perjantaina, toukokuuta 13, 2011

Matkalla

Matka on alkanut. Tämä on viimeinen työmatka nykyisellä työnantajallani, sillä olen vaihtamassa uusiin haasteisin kuun lopussa. Lähes jokainen työmatka on ollut oikein onnistunut sekä matkalogistisesti että työn puolesta viiden vuoden historian aikana. Berliinissä, tammikuu 2010, minulta varastettiin lompakko ja Münchenissä, helmikuu 2010, vaivasi lentäjien lakko. Olen nauttinut matkoista myös henkilökohtaisesti yrittäen ottaa ainakin shoppailupuolella kaiken irti ja joskus olen jopa ihastellut nähtävyyksiä. Myös joitain kavereita maailmalta on tullut treffattua.

Nyt olen siis New Mexicossa ja tarkemmin sanottuna Albuquerquessa. Olin samassa paikassa tasan vuosi sitten. Tällä kertaa osasin siis pakata hyvin ja laukku jäi jopa puolityhjäksi. On siis tälläkin kertaa päästävä hieman kaupoihin. :) Osasin varautua todella taidokkaasti myös lentomatkaan. Päällä oli farkut, lentosukat, tennarit, hihaton trikoopaita, pitkähihainen trikoopaita paita, villainen jakku ja iso huivi. Laukusta löytyi lisäksi lämpimät sukat ja college-takki. Koneessa oli kylmä, joten mitään ei ollut liikaa. Kerrospukeutuminen taas helpotti Chicagossa vaihtaessa, kun siellä oli ulkona +30C. Kabiiniin otin vedettävän ja LongChampin keskikokoisen käsilaukun. Pakkasin vedettävään myös yhden lisälaukun, jonka otin esiin turvatarkastuksen jälkeen. Sinne laitoin matkan aikana tarvittavaa matskua, jottei tarvitse lennon aikana nousta vedettävää laukkua penkomaan. Näitä olivat Pörrö, college-takki, sukat, iPad, vesipullo ja kirja.

Lensin siis Helsingistä 2.5. avatulla uudella reitillä suoraan Chicagoon American Airlinesin siivin. Turvatarkastukset olivat massiiviset Helsingissä, mutta saipahan olon tuntumaan todella safetyksi. Palvelu oli erittäin ystävällistä ja lennolla oli hyvin tilaa. Leffoina tuli katsottua Gulliverin matkat ja Karate Kid. Ihan hauskaa viihdettä. Hakkasin myös Angry Birdiä iPadillä ja kuuntelin musiikkia Spotify Premiumilla. Kirjaakin luin jonkin verran ja nukuttuakin sain pari tuntia.

Maisemat matkalla oli hienot. Ensin yli Suomen ja Vaasan kohdalta Ruotsin puolelle, stten Skandien vuoriston yli kohti Grönlantia. Ei kai tullut kovin monelle yllätyksenä, että tykkään kovasti lumesta... :D

Skandeilla on siis vielä paljon lunta. Norjan vuonoista en ottanut kuvaa, mutta nekin näytti kyllä todella upeilta. Siellä ei ollut enää jäätä.


Grönlannissa oli hienoja U:n mallisia vuoria. Tuollako ne jääkarhut asuu? Ja eskimot? Monet paikat kyll änäytti niin koskemattomilta, että onkohan siellä ikinä kukaan koskaan edes käynyt. Grönlannin jälkeen oli mielettömän iso jäälautta-alue. Myös Kanadan pohjoisosissa oli paljon lunta, mutta heti USA:n puolelle tultaessa oli täysi kesä.

2 kommenttia:

  1. Onnea uusiin haasteisiin, toivottavasti mieluisiin :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon, vielä en paljoa tiedä, mutta uskon, että mieleisiin!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...