Siirry pääsisältöön

Viikonlopun setit

Perjantaina oli kalenterissa MinkkiP:n perinteiset piknic-synttärit. Keli oli aamupäivästä, puolilta päivin ja vielä alkuiltapäivästä aivan loistava, aurinkoinen ja lämmin. Mutta kun aloin tehdä lähtöä kohti synttäreitä, niin keli näytti tältä.



Eihän siinä sitten muuta kuin bilepaikan vaihto sisätiloihin. Eikä se ainakaan menoa hidastanut, hiljentänyt tai haitanut. Väkeä oli mukavasti ja oli kiva nähdä ihmisiä iloisella tuulella. Minä vastasin osasta tarjoilua, kun olin paikalle tuonut kolmea erilaista salaattia (uusiperuna-parmesan-rucola-pinjansiemen, avokado-tomaatti-auringonkukansiemen-feta ja herneenverso-pinaatti-kurkku) ja paria suolaista leivonnaista (aurinkokuivattutommaatti- ja feta-foccacciat sekä skonsseja). Ruuan kohokohta oli kuitenkin Itikan kärkkäri! :)

Vaikka olin sankarille luvannut, että näissä bileissä minä olen aamuun asti, niin poistuttiin paikalta siinä vaiheessa kun muut suuntasivat karaokebaarin kautta yökerhoon. Onnittelut vielä kerran MinkkiP! :) Olit loistava, uhrautuva, kaunis ja ystävällinen emäntä!

Synttärivieraiden varpaita


Launtaina oltiin sovittu vihdoin ja viimein tapaaminen Riihimäen suunnalle. Mentiin kylailemään ja Peltola Golfiin. Oltiin hiukan myöhässä, kun Peltolaan johti niin pieniä teitä. ;) Mehän ollaan kyllä aikaisemminkin käyty Peltolassa, mutta eihän sinne mitenkään voi muistaa oikeaa reittiä, kun käännöksiä ja pieniä tietä on niin miljoona ja kaikki samanlaisia.

Paikalla meitä odotti iloinen, golfiin hurahtanut pariskunta. Oli mukava ottaa oppia teknisesti niin taitavilta ja innokkailta ihmisiltä, jotka osaavat kouluttaa. Samikin treenasi nyt ensimmäistä kertaa rangen lisäksi lähipeliä ja puttausta Par3-kentällä. Koska ilma oli mukava ja seura loistavaa, niin nopesti hurahti 5 tuntia. Sami oppi aivan hirveästi ja pelasi jo toisen kierroksen huomattaasti paremmin kuin minä. Minäkin opin monta uutta asiaa ja meni taas eteenpäin tässä lajissa. Kunhan vaan ei unohdu seuraavaan kertaan.

Golfaamasta suunnattiin Hausjärvelle. Siellä on tehty hieman isommat pihatyöt kuin meidän takapihalla. 50 tonnia hiekkaa ja multaa levitetty noin kahden tenniskentän alueelle. Ihan mieletöntä. Kyllä meidän pikku tupsutukset kalpenee tuollaisen urakan rinnalla. Upeaa työtä. Siinä sitten vähän lihaa napaan ja vihanneksiakin. Ruuan kruunasi vielä ihan maalaistalossa tehty pullapitko. Tarttuipa mukaan myös uusi golf-setti. :O Kiitos Esa ja Katja, oli todella mukavaa!

Sunnuntai on mennyt kotia laittaessa. Siis siivotessa, arkistoitaessa, pyykkiä ja astioita pestäessä, grillatessa (minä grillasin!!) ja blogia päivittäessä. Töitäkin tuli vähän tehtyä, kun ei vaan arkena ehtinyt kaikkea. Taas oikein mukava viikonloppu! Ensi viikkoa ja viikonloppua odotellessa...

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Le Creuset

Olen haaveillut jo pitkään kunnon padasta. Minulla on ollut pitkään valurautainen pata, joka sinänsä ajaa tehtävänsä, mutta on erittäin hankala puhdistaa. Le Creuset in padat ovat olleet jo pitkään toivelistalla, mutta ne ovat ainakin Suomessa olleet liian kalliita alennuksessakin. Le Creusetin padat ovat induktio-sopivia, ne voi pestä astianpesukoneessa ja niissä on keraaminen pinta, ettei ruoka pala kiinni. Kuten On the Way -postauksessa kerroin, kävimme Åren matkalla Stockholm Quality Outletissä. Ja siellähän oli Le Creusetin liike. Jeejee! :) Kaikki tuotteet olivat 2-laatua, eli hinnat olivat kerrankin kohdillaan, mutta silti tuotteille tuli elinikäinen takuu. Viat, joita padoissa oli, oli lähinnä värivirheitä, mikä ei ainakaan minun ruuanlaittoani haittaa. Meille päätyi soikea, punainen, 3,3l pata, joka on toiminut kuin unelma. Astianpesukoneessa pata tulee puhtaaksi, lämpenee induktiolla ja ruokaan ei tule metallin makua, kun sisäpinnalla on keraaminen pinnoite. Mitä pat

Pantteri

Tykkään ihan hulluna panttereista , siis salmiakkipanttereista, myös lumipantterit ovat todella hyviä. Ruotsissahan nämä karkit ovat nimellä Salta Katten. Ennen oli myös Pantteri-jäätelöä, joka oli aivan mielettömän hyvää. Enää tuotaherkkua ei löydy valitettavasti valikoimista. Eilen tuli puhetta, että mikäs eläin se pantteri oikein on. Ja wikipedia sen kertoo: Leopardi eli pantteri (Panthera pardus), englanniksi leopard. Tuo nimi tulee leijonan (leo) ja pantterin (panther) risteytyksestä . En tiedä onko se vain uskomus, mutta nimen perustana on, että leopardi on leijonan ja mustan pantterin risteytys. Joka tapauksessa kyseessä on pilkullinen kissaeläin, joka näyttää näin söpöltä pentuna. Voisin ottaa lemmikiksi. Pantteri viittää myös Pohjois-Amerikassa usein puumaan , englanniksi cougar. Puuma on vaaleaturkkinen kissaeläin, jolla ei ole täpliä. Etelä-Amerikassa pantterilla taas tarkoitetaan jaguaaria , englanniksi jaguar. Jaguaari on myös pilkullinen ja hyvin yhdennäköinen leopardin

Nora ja Sade - mikä pari

Kuusi vuotta ja paljon vettä on virrannut Karjaanjoessa. Niin minä, maailma kuin moni muu on muuttunut siinä samalla. Tällä hetkellä meidän kotia asustaa minun lisäksi Sade, tanskalais-ruotsalainen pihakoira, joka muutti mun luokse lokakuussa 2020, kun olin ollut yksin 1,5kk Samin yllättävän poismenon jälkeen.   Meillä menee Saden kanssa mukavasti. Välillä haastetaan toisiamme, mutta pääasiassa ollaan onnellisia ja iloisia itsejämme. Kerron Sadesta ja meidän yhteisistä jutuista lisää toisessa postauksessa, koska ajattelin herätellä tämän blogin uudelleen henkiin. Kirjoittelen tätä ihan itseäni varten, mutta kaikki lukijat ovat myös erittäin tervetulleita. 😙   Toivotan sinulle ihanaa kesää ja ollaan kuulolla!  Sade chillaa