perjantaina, lokakuuta 22, 2010

Tykkäätkö sinä asunnostasi?

Taloussanomat kirjoittaa Hypoteekkiyhdistyksen ja Asuntohypo-pankin varatoimitusjohtaja Ari Pauna sanoin asuntojen sopimattomuudesta suomalaisille. Ja suurelta osin minä olen samaa mieltä. Ainakin sen suhteen, että hyvin kartoitetaan ketä kiinnostaa muuttaa esim. Espoon Suurpellolle ja millaiseen asuntoon. Suunnitelmathan on tehty jo paljon ennen kuin asuntoja on edes alettu myydä.

Katselimme pari vuottas sitten asuntoja itsellemme ja nyt on tullut vierailtua parissa uudessa kodissa, jotka kaverit ovat rakentanee tai ostaneet. Nykyäänhän pitää jokaiseen taloon rakentaa tosiaan inva-wc. Sinänsä ta-arvoista ajattelua, mutta toisaalta hieman epäkäytännöllistä ainakin pienessä asunnossa. Toiseksi varasto- ja kaappitilaa ei juuri löydy. Vaatehuoneita ei ole, tai jos on, niin sitten ei ole kaappeja. Keittiössä on äärimmäisen vähän säilytystilaa. Makuuhuoneet ovat todella pieniä, eikä niihin tahdo aina mahtua edes parisänkyä. Tottakai asunnot näyttävät hyvältä paperilla, kun ei ole huonekaluja piirretty kuin nimeksi ja muutenkin kaikki sälä puuttuu.

Minä olen tyytyväinen meidän asumukseen. Pohjaratkaisu ei ole itse suunniteltu, mutta sitä on muokattu remontissa mieleiseksi. Varastotilaa tai työtilaa saisi silti olla enemmän. Mutta eipä rivitaloissa sitä yleensä ole. Kylmävarasto ruokatarvikkeiden säilytykseen olisi myöskin plussaa.

Jos itse piirtäisi oman asuntonsa, olisi siellä paljon avaruutta, säilytystilaa, iso keittiö, kodinhoitohuone, työtila ja iso makuuhuone. :)

4 kommenttia:

 1. Mitä vikaa meidän kämpässä on? MinkkiP

  VastaaPoista
 2. Eipä kyllä mitään. :) Ehkä kaappi- ja varastotilaa voisi olla enemmän...
  Pääasiahan on, että te olette itse tyytyväisiä. :D

  VastaaPoista
 3. Mä en usko, että mulla koskaan tulee olemaan tarpeeksi kaappitilaa...

  VastaaPoista
 4. En mäkään usko, että sulla tulee olemaan, jos puhutaan ihan tavallisista asunnoista.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...