Siirry pääsisältöön

Matkalla

Olen viime matkoilla ollut hyvinkin valveutunut ja fiksu pakkaaja. Ylimääräistä ei ole ollut, mutta kaikki tarpeellinen on löytynyt. Tälle reissulle ei tainnut ihan ajatus olla mukana, koska muutama kriittinen tavara jäi kotiin ajatuksista huolimatta.

Pitäisi varmaan kirjoittaa lista niistä tavaroista, jotka jokaisella matkalla tarvitsee. Vaatekerran voi aina päättää erikseen mielialan ja paikan mukaan. Vaatteissa olen muuten viime matkoilla käyttänyt periaatetta, että otan vain samansävyisiä, joten ei tarvitse niin montaa vaatetta, kun niin voi yhdistellä.

Nyt minulta unohtuivat hiuslakka, sateenvarjo, lämmin huivi ja aurinkolasit. Kaikki olivat jossain vaiheessa mielessä, mutta jäivät kuitenkin matkasta. Ehkä olin liian kiireinen, ehkä en vain jaksanut miettiä, kun muuten matkailu on mennyt aika mukavasti ja onnistuen.

Otin mukaan onneksi toisen kirjan, sillä Leena Lehtolaisen Henkivartija sujahti läpi hetkessä. Luin sen lähes kokonaan lentomatkalla ja loput illalla hotellissa. Aivan mielettömän hyvä kirja, niin kuin kaikki lehtolaiset. Toinen mukana oleva kirja on Wallander-sarjaa. Kaksi edellistä on mennyt aika hitaasti ja takkuillen. Toivottavasti tämä Valkoinen naarasleijona uppoaa nopeammin.

Kanssamatkustajista vielä sananen. Minähän siis matkustan työreissuilla useinmiten yksin, niin tälläkin kertaa. Helsinki-München väli meni ihan ok, vaikka olikin täysi kone. Valitsen yleensä ikkunapaikan, että voin nukkua, eikä tarvitse koko ajan nousta. Minun takia tarvitsee kenenkään juuri koskaan nousta, sillä pyrin käymään vessassa aina juuri ennen lentoa, ettei tarvitse ahtautua pikkukoppiin. Mutta asiaan, München-Venetsia matkalla vieressä istui mies, joka tunki koko ajan minun penkinpuolelle. Mies röhnöti koko pituudessaan, joka ei ollut edes paljon minua enemmän leveämmin kuin kenenkään aikaisemmin olen nähnyt. Jalat olivat niin ikään minun puolella ja pää melkein sylissä. Lisäksi hän laittoi lentoemojen ohjeistusta vasten penkin makuuasentoon korjauksen jälkeen niin nousussa kuin laskussa. Ärsyttävää!

Haluaisin myös kysyä, että miksi eturivien ihmisten pitää rynnätä koneeseen ensimmäisenä? Minka takia käytäväpaikalla olevien pitää koneessa ensimmäisenä? Onko se sitten kiva nousta ja tukkia taaemmas matkaavien tie ja hidastaa jonon etenemistä? Tai miksi ei voi ottaa selvää turvatarkastusten säännöistä ennen matkaan lähtöä, eikä kantaa mukana niitä litran samppoopulloja ja vesiä? Itse mennessäni turvatarkastukseen olen kaivanut esiin nesteet litran pussissa ja kannettavan. Otan pois takin ja vyön ja tarvittaessa kengät, jos näin tarvitsee tehdä (Helsingissähän ei tarvitse). Lisäksi avaan termarin, jos se on mukana, ja laitan hihnalle epäilyttävät esineet, kuten korut, joita minulla välillä tuppaa olemaan useampia matkassa. Haluan tehdä oman osuuteni koko matkalla lähdöstä perille asti helpoksi ja vaivattomaksi niin itselle kuin muille!!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Le Creuset

Olen haaveillut jo pitkään kunnon padasta. Minulla on ollut pitkään valurautainen pata, joka sinänsä ajaa tehtävänsä, mutta on erittäin hankala puhdistaa. Le Creuset in padat ovat olleet jo pitkään toivelistalla, mutta ne ovat ainakin Suomessa olleet liian kalliita alennuksessakin. Le Creusetin padat ovat induktio-sopivia, ne voi pestä astianpesukoneessa ja niissä on keraaminen pinta, ettei ruoka pala kiinni. Kuten On the Way -postauksessa kerroin, kävimme Åren matkalla Stockholm Quality Outletissä. Ja siellähän oli Le Creusetin liike. Jeejee! :) Kaikki tuotteet olivat 2-laatua, eli hinnat olivat kerrankin kohdillaan, mutta silti tuotteille tuli elinikäinen takuu. Viat, joita padoissa oli, oli lähinnä värivirheitä, mikä ei ainakaan minun ruuanlaittoani haittaa. Meille päätyi soikea, punainen, 3,3l pata, joka on toiminut kuin unelma. Astianpesukoneessa pata tulee puhtaaksi, lämpenee induktiolla ja ruokaan ei tule metallin makua, kun sisäpinnalla on keraaminen pinnoite. Mitä pat

Pantteri

Tykkään ihan hulluna panttereista , siis salmiakkipanttereista, myös lumipantterit ovat todella hyviä. Ruotsissahan nämä karkit ovat nimellä Salta Katten. Ennen oli myös Pantteri-jäätelöä, joka oli aivan mielettömän hyvää. Enää tuotaherkkua ei löydy valitettavasti valikoimista. Eilen tuli puhetta, että mikäs eläin se pantteri oikein on. Ja wikipedia sen kertoo: Leopardi eli pantteri (Panthera pardus), englanniksi leopard. Tuo nimi tulee leijonan (leo) ja pantterin (panther) risteytyksestä . En tiedä onko se vain uskomus, mutta nimen perustana on, että leopardi on leijonan ja mustan pantterin risteytys. Joka tapauksessa kyseessä on pilkullinen kissaeläin, joka näyttää näin söpöltä pentuna. Voisin ottaa lemmikiksi. Pantteri viittää myös Pohjois-Amerikassa usein puumaan , englanniksi cougar. Puuma on vaaleaturkkinen kissaeläin, jolla ei ole täpliä. Etelä-Amerikassa pantterilla taas tarkoitetaan jaguaaria , englanniksi jaguar. Jaguaari on myös pilkullinen ja hyvin yhdennäköinen leopardin

Nora ja Sade - mikä pari

Kuusi vuotta ja paljon vettä on virrannut Karjaanjoessa. Niin minä, maailma kuin moni muu on muuttunut siinä samalla. Tällä hetkellä meidän kotia asustaa minun lisäksi Sade, tanskalais-ruotsalainen pihakoira, joka muutti mun luokse lokakuussa 2020, kun olin ollut yksin 1,5kk Samin yllättävän poismenon jälkeen.   Meillä menee Saden kanssa mukavasti. Välillä haastetaan toisiamme, mutta pääasiassa ollaan onnellisia ja iloisia itsejämme. Kerron Sadesta ja meidän yhteisistä jutuista lisää toisessa postauksessa, koska ajattelin herätellä tämän blogin uudelleen henkiin. Kirjoittelen tätä ihan itseäni varten, mutta kaikki lukijat ovat myös erittäin tervetulleita. 😙   Toivotan sinulle ihanaa kesää ja ollaan kuulolla!  Sade chillaa