Siirry pääsisältöön

Tour de Tampere

No niin, nyt on kesän yksi superurakka takana, nimittäin Tour de Tampere. En uskaltautunut vielä täydelle Tourille, eli kahdeksan tunnin setille, vaan tyydyin puolikkaaseen, eli viiteen tuntiin.

Täytyy sanoa, että kyllä jännitti ennen lähtöä. Minun pisin yhtäjaksoinen urheilusuoritus tähän mennessä on Länsiväyläjuoksu, johon meni se vajaa pari tuntia. Muissa suorituksissa on ollut huomattavia taukoja. Ollaanhan toki oltu monta tuntia putkeen laskettelemassa tai viimeksi Åressa DH-mäessä, mutta niissäkään ei se yhtämittainen suoritus ilman taukoja ole verrattavissa tällaiseen.

Mutta hienosti selviydyttiin, kun seura oli hyvä ja ryhmävalinta paras mahdollinen minulle. Olin ns. naisten ryhmässä, jossa oli kyllä miehiäkin. Vaatimukset tälle ryhmälle oli alhaisimmat. Eli vähiten teknistä, vauhti matalin ja matkan pituus lyhyin. Ensimmäinen tunti tuntui pisimmältä. Sitten vierähti 3 tuntia ihan siivillä.

Lopussa alkoi jo odottaa maaliin pääsyä. Yksi pidempi tauko oli matkalla huoltopisteellä kolmen tunnin ajon jälkeen. Juuri ennen taukoa alkoikin jaloissa ja keuhkoissa tuntua sen verran, että tauko tuli sopivaan väliin. Tuolla ensimmäisen kolmen tunnin matkan aikana nautin puolikkaan Energiapatukan ja join vettä. Tauolla otin energiageelin, söin patukan loppuun ja haukkasin lihapasteijan sekä suolakurkkuja ja salmiakkia. Tunti ennen loppumista otin toisen geelin. Tankkaus oli mielestäni oikein onnistunut. Täytyy sanoa, että kyllä nuo nykyajan lisäravinteet todella toimivat ja niistä on tehty hyvänmakuisia.

Kaloreita tuolla viiden tunnin setillä kului noin 3000kcal. Sykekeskiarvo oli n.150. Nousua ja laskua tuli melko paljon. Metsäreitiellä ja varsinkin maastoalamäissä pärjäsin todella hyvin .Tasaisilla pätkillä vähän huonommi, erityisesti ylämäissä. Pyöräilykuntoa ei siis ole, mutta maastoajotaitoa löytyy. Kiitos Samin. Tässä vielä minun reittini Nokian Sport Trackerissä.

Ensi vuonna varmasti menen uudestaan, jos vaan aikatauluun ja muutenkin sopii. Toivottavasti ensi vuonna on kuitenkin vähän ryhmän tasoon paremmin sopiva johtaja. Tämä johtaja nimittäin valitti koko ajan, että ollaan aikataulusta myöhässä, ei ehditä mennä kaikkia polkuja, kun pitää ajaa teitä jne. Jos syhmä on aloittelijoille, niin ohjaajan täytyy se minusta ottaa huomioon. Takaisinpäin tultiin heikoimmat jälkeen jättäen, eli hirveää munaravia. Sanoinkin hänelle, että ota ensi kerralla joku muu ryhmä, jos tämä on niin heikko omalle tasollesi.

Kommentit

  1. Kai sanoit sen vielä tarpeeksi painokkaasti? Hyvä Nora!!!

    VastaaPoista
  2. Tällä kertaa mulle riitti, että sanoin. (=ISO suoritus mulle) Ensi kerralla sitten, kerran harjoitelleena, painokkaammin.

