Siirry pääsisältöön

Nokkoshyvää

En tiedä mistä olen saanut päähäni, että haluan käyttää ruuanvalmistuksessa ja kaikessa mahdollisessa paljon luonnonaineksia. Kesäisin yritän kasvattaa yrttejä ja salaatteja ja pihalta löytyy myös marjapensaita. Syksyllä viipotan metsässä marjojen ja sienten perässä ja omenoita yritän saada mistä milloinkin. Onhan nuo kaikki ilmaisia ja varmasti tuoreita ja kotimaisia.

Sain kaiketi FB:stä kaverilta ja kenties jostain muualtakin idean käyttää ruuanvalmistuksessa nokkosta. Niinpä lauantaina pihahommien ohessa poimin ympäristöstä pieniä nokkosenversoja käyttääkseni niitä jossakin... :) Kuten kuvassa näkyy, alkuun ei nokkoseni olleet kovin pieneiä, mutta onneksi löytyi ihan 5 senttisiäkin alkuja.


Koska kokemusta nokkosista ei ollut, niin piti hieman Googlettaa ja päädyin nokkoslettuihin. Eli ensin ryöppäys, sitten huuhtelu ja nesteiden puristaminen pois ja viimeiseksi pilkkominen. Taikina valmiiksi ja paistamaan. Letuista tuli ihan mielettömän hyviä. Suosittelen, koska loppuviimein valmistuskin oli todella helppoa, eikä palovammoja tullut olenkaan!



Nokkosta voi käyttää kuten pinaattia ja siinä on paljon hyviä ravintoaineita:
"Kansanperinteen mukaan nokkonen auttaa reumatismiin, munuaiskiviin ja astmaan. Ainakin se on diureetti eli lisää virtsan eritystä, ja sisältää rautaa, kalsiumia, C-vitamiinia ja proteiinia." Wikipedia

Seuraavalla kerralla pitää kerätä nokkosia sen verran, että saan tehtyä keiton ja nokkospestokin kiinnostaa. Nokkosta voi kuivattaa ja pakastaa ryöppäyksen jälkeen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Le Creuset

Olen haaveillut jo pitkään kunnon padasta. Minulla on ollut pitkään valurautainen pata, joka sinänsä ajaa tehtävänsä, mutta on erittäin hankala puhdistaa. Le Creuset in padat ovat olleet jo pitkään toivelistalla, mutta ne ovat ainakin Suomessa olleet liian kalliita alennuksessakin. Le Creusetin padat ovat induktio-sopivia, ne voi pestä astianpesukoneessa ja niissä on keraaminen pinta, ettei ruoka pala kiinni. Kuten On the Way -postauksessa kerroin, kävimme Åren matkalla Stockholm Quality Outletissä. Ja siellähän oli Le Creusetin liike. Jeejee! :) Kaikki tuotteet olivat 2-laatua, eli hinnat olivat kerrankin kohdillaan, mutta silti tuotteille tuli elinikäinen takuu. Viat, joita padoissa oli, oli lähinnä värivirheitä, mikä ei ainakaan minun ruuanlaittoani haittaa. Meille päätyi soikea, punainen, 3,3l pata, joka on toiminut kuin unelma. Astianpesukoneessa pata tulee puhtaaksi, lämpenee induktiolla ja ruokaan ei tule metallin makua, kun sisäpinnalla on keraaminen pinnoite. Mitä pat...

Kaikki SkiExpoon

Ensi viikonloppuna on Messukeskuksessa SkiExpo ja sen lisäksi myös BoardExpo, Lätkä&SäbäExpo, DigiExpo ja HifiExpo. SkiExpossa on uutuutena Timantti. TIMANTTI esittelee häikäisevät huippu-uutuudet! Timanttialueella, Skiexpon keskiössä, esittäytyvät kauden väline-, varuste- ja tekstiiliuutuudet – kukin merkki omalla osastollaan. Ja tuolta Timantista löytyy myös Power Balance . Minä olen saanut mukavaa tukea ja buustia PB:stä biitsiin, maastopyöräilyyn ja lentopalloon. Viime talvena tuli vähän hiihdettyä ja laskettua PB:n kanssa ja kyllähän liuku oli pidempi ja tasapaino parempi. Olkapää on saanut liikkuvuutta tarroista ja ranteet sekä kaula koristeita. Näistä ja monista muista kokemuksista tulen kertomaan myös messuilla, joten tule testaamaan!

:)

Olipa isoja banaaneja kaupassa. Pakkohan niitä oli ostaa. :) Ovat vielä Reilun Kaupan banaaneja. :) Eivät edes mahtuneet omaan kiikkuunsa, vaan putosivat appelsiinien päälle. Jaffa-appelsiinit ovat muuten ihan älyttömän hyviä, todella mehukkaita. Vaikka kuvasta ei uskoisi, niin appelsiinit ovat ihan normaalikokoisia, eli vähän tennispalloja suurempia. :) S-kaupasta nämäkin herkut... :)