Olen suunnitellut leipomista jo pidemmän aikaa. Nyt sain vihdoin aikaa ja itseäni niskasta kiinni. Pyöräytin sitten random-sämpylöitä. Ai miksi random? No koska ohje oli vähän sinnepäin ja laitoin taikinaan mitä kaapista löytyi. Loppuviimein sämpylöissä oli quinoajauhoa, ruisjauhoa, kaurasämpyläjauhoa, vehnäjauhoa, kaurahiutaleita, ruishiutaleita, kauraleseitä, vehnäleseitä, ruisleseitä, pähkinöitä, siemeniä ja kuivattuja karpaloita. Lisäksi vuorisuolaa, intiaanisokeria, vettä ja luomukirnuvoita sekä kuivahiivaa.
Rapea kuori oli myös hakusessa. Googletuksen jälkeen selvisi, että kun uuniin laittaa vettä kippoon ja jäähdyttää sämpylät ilman liinaa päällä, niin tulee sisältä muhea ja päältä rapea. Ja niinhän niistä tuli. Taikina oli sopivan löysä, sämpylöistä tuli kerrankin kunnon kokoisia, miltei leipiä, ja sisältö oli pehmeämpi kuin koskaan. Hyvä minä!
Leipomusten kanssa oli tarjolla viime lauantaisesta raclettesetistä yli jääneet juustot keiton muodossa. Koska en oikein löytänyt sopivaa reseptiä keitollekaan, niin siitäkin tuli melkoinen soppa. Pohjalle hienoksi silputut sipulit ja valkosipulit, vähän vehnäjauhoa suurusteeksi, vettä liemeksi, kalafondia, kun ei muuta lientä ollut, mauksi, pippurisekoitusta, paprikaa ja vuorisuolaa mausteeksi, juustot sulaksi ja sattumiksi keitettyä parsakaalia. Niin kamalan näköinen keitos, ettei kuvaa voi laittaa, mutta maku oli loistava. :)
Rapea kuori oli myös hakusessa. Googletuksen jälkeen selvisi, että kun uuniin laittaa vettä kippoon ja jäähdyttää sämpylät ilman liinaa päällä, niin tulee sisältä muhea ja päältä rapea. Ja niinhän niistä tuli. Taikina oli sopivan löysä, sämpylöistä tuli kerrankin kunnon kokoisia, miltei leipiä, ja sisältö oli pehmeämpi kuin koskaan. Hyvä minä!
Leipomusten kanssa oli tarjolla viime lauantaisesta raclettesetistä yli jääneet juustot keiton muodossa. Koska en oikein löytänyt sopivaa reseptiä keitollekaan, niin siitäkin tuli melkoinen soppa. Pohjalle hienoksi silputut sipulit ja valkosipulit, vähän vehnäjauhoa suurusteeksi, vettä liemeksi, kalafondia, kun ei muuta lientä ollut, mauksi, pippurisekoitusta, paprikaa ja vuorisuolaa mausteeksi, juustot sulaksi ja sattumiksi keitettyä parsakaalia. Niin kamalan näköinen keitos, ettei kuvaa voi laittaa, mutta maku oli loistava. :)
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!