    VastaaPoista
  3. Koutsin kommentit:
    - Ensinnäkin TdT:n suorituksesta. Aivan mahtava suoritus! Ylitit taas kerran itsesi ja koutsin odotukset! Edistystä toukokuusta on tapahtunut ihan mielettömästi sekä ajotaidollisesti että kestävyyden suhteen!
    - Åresta ja DH:sta. Yksi alamäkitreeni ennen reissua ja vedit Åressa harjoittelupäivän jälkeen kuin vanha konkari! Viimeisenä päivänä mentiinkin Flinnbanalla sen verran lujaa, että teki tiukkaa pysyä perässä kameran kanssa... :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Le Creuset

Olen haaveillut jo pitkään kunnon padasta. Minulla on ollut pitkään valurautainen pata, joka sinänsä ajaa tehtävänsä, mutta on erittäin hankala puhdistaa. Le Creuset in padat ovat olleet jo pitkään toivelistalla, mutta ne ovat ainakin Suomessa olleet liian kalliita alennuksessakin. Le Creusetin padat ovat induktio-sopivia, ne voi pestä astianpesukoneessa ja niissä on keraaminen pinta, ettei ruoka pala kiinni. Kuten On the Way -postauksessa kerroin, kävimme Åren matkalla Stockholm Quality Outletissä. Ja siellähän oli Le Creusetin liike. Jeejee! :) Kaikki tuotteet olivat 2-laatua, eli hinnat olivat kerrankin kohdillaan, mutta silti tuotteille tuli elinikäinen takuu. Viat, joita padoissa oli, oli lähinnä värivirheitä, mikä ei ainakaan minun ruuanlaittoani haittaa. Meille päätyi soikea, punainen, 3,3l pata, joka on toiminut kuin unelma. Astianpesukoneessa pata tulee puhtaaksi, lämpenee induktiolla ja ruokaan ei tule metallin makua, kun sisäpinnalla on keraaminen pinnoite. Mitä pat

Pantteri

Tykkään ihan hulluna panttereista , siis salmiakkipanttereista, myös lumipantterit ovat todella hyviä. Ruotsissahan nämä karkit ovat nimellä Salta Katten. Ennen oli myös Pantteri-jäätelöä, joka oli aivan mielettömän hyvää. Enää tuotaherkkua ei löydy valitettavasti valikoimista. Eilen tuli puhetta, että mikäs eläin se pantteri oikein on. Ja wikipedia sen kertoo: Leopardi eli pantteri (Panthera pardus), englanniksi leopard. Tuo nimi tulee leijonan (leo) ja pantterin (panther) risteytyksestä . En tiedä onko se vain uskomus, mutta nimen perustana on, että leopardi on leijonan ja mustan pantterin risteytys. Joka tapauksessa kyseessä on pilkullinen kissaeläin, joka näyttää näin söpöltä pentuna. Voisin ottaa lemmikiksi. Pantteri viittää myös Pohjois-Amerikassa usein puumaan , englanniksi cougar. Puuma on vaaleaturkkinen kissaeläin, jolla ei ole täpliä. Etelä-Amerikassa pantterilla taas tarkoitetaan jaguaaria , englanniksi jaguar. Jaguaari on myös pilkullinen ja hyvin yhdennäköinen leopardin

Nora ja Sade - mikä pari

Kuusi vuotta ja paljon vettä on virrannut Karjaanjoessa. Niin minä, maailma kuin moni muu on muuttunut siinä samalla. Tällä hetkellä meidän kotia asustaa minun lisäksi Sade, tanskalais-ruotsalainen pihakoira, joka muutti mun luokse lokakuussa 2020, kun olin ollut yksin 1,5kk Samin yllättävän poismenon jälkeen.   Meillä menee Saden kanssa mukavasti. Välillä haastetaan toisiamme, mutta pääasiassa ollaan onnellisia ja iloisia itsejämme. Kerron Sadesta ja meidän yhteisistä jutuista lisää toisessa postauksessa, koska ajattelin herätellä tämän blogin uudelleen henkiin. Kirjoittelen tätä ihan itseäni varten, mutta kaikki lukijat ovat myös erittäin tervetulleita. 😙   Toivotan sinulle ihanaa kesää ja ollaan kuulolla!  Sade chillaa