Siirry pääsisältöön

Hämmästyttää kummastuttaa

Oltiin eilen ottamassa askelmerkkejä Liikuntamyllyssä Myllypurossa. Keli kun nyt on mitä on, niin oli parempi harrastaa yleisurheilua sisästiloissa. Matka Myllypuroon ja treenit menivät ihan ok. Lonkka ei välttämättä toiminut täysillä, mutta ihan kohtuullisia suorituksiakin tuli. Nyt on sitten pituuden ja korkeuden askelmerkit tiedossa ensi viikon 10-ottelua silmällä pitäen.

Päätettiin ladella myös tavoitteet otteluun. Minun on tässä:
100m 15,5s
Pituus 415cm
Kuula 8m
Korkeus 135cm
400m 90s
Aidat 18s
Kiekko 23m
Seiväs 200cm
Keihäs 27m
1500m 6min30s

Kovat on tavoitteet, mutta ei kai sitä ennätyksiäkään tule, jos ei tavoittele parasta. Hirveästi ei olla tänä kesänä treenattu, mutta sekös antaakin yllättämisen mahdollisuuden. :)

Palataan sitten vielä Liikuntamyllyyn. Kun menin treenin jälkeen pukukoppia kohti, niin joku tummempi-ihoinen, ei musta vaan enemmän aasialaisennäköinen, mies käsi käsiksi. Pyysi anteeksi, että oli vahinko, mutta ei se vaan voinut olla. Olin nimittäin n. metrin päässä kävelemässä, kun mies tuli minuun katsoen kohti ja ojensi käden minua kohti. Niin yököttävää! Katsoin pahasti ja yritin lähteä pika pikaa toiseensuuntaan, mutta mies lähti seuraamaan. Onneksi ehdin pukukoppiin ennen kuin hän tavoitti minut.

Sitten pukukopissa. siellä oli kaksi nuorta tyttöä. (Ikää on nykyään niin veika arvata, että lähde edes yrittämään.) Satuin vilkaisemaan tyttöjä, kun he pyörivät peilin edessä. Toinen heitti käyttämänsä paperin lattialle, vaikka roskis oli vieressä. Katsoin taas pahasti ja tyttö alkoi heti supista kaverilleen. Kysyin kohtealiaasti "Kuka sen siivoaa?" ja tyttö vastasi kovin hätäisesti "Minä". Lähdin pukukopista ennen heitä ja paperi jäi varmasti lattialla kunnes siivooja saapuu paikalle. Näinkö nuoret käyttäytyvät kotonaankin. Kaikki jää perässä ja äitit siivoavat? Ei mitään arvostusta yhteiselle tai julkiselle. Ärsyttävää!

Noudatin jo eilen todella kiitollisesti päätöksiäni. Venyttelin kaksi kertaa, söin illalla vain salaattia ja kanaa ja olihan päivässä liikuntaakin. Tänä aamuna vain jäykkyys yllätti, sillä olinhan venytellyt. Nyt jo helpottaa lihaksissa, mutta kurkku on todella karheana. Varmaan kylmetyin niin pahasti Åressa. Toivottavasti tokenis ennen Tour de Tamperetta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Le Creuset

Olen haaveillut jo pitkään kunnon padasta. Minulla on ollut pitkään valurautainen pata, joka sinänsä ajaa tehtävänsä, mutta on erittäin hankala puhdistaa. Le Creuset in padat ovat olleet jo pitkään toivelistalla, mutta ne ovat ainakin Suomessa olleet liian kalliita alennuksessakin. Le Creusetin padat ovat induktio-sopivia, ne voi pestä astianpesukoneessa ja niissä on keraaminen pinta, ettei ruoka pala kiinni. Kuten On the Way -postauksessa kerroin, kävimme Åren matkalla Stockholm Quality Outletissä. Ja siellähän oli Le Creusetin liike. Jeejee! :) Kaikki tuotteet olivat 2-laatua, eli hinnat olivat kerrankin kohdillaan, mutta silti tuotteille tuli elinikäinen takuu. Viat, joita padoissa oli, oli lähinnä värivirheitä, mikä ei ainakaan minun ruuanlaittoani haittaa. Meille päätyi soikea, punainen, 3,3l pata, joka on toiminut kuin unelma. Astianpesukoneessa pata tulee puhtaaksi, lämpenee induktiolla ja ruokaan ei tule metallin makua, kun sisäpinnalla on keraaminen pinnoite. Mitä pat

Pantteri

Tykkään ihan hulluna panttereista , siis salmiakkipanttereista, myös lumipantterit ovat todella hyviä. Ruotsissahan nämä karkit ovat nimellä Salta Katten. Ennen oli myös Pantteri-jäätelöä, joka oli aivan mielettömän hyvää. Enää tuotaherkkua ei löydy valitettavasti valikoimista. Eilen tuli puhetta, että mikäs eläin se pantteri oikein on. Ja wikipedia sen kertoo: Leopardi eli pantteri (Panthera pardus), englanniksi leopard. Tuo nimi tulee leijonan (leo) ja pantterin (panther) risteytyksestä . En tiedä onko se vain uskomus, mutta nimen perustana on, että leopardi on leijonan ja mustan pantterin risteytys. Joka tapauksessa kyseessä on pilkullinen kissaeläin, joka näyttää näin söpöltä pentuna. Voisin ottaa lemmikiksi. Pantteri viittää myös Pohjois-Amerikassa usein puumaan , englanniksi cougar. Puuma on vaaleaturkkinen kissaeläin, jolla ei ole täpliä. Etelä-Amerikassa pantterilla taas tarkoitetaan jaguaaria , englanniksi jaguar. Jaguaari on myös pilkullinen ja hyvin yhdennäköinen leopardin

Nora ja Sade - mikä pari

Kuusi vuotta ja paljon vettä on virrannut Karjaanjoessa. Niin minä, maailma kuin moni muu on muuttunut siinä samalla. Tällä hetkellä meidän kotia asustaa minun lisäksi Sade, tanskalais-ruotsalainen pihakoira, joka muutti mun luokse lokakuussa 2020, kun olin ollut yksin 1,5kk Samin yllättävän poismenon jälkeen.   Meillä menee Saden kanssa mukavasti. Välillä haastetaan toisiamme, mutta pääasiassa ollaan onnellisia ja iloisia itsejämme. Kerron Sadesta ja meidän yhteisistä jutuista lisää toisessa postauksessa, koska ajattelin herätellä tämän blogin uudelleen henkiin. Kirjoittelen tätä ihan itseäni varten, mutta kaikki lukijat ovat myös erittäin tervetulleita. 😙   Toivotan sinulle ihanaa kesää ja ollaan kuulolla!  Sade chillaa