Siirry pääsisältöön

Rankkaa

Tuo aamuisin silmien aukaiseminen ja sängystä ylösnousu. Nyt jo pari tai ehkä jopa kolmen viikon ajan on tuntunut jokainen aamu niin rankalta. Vaikka menisi ajoissa nukkumaan, kuten yhdeksältä, niin silti jokainen aamu on vaikea, eikä ylös sängysät tahdo päästä ennen kasia. Silmät ovat melkein muurautuneet kiinni ja naama näyttää niin hirveältä. On kamalat silmäpussit ja koko vartalo on ihan veltto.

Ensimmäiset askeleet, kun siirtyy sängystä lattialle tuntuvat erittäin kipeiltä jalkapohjissa ja aivan jokaisessa lihaksessa. Nenä on ihan joka aamu tukossa ja kuola on valunut tyynylle, kun hengittää vain suun kautta. Suu taas on niin kuiva, että oikein sattuu, kun yrittää niellä ja kostuttaa sitä.

Kun vihdoin pääsee kylppäriin, niin on pakko samantien laittaa silmägeeliä, että silmien kutitus loppuisi. Mutta sitten tapahtuukin lamaantuminen, ei oikein jaksaisi laittaa hiuksia, ei oikein jaksaisi meikata (eikä sitä kyllä tule tehtyäkään). Ei jaksaisi pestä naamaa ja hampaita, eikä laittaa voiteita. Ei jaksaisi miettiä mitä pukea tai saati sitten vetää niitä vaatteita päälle. Viime aikoina onkin ollut päällä vain mukavalta tuntuvia ja helpostipuettaiva settejä.

Ja vihdoin kun on kuitenkin päässyt sängystä ylös, hoidettua jotenkin aamutoimet ja saanut jotain päälle, niin aika siirtyä aamiaiselle. Juon yleensä aina yhden lasin vettä ennen kuin laitan muuta suuhuni. Mutta tuo yhden lasin juominenkin on joskus niin rankkaa. Tuntuu kuin hengitys lamaantuisi ja kaikki vesi jäisi vain suuhun. On hörpittävä siis vesilasillinen pienissä erissä. Suolistoni vaatisi hyvän aamiaisen, mutta eihän sellaista jaksa kukaan tehdä. Ei ainakaan, kun aamut ovat muutenkin niin tuskaisia. Niinpä saatan haukata banaanin tai sitten juon edellisenä päivänä jäänyttä smoothieta. Nekin joudun oikein hartaudella työntämään suuhuni, jotta saan ne alas.

Toivottavasti tämä on vain tilapäistä, sillä tämä on todella rasittavaa. Ehkä jos nukkuisi pari päivää putkeen, niin sitten alkaisi helpottaa. Vai onko muita niksejä?

Unenlaatuakin haluaisin saada parannettua, sillä viimekin yönä näin noin kymmentä erilaista painajaista tai muutne epämukavaa unta. Näin mm. unia kuinka minut ryöstettiin ja kuinka Mummi ja Vaari kuolivat jälleen. Olen nähnyt unia Matti Vanhasesta ja lentopallosta. Unissa ei ole ollut mitään järkeä ja enemmän ne ovat vain tuottaneet tuskaa.

On myöskin rasittavaa herätä joka yö tarkkailemaan kelloa. Yleensä herään pari kertaa yössä ja viimeisen kerran pari minuuttia ennen kellon soittoa. Jossain vaiheessa tunnen olevani todella pirteä herätessäni, mutta sitten kellonsoidess aon niin taju pois, että herääminen on ihan tuskaa. Niinpä torkku on käytössä vähintään pari kertaa ja vielä päälle nukutaan, kun kello on jo sammutettu.

Uni tulee kyllä helposti ja olenkin päivän mitaan kok oajan väsynyt, mutta sitten kun saa nukkua, niin siitä ei tule mitään. Päivällä ottaessani torkut, uni kyllä maistuu ja sitä voisi jaktaa vaikka useampia tunteja, mutta miksi ei yöllä.

