ruokaa. Oli tulossa tuttuja kylään. (eihän me vieraita kutsuta, kyllä me kaikki kutsutut tunnetaan ;P). Olin luvannut laittaa ruokaa ja pienen haasteen ruoanlaittoon antoi se, että tämä tuttu on töissä eräässä suomalaisessa kahden tähden Michelin ravintolassa kokkina. ;) Tarjolla oli alkupalaksi valkosipulikeittoa, pääruuaksi nepalilaista tikka masala kanaa ja jälkiruuaksi viime viikonloppuna ylisuuren satsin jäminä vadelma-punaherukkajäädykettä. Ruokajuomina oli vlakoviinia alkuruuan kanssa, mangolassia pääruuankanssa ja Baileys -kermalikööriä jälkiruuan kanssa. Maistui myös kokille, tuli jopa kehuja. :)

Kokki toi mukanaan veitsen teroittimen. Meillä veitset olivatkin jo niin tylsiä, että tuli tarpeeseen. Tarpeeseen tuli myös käyttöopetus kädestä pitäen. Tästä lähin meillä ei enää tarvitse onneksi leikata tylsillä veitsillä ja tomaatistakin saa nättejä paloja ilman, että mehut on pöydillä. :D



Viikonloppuna tuli myös hieman taas kuvattua syksyä. :)





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Le Creuset

Olen haaveillut jo pitkään kunnon padasta. Minulla on ollut pitkään valurautainen pata, joka sinänsä ajaa tehtävänsä, mutta on erittäin hankala puhdistaa. Le Creuset in padat ovat olleet jo pitkään toivelistalla, mutta ne ovat ainakin Suomessa olleet liian kalliita alennuksessakin. Le Creusetin padat ovat induktio-sopivia, ne voi pestä astianpesukoneessa ja niissä on keraaminen pinta, ettei ruoka pala kiinni. Kuten On the Way -postauksessa kerroin, kävimme Åren matkalla Stockholm Quality Outletissä. Ja siellähän oli Le Creusetin liike. Jeejee! :) Kaikki tuotteet olivat 2-laatua, eli hinnat olivat kerrankin kohdillaan, mutta silti tuotteille tuli elinikäinen takuu. Viat, joita padoissa oli, oli lähinnä värivirheitä, mikä ei ainakaan minun ruuanlaittoani haittaa. Meille päätyi soikea, punainen, 3,3l pata, joka on toiminut kuin unelma. Astianpesukoneessa pata tulee puhtaaksi, lämpenee induktiolla ja ruokaan ei tule metallin makua, kun sisäpinnalla on keraaminen pinnoite. Mitä pat

Pantteri

Tykkään ihan hulluna panttereista , siis salmiakkipanttereista, myös lumipantterit ovat todella hyviä. Ruotsissahan nämä karkit ovat nimellä Salta Katten. Ennen oli myös Pantteri-jäätelöä, joka oli aivan mielettömän hyvää. Enää tuotaherkkua ei löydy valitettavasti valikoimista. Eilen tuli puhetta, että mikäs eläin se pantteri oikein on. Ja wikipedia sen kertoo: Leopardi eli pantteri (Panthera pardus), englanniksi leopard. Tuo nimi tulee leijonan (leo) ja pantterin (panther) risteytyksestä . En tiedä onko se vain uskomus, mutta nimen perustana on, että leopardi on leijonan ja mustan pantterin risteytys. Joka tapauksessa kyseessä on pilkullinen kissaeläin, joka näyttää näin söpöltä pentuna. Voisin ottaa lemmikiksi. Pantteri viittää myös Pohjois-Amerikassa usein puumaan , englanniksi cougar. Puuma on vaaleaturkkinen kissaeläin, jolla ei ole täpliä. Etelä-Amerikassa pantterilla taas tarkoitetaan jaguaaria , englanniksi jaguar. Jaguaari on myös pilkullinen ja hyvin yhdennäköinen leopardin

Nora ja Sade - mikä pari

Kuusi vuotta ja paljon vettä on virrannut Karjaanjoessa. Niin minä, maailma kuin moni muu on muuttunut siinä samalla. Tällä hetkellä meidän kotia asustaa minun lisäksi Sade, tanskalais-ruotsalainen pihakoira, joka muutti mun luokse lokakuussa 2020, kun olin ollut yksin 1,5kk Samin yllättävän poismenon jälkeen.   Meillä menee Saden kanssa mukavasti. Välillä haastetaan toisiamme, mutta pääasiassa ollaan onnellisia ja iloisia itsejämme. Kerron Sadesta ja meidän yhteisistä jutuista lisää toisessa postauksessa, koska ajattelin herätellä tämän blogin uudelleen henkiin. Kirjoittelen tätä ihan itseäni varten, mutta kaikki lukijat ovat myös erittäin tervetulleita. 😙   Toivotan sinulle ihanaa kesää ja ollaan kuulolla!  Sade chillaa