Siirry pääsisältöön

Niin huippua

Pääsin eilen katsomaan Suomessa huipputason lentopalloa, kun LP Viesti Salosta kohtasi Challenge Cupin puolivälierässä Azerrail Bakun.

LP Viesti on tehnyt suomalaista naislentopallohistoriaa pääsemällä näin pitkälle CEVin turnauksissa. Tämä on upea asia. Emme siis ole täysin miesten varassa lentoplallokartalla. LP Viesti tekee historiaa myös muulla saralla. Jos joukkue voittaa tänään on sillä yhtä pitkä kotimaisten voittojen putki kuin miesten käsipallon BK-46:lla, 70 perättäistä voitettua ottelua kotimaisilla kentillä. LP Viestillä on siis myös mahdollisuus mennä tilaston kärkeen, sillä kausihan jatkuu vielä.

Palataan takaisin eiliseen peliin. LP Viesti pääsi puolivälieriin voittamalla toisessa osaottelussa sveitsiläisen Kanti Schaffhausenin 3-0 ja sen jälkeen kultaisen erän. Ihan selvä ei siis jatko ollut, sillä LP Viesti hävisi ensimmäisen ottelun Sveitsissä.

Eilinen ottelu Azerrailia vastaan oli todella monipuolinen ja tasokas. Salolaiset aloittivat vahvasti hyvällä syötöllä ja veivät ensimmäisen erän. TOisessa erässä syöttö katosi ja voitto meni azereille. Kolmannessa taisteltiin tiukasti voitosta jatkopalloille, jotka kuittasi LP Viesti. Neljäs taas selkeästi Azerrailille. Viidennessä erässä Bakkun joukkue tuntui saaneen uuden vaihteen päälle ja vaikka salolaiset taistelivat, niin voitto meni ansaitusti Azerbaizaniin.

kuva SSS

Ottelusta mainittakoon Virginie De Carne, LP Viestin belgialaisvahvistus, joka tappoi kattopasseja kovalla teholla. Kunpa kaikki hyökkääjät menisivät jokaiseen passiin yhtä voimalla, nopeasti ja hyppäisivät täysillä. Siinä on loistavaa mallia kaikille tulevaisuuden tähdille. Kuvassa numero 18.

Lisäksi LP Viestin libero Hillaelina Hämäläinen on mainitsemisen arvoinen. Niin nopea, niin hyvä tekniikka, niin varma ja niin pirteä. Pallot nousivat niin puolustuksessa kuin vastaanotossa nätisti. Reaktiot olivat mielettömän nopeita ja aina oikeaan suuntaan. Pienestä koostaan huolimatta Hillaelina sai hiput joka palloon, johon vai halusi.

Azerrailin joukkue vilisi maailmantähtiä, mutta heistä ei mieleen jäänyt kuin 197-senttinen Rahimova, joka pelasi hakkurina ja veti palloa varsinkin viimeisessä erässä melko sikaviistoon sekä torjunnan yli. Sekä thaimaalainen 168-senttinen passari Nootsara Tomkom, jos ei yhtään tiennyt minne hän passaa, kun kädet tulivat niin myöhään ylös.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Le Creuset

Olen haaveillut jo pitkään kunnon padasta. Minulla on ollut pitkään valurautainen pata, joka sinänsä ajaa tehtävänsä, mutta on erittäin hankala puhdistaa. Le Creuset in padat ovat olleet jo pitkään toivelistalla, mutta ne ovat ainakin Suomessa olleet liian kalliita alennuksessakin. Le Creusetin padat ovat induktio-sopivia, ne voi pestä astianpesukoneessa ja niissä on keraaminen pinta, ettei ruoka pala kiinni. Kuten On the Way -postauksessa kerroin, kävimme Åren matkalla Stockholm Quality Outletissä. Ja siellähän oli Le Creusetin liike. Jeejee! :) Kaikki tuotteet olivat 2-laatua, eli hinnat olivat kerrankin kohdillaan, mutta silti tuotteille tuli elinikäinen takuu. Viat, joita padoissa oli, oli lähinnä värivirheitä, mikä ei ainakaan minun ruuanlaittoani haittaa. Meille päätyi soikea, punainen, 3,3l pata, joka on toiminut kuin unelma. Astianpesukoneessa pata tulee puhtaaksi, lämpenee induktiolla ja ruokaan ei tule metallin makua, kun sisäpinnalla on keraaminen pinnoite. Mitä pat

Pantteri

Tykkään ihan hulluna panttereista , siis salmiakkipanttereista, myös lumipantterit ovat todella hyviä. Ruotsissahan nämä karkit ovat nimellä Salta Katten. Ennen oli myös Pantteri-jäätelöä, joka oli aivan mielettömän hyvää. Enää tuotaherkkua ei löydy valitettavasti valikoimista. Eilen tuli puhetta, että mikäs eläin se pantteri oikein on. Ja wikipedia sen kertoo: Leopardi eli pantteri (Panthera pardus), englanniksi leopard. Tuo nimi tulee leijonan (leo) ja pantterin (panther) risteytyksestä . En tiedä onko se vain uskomus, mutta nimen perustana on, että leopardi on leijonan ja mustan pantterin risteytys. Joka tapauksessa kyseessä on pilkullinen kissaeläin, joka näyttää näin söpöltä pentuna. Voisin ottaa lemmikiksi. Pantteri viittää myös Pohjois-Amerikassa usein puumaan , englanniksi cougar. Puuma on vaaleaturkkinen kissaeläin, jolla ei ole täpliä. Etelä-Amerikassa pantterilla taas tarkoitetaan jaguaaria , englanniksi jaguar. Jaguaari on myös pilkullinen ja hyvin yhdennäköinen leopardin

Nora ja Sade - mikä pari

Kuusi vuotta ja paljon vettä on virrannut Karjaanjoessa. Niin minä, maailma kuin moni muu on muuttunut siinä samalla. Tällä hetkellä meidän kotia asustaa minun lisäksi Sade, tanskalais-ruotsalainen pihakoira, joka muutti mun luokse lokakuussa 2020, kun olin ollut yksin 1,5kk Samin yllättävän poismenon jälkeen.   Meillä menee Saden kanssa mukavasti. Välillä haastetaan toisiamme, mutta pääasiassa ollaan onnellisia ja iloisia itsejämme. Kerron Sadesta ja meidän yhteisistä jutuista lisää toisessa postauksessa, koska ajattelin herätellä tämän blogin uudelleen henkiin. Kirjoittelen tätä ihan itseäni varten, mutta kaikki lukijat ovat myös erittäin tervetulleita. 😙   Toivotan sinulle ihanaa kesää ja ollaan kuulolla!  Sade chillaa