Siirry pääsisältöön

Kotona

Minulle tehtiin keskiviikkona hammasimplantin asennusoperaatio. Niinpä olen viettänyt pari päivää kotosalla. Ensimmäisen päivän rytmitys meni 30 min jäätä poskella - 30 min tauko, jolloin jäätelöä napaan. On siis tullut nautittua melkoinen sokeriannos 1,5 kuukauden sokerittoman ajanjakson jälkeen. Jäätelössä on nimittän vähintään 25% sokeria. Valitsin omiksi herkuikseni Papagallon lakritsin ja vanilja soijajäätelön, koska lakritsi on ihan parasta ja piti saada vähän proteiinejakin hiilareiden lisäksi.

Operaatio oli onnistunut, niinkuin aina yleensä yksityisellä, ja kipuja on ollut todella vähän, jos ollenkaan. Poski on hieman turvoksissa, mutta se ei haittaa menoa.

Koska viime aikoina on tullut reviteltyä melko tiiviillä tahdilla, niin nyt oli ihan jees vain palautella ja rentoutua. Keskiviikkona tulikin katsottua 3 leffaa ja lisäksi tv:n antimia. Leffoista kaksi oli ruotsalaisia, Pilvilinna joka romahti ja Wallander: Syyllisyys. Ensimmäinen kuuluu Millenium trilogiaan, jonka kaksi aikaisempaa leffaa olen jo nähnyt. Wallanderkin on tuttu kirjoista, mutta tämä leffa ei perustunut mihinkään kirjaan. Katsoin leffan lähinnä arvioidakseni, että jaksanko lukea Wallandereita, sillä kaksi ensimmäisät ainakin ovat olleet pettymyksiä, eikä kolmaskaan ole oikein lähtenyt käyntiin.

Kolmas leffa oli viime viikonloppuna tullut Prinsessapäiväkirjat 1/2. Ihan jees aivoton mättö. Kyllä tämä tarkoitti, että pitää katsoa myös toinen osa, kun se lauantaina tulee.

TV-tarjonnasta minulle osui A2:sen homoilta, Miljonääriäidit, Big Brother, C.S.I, Frendit ja 70's Show. Oli siellä ehkä muitakin, mutta ei nyt tule mieleen. Mikä noista kakista tuli merkittävimpänä esille oli mainoskatkojen määrä. 30 minuutin ohljelmassa voi olla kaksi tai jopa kolmekin mainoskatkoa. Ihan liikaa minusta. Mitä muuta ohjelmista voisi sanoa, että kyllä tosi-tv on jo nähty, ei enää aivottomia idiootteja televisioon ja että kyllä vanhat sarjat vaan on vieläkin niitä parhtaita, kuten Frendit ja 70's Show. Homoilta oli mielenkiintoinen. En tajunnutkaan, että Suomessa olla suvaitsevaisuudessa vieläkin niin lapsen kengissä. Ihmiset eivät saa olla sitä mitä ovat ainakaan kirkon ja lainsäädännön perusteella.

Torstain kruunasi kolmen tunnin päikkärit ja kotihommat, joita pystyi tekemään. Paljon jäi vielä tekemättäköin, kun metrin mittaisen lehtipinon läpikäyminen, kirpparitavaroiden sorttaaminen, talvikamojen esille ottaminen ja yleinen inventaario.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Le Creuset

Olen haaveillut jo pitkään kunnon padasta. Minulla on ollut pitkään valurautainen pata, joka sinänsä ajaa tehtävänsä, mutta on erittäin hankala puhdistaa. Le Creuset in padat ovat olleet jo pitkään toivelistalla, mutta ne ovat ainakin Suomessa olleet liian kalliita alennuksessakin. Le Creusetin padat ovat induktio-sopivia, ne voi pestä astianpesukoneessa ja niissä on keraaminen pinta, ettei ruoka pala kiinni. Kuten On the Way -postauksessa kerroin, kävimme Åren matkalla Stockholm Quality Outletissä. Ja siellähän oli Le Creusetin liike. Jeejee! :) Kaikki tuotteet olivat 2-laatua, eli hinnat olivat kerrankin kohdillaan, mutta silti tuotteille tuli elinikäinen takuu. Viat, joita padoissa oli, oli lähinnä värivirheitä, mikä ei ainakaan minun ruuanlaittoani haittaa. Meille päätyi soikea, punainen, 3,3l pata, joka on toiminut kuin unelma. Astianpesukoneessa pata tulee puhtaaksi, lämpenee induktiolla ja ruokaan ei tule metallin makua, kun sisäpinnalla on keraaminen pinnoite. Mitä pat

Pantteri

Tykkään ihan hulluna panttereista , siis salmiakkipanttereista, myös lumipantterit ovat todella hyviä. Ruotsissahan nämä karkit ovat nimellä Salta Katten. Ennen oli myös Pantteri-jäätelöä, joka oli aivan mielettömän hyvää. Enää tuotaherkkua ei löydy valitettavasti valikoimista. Eilen tuli puhetta, että mikäs eläin se pantteri oikein on. Ja wikipedia sen kertoo: Leopardi eli pantteri (Panthera pardus), englanniksi leopard. Tuo nimi tulee leijonan (leo) ja pantterin (panther) risteytyksestä . En tiedä onko se vain uskomus, mutta nimen perustana on, että leopardi on leijonan ja mustan pantterin risteytys. Joka tapauksessa kyseessä on pilkullinen kissaeläin, joka näyttää näin söpöltä pentuna. Voisin ottaa lemmikiksi. Pantteri viittää myös Pohjois-Amerikassa usein puumaan , englanniksi cougar. Puuma on vaaleaturkkinen kissaeläin, jolla ei ole täpliä. Etelä-Amerikassa pantterilla taas tarkoitetaan jaguaaria , englanniksi jaguar. Jaguaari on myös pilkullinen ja hyvin yhdennäköinen leopardin

Nora ja Sade - mikä pari

Kuusi vuotta ja paljon vettä on virrannut Karjaanjoessa. Niin minä, maailma kuin moni muu on muuttunut siinä samalla. Tällä hetkellä meidän kotia asustaa minun lisäksi Sade, tanskalais-ruotsalainen pihakoira, joka muutti mun luokse lokakuussa 2020, kun olin ollut yksin 1,5kk Samin yllättävän poismenon jälkeen.   Meillä menee Saden kanssa mukavasti. Välillä haastetaan toisiamme, mutta pääasiassa ollaan onnellisia ja iloisia itsejämme. Kerron Sadesta ja meidän yhteisistä jutuista lisää toisessa postauksessa, koska ajattelin herätellä tämän blogin uudelleen henkiin. Kirjoittelen tätä ihan itseäni varten, mutta kaikki lukijat ovat myös erittäin tervetulleita. 😙   Toivotan sinulle ihanaa kesää ja ollaan kuulolla!  Sade chillaa