maanantaina, toukokuuta 09, 2011

Aurinkoinen Äitienpäivä

Äitin kanssa ei otettu ennakkoa sen takia, ettei Äitiä olisi nähty varsinaisena päivänä. Sunnuntaikin nimittäin meni suurimmaksi osaksi minun vanhempien hyvässä seurassa.

Äitienpäivänvietto alkoi jo heti aamusta, kun treffasimme sulloutuaksemme yhteen autoon. Eihän meidän SUViin onneksi tarvitse isojenkaan ihmisten ahtautua, vaan siinä on hyvä istua millä penkillä tahansa, vaikka ihan täydellä satsilla. Suuntasimme yhdessä Calliolaan Äitienpäivälounaalle. Calliola sijaitsee Raaseporissa, Snappertunan kylässä, Höstnäsin alueella Rågön saaressa. Tuo saari on varsinkin meidän äitille ja myös meidän koko perheelle hyvin tuttu, sillä sinne mennään Lämpholmenin läpi, jossa isovanhemmillamme oli 1960-luvulla rakennettu mökki vielä 2000-luvun alkuvuosille. Mökillä on nimittäin vietetty useampikin kesä ja viikonloppu.

Tuolla eteläisessä saaressa maisemat ja ympäristö ovat niin kauniita. Rakastan merta, vaikka pelkäänkin sen voimaa. Sinivuokot ja valkovuokot koristivat metsää ja ihanat lehtipuut vihersivät kauniisti.

Lounas oli hyvin kalapainotteinen ja erittäin maukas. Alkuun tarjoiltu kuohuva (Pol Remy Semi Sec) oli myös oikein hyvää. Kalalautasesta mieleen jäi mustajuuri- sekä lämminsavulohiterriinit, mustaherukkasilli, hiilisilakat ja saaristolaisleipä. Lihaisista alkupalosita ei ole kuvaa, mutta siellä vaikutuksen teki lammas pihjalanmarjahyytelöllä, kinkku ja piparjuurikerma. Lämminruoka meinasi jäädä syömättä, kun alkupaloja oli nautittu jo isommankin aterian edestä. Gorgonzola-saaristolaisleipä kuorrutteinen lohi oli kyllä maistamisen arvoinen. Karitsa sen sijaan oli liian sitkeää.

Raaseporista matka jatkui toiseen vuodenvaihteessa isosti kasvaneeseen kaupunkiin, Saloon. Riina-sisko oli siellä valimistanut Äitille kakun, joka oli ihan mieletön niin ulkoisesti kuin sisäisesti. Hienosti taiteellinen siskoni oli koristellut kakun ja sisältä paljastui ihanan muheva Daim-täyte.


Olipa kiva päivä tämäkin ja ihanan aurinkoinen! Katsotaan mitä keksitään sitten Isänpäivänä... :)

2 kommenttia:

  1. Kiitos ihanasta päivästä. On mulla ihania lapsia!

    VastaaPoista
  2. Niin onkin! Ihan parhaita! ;) Haleja!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...