Kommentit

  1. Kuulostaa ihan samalta kuin meikäläisen aamut. Mulla on tosin osasyynä väsymykseet siitepölyallergiat. Mites siellä?

    VastaaPoista
  2. Allergiaa ei ole kyllä ole ollut aikaisemmin, mutta voihan se olla kytemässä. Tuli tuosta mieleen, että yksi syy voi myöskin olla Biitsihallin pöly. :/ Kun eilen olin pelaamassa, niin tänään oli oikein extra rankka aamu. Ja siksi oli pakko myös avautua aiheesta! ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Le Creuset

Olen haaveillut jo pitkään kunnon padasta. Minulla on ollut pitkään valurautainen pata, joka sinänsä ajaa tehtävänsä, mutta on erittäin hankala puhdistaa. Le Creuset in padat ovat olleet jo pitkään toivelistalla, mutta ne ovat ainakin Suomessa olleet liian kalliita alennuksessakin. Le Creusetin padat ovat induktio-sopivia, ne voi pestä astianpesukoneessa ja niissä on keraaminen pinta, ettei ruoka pala kiinni. Kuten On the Way -postauksessa kerroin, kävimme Åren matkalla Stockholm Quality Outletissä. Ja siellähän oli Le Creusetin liike. Jeejee! :) Kaikki tuotteet olivat 2-laatua, eli hinnat olivat kerrankin kohdillaan, mutta silti tuotteille tuli elinikäinen takuu. Viat, joita padoissa oli, oli lähinnä värivirheitä, mikä ei ainakaan minun ruuanlaittoani haittaa. Meille päätyi soikea, punainen, 3,3l pata, joka on toiminut kuin unelma. Astianpesukoneessa pata tulee puhtaaksi, lämpenee induktiolla ja ruokaan ei tule metallin makua, kun sisäpinnalla on keraaminen pinnoite. Mitä pat

Pantteri

Tykkään ihan hulluna panttereista , siis salmiakkipanttereista, myös lumipantterit ovat todella hyviä. Ruotsissahan nämä karkit ovat nimellä Salta Katten. Ennen oli myös Pantteri-jäätelöä, joka oli aivan mielettömän hyvää. Enää tuotaherkkua ei löydy valitettavasti valikoimista. Eilen tuli puhetta, että mikäs eläin se pantteri oikein on. Ja wikipedia sen kertoo: Leopardi eli pantteri (Panthera pardus), englanniksi leopard. Tuo nimi tulee leijonan (leo) ja pantterin (panther) risteytyksestä . En tiedä onko se vain uskomus, mutta nimen perustana on, että leopardi on leijonan ja mustan pantterin risteytys. Joka tapauksessa kyseessä on pilkullinen kissaeläin, joka näyttää näin söpöltä pentuna. Voisin ottaa lemmikiksi. Pantteri viittää myös Pohjois-Amerikassa usein puumaan , englanniksi cougar. Puuma on vaaleaturkkinen kissaeläin, jolla ei ole täpliä. Etelä-Amerikassa pantterilla taas tarkoitetaan jaguaaria , englanniksi jaguar. Jaguaari on myös pilkullinen ja hyvin yhdennäköinen leopardin

Nora ja Sade - mikä pari

Kuusi vuotta ja paljon vettä on virrannut Karjaanjoessa. Niin minä, maailma kuin moni muu on muuttunut siinä samalla. Tällä hetkellä meidän kotia asustaa minun lisäksi Sade, tanskalais-ruotsalainen pihakoira, joka muutti mun luokse lokakuussa 2020, kun olin ollut yksin 1,5kk Samin yllättävän poismenon jälkeen.   Meillä menee Saden kanssa mukavasti. Välillä haastetaan toisiamme, mutta pääasiassa ollaan onnellisia ja iloisia itsejämme. Kerron Sadesta ja meidän yhteisistä jutuista lisää toisessa postauksessa, koska ajattelin herätellä tämän blogin uudelleen henkiin. Kirjoittelen tätä ihan itseäni varten, mutta kaikki lukijat ovat myös erittäin tervetulleita. 😙   Toivotan sinulle ihanaa kesää ja ollaan kuulolla!  Sade chillaa