tiistaina, kesäkuuta 26, 2012

Åre ja DH

Paluu kesä-Åren DH-baanoille kolmen vuoden jälkeen oli suoraan sanoen herkullinen. Viime kerrallahan leikki loppui kylkiluiden katkeamiseen ja viime Åren reissulla helmikuussa murtui peukalo, joten jännitystä oli ilmassa monessa suhteessa. Vaan eipä kannattanut jännittää. :D

Mustanaamio

Olin kolmen vuoden aikana unohtanut sujuvasti miten paljon varustetta onkaan päällä DH-ajossa. Jaloissa jo on säämiskät, lonkkahousut, sukat, polvi-säärisuojat ja päälihousut sekä kengät. Yläosassa tänään oli aluspaita, ajopaita, takki, rinta-selkäpanssari, kyynersuojat ja hanskat. Päässä tietty kypärä ja lasit. Minusta saa näkyä vaikka kauaskin, että naisetkin voi ajaa alamäkeä ja siksi varusteissa on paljon pinkkiä.

Sävy sävyyn.

Baanoja oli kivasti auki alaosassa kukkulaa, eli siellä minne pääsi VM6:lla ja Worldcupliftenillä. Yläosassa on vielä luntakin, eikä hiihtämistä kielletä, toidetaan suksimisen vain olevan omalla vastuulla. Harmi, kun ei tullut niitä varusteita mukaan. ;)

Kaverin kanssa voi laskea vaikka kilpaa, kumpikin saa valita lajinsa itse. ;)

Ehdottomaksi suosikiksi reiteistä nousi Shimano (pun). Siellä spoori oli sileä, kuiva ja leveä. Täristystä silti tuli käsille sen verran, ettei haitannut ollenkaan, että olin teipannut peukalon. Lentiksestä on siis hyötyä lajissa kuin lajissa, tässä teipauksen muodossa. Samaa voi sanoa myös kiipeilystä. Talven aikana vahvistuneet kädet ja sormet mahdollistivat koko päivän setin ajoa.

Sävy sävyyn teippi ja kynsilakka, tottakai! :D

Tämän päivän varuste-esittelyssä on niin ikään jalkineet, tällä kertaa päivän sportin mukaisesti pyöräilyjalkineet. Pyöräilylajeina minulla on hallussa maasto (mtb) ja DH. Maastossa käytän lukkopolkimia ja tietysti niihin sopivia kenkiä. DH:ssa taas mennään fläteillä. Molemmissa käytän saman valmistajan kenkiä ja valmistaja on Shimano. Maastokengät ovat vanhat, mutta malli on SH-MT50B (SPD MPS). DH-kengät ovat vähän tuoreemmat, mutta ovat olleet käytössä jo 3v. sitten, niiden malli on SH-MP56L (DX).

Vasemmalla maastomenokkaat ja oikealla DH-tossut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...