Siirry pääsisältöön

Nokkoshyvää

En tiedä mistä olen saanut päähäni, että haluan käyttää ruuanvalmistuksessa ja kaikessa mahdollisessa paljon luonnonaineksia. Kesäisin yritän kasvattaa yrttejä ja salaatteja ja pihalta löytyy myös marjapensaita. Syksyllä viipotan metsässä marjojen ja sienten perässä ja omenoita yritän saada mistä milloinkin. Onhan nuo kaikki ilmaisia ja varmasti tuoreita ja kotimaisia.

Sain kaiketi FB:stä kaverilta ja kenties jostain muualtakin idean käyttää ruuanvalmistuksessa nokkosta. Niinpä lauantaina pihahommien ohessa poimin ympäristöstä pieniä nokkosenversoja käyttääkseni niitä jossakin... :) Kuten kuvassa näkyy, alkuun ei nokkoseni olleet kovin pieneiä, mutta onneksi löytyi ihan 5 senttisiäkin alkuja.


Koska kokemusta nokkosista ei ollut, niin piti hieman Googlettaa ja päädyin nokkoslettuihin. Eli ensin ryöppäys, sitten huuhtelu ja nesteiden puristaminen pois ja viimeiseksi pilkkominen. Taikina valmiiksi ja paistamaan. Letuista tuli ihan mielettömän hyviä. Suosittelen, koska loppuviimein valmistuskin oli todella helppoa, eikä palovammoja tullut olenkaan!



Nokkosta voi käyttää kuten pinaattia ja siinä on paljon hyviä ravintoaineita:
"Kansanperinteen mukaan nokkonen auttaa reumatismiin, munuaiskiviin ja astmaan. Ainakin se on diureetti eli lisää virtsan eritystä, ja sisältää rautaa, kalsiumia, C-vitamiinia ja proteiinia." Wikipedia

Seuraavalla kerralla pitää kerätä nokkosia sen verran, että saan tehtyä keiton ja nokkospestokin kiinnostaa. Nokkosta voi kuivattaa ja pakastaa ryöppäyksen jälkeen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Le Creuset

Olen haaveillut jo pitkään kunnon padasta. Minulla on ollut pitkään valurautainen pata, joka sinänsä ajaa tehtävänsä, mutta on erittäin hankala puhdistaa. Le Creuset in padat ovat olleet jo pitkään toivelistalla, mutta ne ovat ainakin Suomessa olleet liian kalliita alennuksessakin. Le Creusetin padat ovat induktio-sopivia, ne voi pestä astianpesukoneessa ja niissä on keraaminen pinta, ettei ruoka pala kiinni. Kuten On the Way -postauksessa kerroin, kävimme Åren matkalla Stockholm Quality Outletissä. Ja siellähän oli Le Creusetin liike. Jeejee! :) Kaikki tuotteet olivat 2-laatua, eli hinnat olivat kerrankin kohdillaan, mutta silti tuotteille tuli elinikäinen takuu. Viat, joita padoissa oli, oli lähinnä värivirheitä, mikä ei ainakaan minun ruuanlaittoani haittaa. Meille päätyi soikea, punainen, 3,3l pata, joka on toiminut kuin unelma. Astianpesukoneessa pata tulee puhtaaksi, lämpenee induktiolla ja ruokaan ei tule metallin makua, kun sisäpinnalla on keraaminen pinnoite. Mitä pat

:)

Olipa isoja banaaneja kaupassa. Pakkohan niitä oli ostaa. :) Ovat vielä Reilun Kaupan banaaneja. :) Eivät edes mahtuneet omaan kiikkuunsa, vaan putosivat appelsiinien päälle. Jaffa-appelsiinit ovat muuten ihan älyttömän hyviä, todella mehukkaita. Vaikka kuvasta ei uskoisi, niin appelsiinit ovat ihan normaalikokoisia, eli vähän tennispalloja suurempia. :) S-kaupasta nämäkin herkut... :)

Erinomainen käsivoide ja muutenkin kuivan ihon pelastaja

Kovilla pakkasilla tuppaa kädet kuivumaan. Kasien kuivuessa myös kynnet hapertuu. Pitkän etsinnän jälkeen olen viimein löytänyt hyvän käsivoiteen. Se on Foreverin Aloe Propolis Creme . Voide sisältää aloeveraa, propolista eli mehiläisvahaa ja kamomillauutetta. Tuote ei sisällä ollenkaan vettä. Voide toimii hyvin niin kuiville käsille, jaloille kuin muillekin kuiville alueille. Sami sai melkoiset fros bitet poskiin, mutta rasvasi välittömästi sisälle päästyään propoliksella ja nyt ei ole enää mitään jälkiä. Minulla taas jalat kuivuvat ihan älyttömästi hikoillessa monoissa, pelikengissä ja tallustellessa biitsikentällä. Propolis-voiteella ne saan nopeasti pehmeiksi. Voide imeytyy erittäin nopeasti, eikä jätä tahmaista pintaa. Tuoksu on todella mieto ja voidetta on helppo levittää, vaikka se on melko paksua. Matkoilla ja aina käsilaukussa pidän L'Occitanen käsivoidetta , matkaversiona. Tämä käsivoide toimii myös hyvin. Se on paksua ja kosteuttaa kädet mukavasti. Imeytyminen voisi olla