En tiedä mistä olen saanut päähäni, että haluan käyttää ruuanvalmistuksessa ja kaikessa mahdollisessa paljon luonnonaineksia. Kesäisin yritän kasvattaa yrttejä ja salaatteja ja pihalta löytyy myös marjapensaita. Syksyllä viipotan metsässä marjojen ja sienten perässä ja omenoita yritän saada mistä milloinkin. Onhan nuo kaikki ilmaisia ja varmasti tuoreita ja kotimaisia.
Sain kaiketi FB:stä kaverilta ja kenties jostain muualtakin idean käyttää ruuanvalmistuksessa nokkosta. Niinpä lauantaina pihahommien ohessa poimin ympäristöstä pieniä nokkosenversoja käyttääkseni niitä jossakin... :) Kuten kuvassa näkyy, alkuun ei nokkoseni olleet kovin pieneiä, mutta onneksi löytyi ihan 5 senttisiäkin alkuja.
Koska kokemusta nokkosista ei ollut, niin piti hieman Googlettaa ja päädyin nokkoslettuihin. Eli ensin ryöppäys, sitten huuhtelu ja nesteiden puristaminen pois ja viimeiseksi pilkkominen. Taikina valmiiksi ja paistamaan. Letuista tuli ihan mielettömän hyviä. Suosittelen, koska loppuviimein valmistuskin oli todella helppoa, eikä palovammoja tullut olenkaan!
Nokkosta voi käyttää kuten pinaattia ja siinä on paljon hyviä ravintoaineita:
"Kansanperinteen mukaan nokkonen auttaa reumatismiin, munuaiskiviin ja astmaan. Ainakin se on diureetti eli lisää virtsan eritystä, ja sisältää rautaa, kalsiumia, C-vitamiinia ja proteiinia." Wikipedia
Seuraavalla kerralla pitää kerätä nokkosia sen verran, että saan tehtyä keiton ja nokkospestokin kiinnostaa. Nokkosta voi kuivattaa ja pakastaa ryöppäyksen jälkeen.
Sain kaiketi FB:stä kaverilta ja kenties jostain muualtakin idean käyttää ruuanvalmistuksessa nokkosta. Niinpä lauantaina pihahommien ohessa poimin ympäristöstä pieniä nokkosenversoja käyttääkseni niitä jossakin... :) Kuten kuvassa näkyy, alkuun ei nokkoseni olleet kovin pieneiä, mutta onneksi löytyi ihan 5 senttisiäkin alkuja.
Koska kokemusta nokkosista ei ollut, niin piti hieman Googlettaa ja päädyin nokkoslettuihin. Eli ensin ryöppäys, sitten huuhtelu ja nesteiden puristaminen pois ja viimeiseksi pilkkominen. Taikina valmiiksi ja paistamaan. Letuista tuli ihan mielettömän hyviä. Suosittelen, koska loppuviimein valmistuskin oli todella helppoa, eikä palovammoja tullut olenkaan!
Nokkosta voi käyttää kuten pinaattia ja siinä on paljon hyviä ravintoaineita:
"Kansanperinteen mukaan nokkonen auttaa reumatismiin, munuaiskiviin ja astmaan. Ainakin se on diureetti eli lisää virtsan eritystä, ja sisältää rautaa, kalsiumia, C-vitamiinia ja proteiinia." Wikipedia
Seuraavalla kerralla pitää kerätä nokkosia sen verran, että saan tehtyä keiton ja nokkospestokin kiinnostaa. Nokkosta voi kuivattaa ja pakastaa ryöppäyksen jälkeen.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!