Siirry pääsisältöön

Tästä se lähtee

Tuli todettua, että aineenvaihduntaa kiihdyttävät kofeiinipitoiset tabletit eivät ole minua varten. Ne pistivät elimistön niin rajusti toimimaan, että se ei ollut enää hallussa. Lämpö nousi ainakin 0,5 astetta, oksennutti ja oli muutenkin todella hutera olo. Jos haluan kiinteytyä ja laihtua, on vain noudatettava tiukkaa ruokavaliota ja liikuttava.

Yritän aloittaa siten, että syön muuten normaalisti, mutta jätän kaiken sokerin, ylimääräisen rasvan ja laktoosin pois. Sokeri sekä lihottaa, turvottaa että myöskin väsyttää. Laktoosi turvottaa ja rasva nyt vaan lihottaa.

Katsotaan miten elo tästä nyt sitten lähtee sujumaan!!

Kommentit

  1. Heippa!

    Mitä tarkoitat "kaikella sokerilla"? Tarkoitatko esim. ylimääräsiä pala ja hienosokereita vai kaikkea hiilihydraattia?
    Tiesitkö muuten, että jos on liian kauan liian alhaisella glykeemisella indeksillä, niin eikosanoidit heittää häränpyllyä ja sukupuolihormonit yms kasvuhormonituotanto menee pohjalukemiin. Silloin kun hormonitoiminta menee alas, niin kaikki syöty ruoka taas menee helposti rasvakudokseksi, koska elimistön luontainen anabolinen steroidi synteesi ei toimi kunnolla.

    Ruoka yms. hormonijutut ovat tosi monimutkaisia asioita, joista itsekkin yritän päästä kovasti kärrylle. Olen tutustunut aiheeseen joidenkin vuosien ajan, mutta en yritä olla silti mikään besserwisser asian suhteen. Tsemppiä :)

    VastaaPoista
  2. Tarkoitan sokereilla lähinnä ylimääräistä sokeria, eli lisättyä sokeria ja sokeripitoisia valmisteita. Toki syön hiilareita, sillä tiedän, ettei ilman niitä pärjää.

    Ihmiskeho on niin käsittämätön. Eikä kahta samanlaista ole. Olen yrittänyt maalaisjärjellä ja omalla kokemuksella sekä pienellä tiedonhaulla päästä jonkunlaiseen konsensukseen asian suhteen. Siitä voin silti varman, että aina tulen syömään ja enemmän ongelma minulla on ruuan määrän ja laadun hallitsemisessa. Ruoka kun on niin hyvää! :)

    Minähän haluaisin vain päästä ylimääräisestä rasvasta eroon (esim. rasvaprosentiksi n.20%) ja näyttää vähemmän pyöreältä. Vaattetkin näyttäisivät paremmalta päällä ja olisi sopivamman kokoisia.

    Minulla on huono aineenvaihdunta, joten asiassa pitää olla erityisen tarkka jo näin pienissä muutoksissa. Iän myötä aineenvaihdunta on vielä heikentynyt ja kun aika ei riitä niin paljolle liikunnalle kuin aikaisemmin, niin sen takia on pitänyt alkaa miettiä asioita uudelleen.

    Kiitos tsempistä, sitä tarvitaan!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Le Creuset

Olen haaveillut jo pitkään kunnon padasta. Minulla on ollut pitkään valurautainen pata, joka sinänsä ajaa tehtävänsä, mutta on erittäin hankala puhdistaa. Le Creuset in padat ovat olleet jo pitkään toivelistalla, mutta ne ovat ainakin Suomessa olleet liian kalliita alennuksessakin. Le Creusetin padat ovat induktio-sopivia, ne voi pestä astianpesukoneessa ja niissä on keraaminen pinta, ettei ruoka pala kiinni. Kuten On the Way -postauksessa kerroin, kävimme Åren matkalla Stockholm Quality Outletissä. Ja siellähän oli Le Creusetin liike. Jeejee! :) Kaikki tuotteet olivat 2-laatua, eli hinnat olivat kerrankin kohdillaan, mutta silti tuotteille tuli elinikäinen takuu. Viat, joita padoissa oli, oli lähinnä värivirheitä, mikä ei ainakaan minun ruuanlaittoani haittaa. Meille päätyi soikea, punainen, 3,3l pata, joka on toiminut kuin unelma. Astianpesukoneessa pata tulee puhtaaksi, lämpenee induktiolla ja ruokaan ei tule metallin makua, kun sisäpinnalla on keraaminen pinnoite. Mitä pat

Pantteri

Tykkään ihan hulluna panttereista , siis salmiakkipanttereista, myös lumipantterit ovat todella hyviä. Ruotsissahan nämä karkit ovat nimellä Salta Katten. Ennen oli myös Pantteri-jäätelöä, joka oli aivan mielettömän hyvää. Enää tuotaherkkua ei löydy valitettavasti valikoimista. Eilen tuli puhetta, että mikäs eläin se pantteri oikein on. Ja wikipedia sen kertoo: Leopardi eli pantteri (Panthera pardus), englanniksi leopard. Tuo nimi tulee leijonan (leo) ja pantterin (panther) risteytyksestä . En tiedä onko se vain uskomus, mutta nimen perustana on, että leopardi on leijonan ja mustan pantterin risteytys. Joka tapauksessa kyseessä on pilkullinen kissaeläin, joka näyttää näin söpöltä pentuna. Voisin ottaa lemmikiksi. Pantteri viittää myös Pohjois-Amerikassa usein puumaan , englanniksi cougar. Puuma on vaaleaturkkinen kissaeläin, jolla ei ole täpliä. Etelä-Amerikassa pantterilla taas tarkoitetaan jaguaaria , englanniksi jaguar. Jaguaari on myös pilkullinen ja hyvin yhdennäköinen leopardin

Nora ja Sade - mikä pari

Kuusi vuotta ja paljon vettä on virrannut Karjaanjoessa. Niin minä, maailma kuin moni muu on muuttunut siinä samalla. Tällä hetkellä meidän kotia asustaa minun lisäksi Sade, tanskalais-ruotsalainen pihakoira, joka muutti mun luokse lokakuussa 2020, kun olin ollut yksin 1,5kk Samin yllättävän poismenon jälkeen.   Meillä menee Saden kanssa mukavasti. Välillä haastetaan toisiamme, mutta pääasiassa ollaan onnellisia ja iloisia itsejämme. Kerron Sadesta ja meidän yhteisistä jutuista lisää toisessa postauksessa, koska ajattelin herätellä tämän blogin uudelleen henkiin. Kirjoittelen tätä ihan itseäni varten, mutta kaikki lukijat ovat myös erittäin tervetulleita. 😙   Toivotan sinulle ihanaa kesää ja ollaan kuulolla!  Sade chillaa