perjantaina, kesäkuuta 29, 2012

Vapaapäivä Åressa

Olen perinteisesti joka Åren reissulla ottanut ainakin yhden vapaapäivän aktiviteeteista. Tällä kerralla ei olla painettu ihan niin niska limassa kuin monilla aikaisemmilla kerroilla, mutta tänä aamuna ei vaan kroppa välittänyt sellaista fiilistä, että olisi ollut kova halu päästä pyörän päälle. DH olisi nimittäin ollut päivän ainoa mahdollinen sportti, sillä vesisadetta oli ennustettu iltapäivälle. Edellisten kertojen aktiviteeteistä ja vapaapäivistä voi lukea tämän blogin juttuja tägillä Åre.

Lähdin kuitenkin Samin mukaan DH-baanoillepäin kuvatakseni Samin aamupäivän ajoja. Tämän pidemmälle en kuitenkaan päässyt, eli hissien ala-asemalle.

Kaikista vasemmalla kabiinin vaijerit, keskellä Worldcuplift ja oikealla VM6.

Sami lähti painamaan huipulle kabiinilla, kun yläosan reittejäkin oli vihdoin avattu. Minä sen sijaan suunnistin torin ja kylän kauppoihin. Tulipa nähtyä taas ihan perus ajoneuvo-varustekuljetus-yhdistelmä. Pari vuotta sittenhän kerroin Jon Olssonin Lamborghinista, jossa on katolla suksiboxi. Nyt ei ollut kyseessä Lamborghini, eikä myöskään suksiboksi, vaan Porsche, jonka katolla oli kajakki.

Lieneekö kyseessä ruotsalainen James Bond? ;)

Eikä kauan tarvinnut ihmetellä Åren kauppoja ennen kuin tuli hälytys auttamaan. Tällä kertaa Samin pyörästä oli mennyt jarrupalat. Ja tottakai alkoi sataa samalla sekunnilla, kun Sami pääsi kaupasta ulos uusine jarrupaloineen. Eikä palojen vaihtaminen sujunut kovin helposti, varmaan tunti ehdittiin ahertaa ennen avun pyytämistä. Apu oli onneksi tehokas ja nopea, tarvittiin vain oikea työkalu, jonka ystävällinen kaupansetä jopa lahjoitti meille. Tackar!!

Sami fixaa sateensuojassa. ps. Samilla on mun pitkät Sinisalon ajohousut jalassa, kun sen omat TLD:t (Troy Lee Design) ei kestä sadetta ja ovat liian lyhyet. ;)

Pientä esimakua...
Korjaushommien jälkeen perinteinen vierailu Brokenissa lounaalla. Minä jatkoin sitten matkaani kohti asumusta, sillä sade oli mukavasti yltynyt lounaan aikana. Sami suuntasi takaisin mäkeen. Paluumatkalla tuli tehtyä se luvattu Kari Traa-hankinta. Ihan en untuvatakkia ajatellut tämänkertaiseksi KT:ksi, mutta se onkin joululahja. Eihän jouluun ole enää kuin vajaa puoli vuotta. :D Muita hankintoja ei tullutkaan tehtyä, sillä Mountain Recycle on kiinni kesällä. Aivan loistava kauppa, jossa myydään periaatteessa kirppiskamaa, mutta suurin osa tuotteista on uusia. Sami esim. sai myytyä liikkeessä kahdessa päivässä kilpapuikkarit. Hinnat ovat maksimissaan puolet alkuperäisestä ja laatu on tosiaan priimaa. Merkkejä on joka lähtöön, mutta pääasiassa huippuja. Suomessa tarvittaisiin vastaavanlaista kauppaa. Relaa.com toimii hienosti verkkokauppana, mutta jonnekin olisi kiva päästä hypistelemäänkin tuotteita. En tiedä olisiko paras sijoituspaikka sitten pääkaupunkiseutu vai jokin laskettelukeskus...

Päivän varuste-esittelyssä on vapaa-ajan asut, erityisesti sadeasut. Olen niin rakastunut K-Wayn sadetakkiin ja sadehousuihin, jonka sain viime vuonna beach volley-sponsoriltani. K-Way on yksi Kappan tuotemerkeistä, jonka varusteet on tarkoitettu ulkolajeihin, mm. lasketteluun ja purjehdukseen. Merkin ominaisuutena on myös että vaatteet pystytään pakkaamaan pieneen pussiin. K-Wayn vaatteet ovat lisäksi tyylikkäitä, joten ne sopivat vaikka kaupunkikierrokselle.

Avaruustakki.

Sadehousut pussissaan, johon kuuluu myös vyö, jolla pussin saa pysymään mukana. Jalassa Kari Traan housut ja Tretornin kumisaappaat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...