maanantaina, lokakuuta 11, 2010

Kehonhallintaa

Lauantaina tuli käytyä serkkujen synttäreillä. Serkut ovat nyt 7- ja 8-vuotiaat tytöt. Molemmat tytöt harrastavat tällä hetkellä telinevoimistelua. Lisäksi vuorempi harrastaa taitoluistelua, jota vanhempi ehti myös harrastaa aikaisemmin pari vuotta.

Tytöt esittelivät meille hieman temppuja, mitä ovat oppineet. Aivan mahtavaa. On loistava katsoa mitä tytöt hallitsevat kroppansa, ovat tasaisesti vahvoja kaililta ruumiinosilta ja lisäksi ovat äärettömän notkeita. Siinä he seisoivat käsillä ja päällä. Tekivät siltoja ja kuperkeikkoja. Hyppivät ja roikkuivat. Heidän kanssa on kiva jumppailla, kun ovat niin taitavia ja hallitsevat kroppansa myös ollessaan ilmassa.

Itse harrastin telinevoimistelua tuon ikäisenä. Siitä on jäänyt moni temppu vieläkin lihasmuistiin. toki fasiliteettine, eli lihasten pitää olla kunnossa, että viläkin saa tehtyä joitain noista liikkeistä, mutta on se ihana tietää mitä jalka tekee, eikä se vedä vaan omaa sambaansa hallitsemattomasti.

Toinen asia mikä tulee kehonhallinnan myötä on ryhti. Tytöt näyttävät niin upealta kok opituudessaan, kun pää on pystyssä ja selkä suorana. Itsekin pitää alkaa keskittyä lihastasapainoon ja kehonhallintaa enemmän. Ja siihenhän auttaa ainakin jooga, johon olen nyt täysin hurahtanut.

Kaikkien lapsien tulisi minun mielestä harrastaa voimistelua tai jotain muuta kehonhallintaliikuntaa. Voimistelutaidoista on sitä paitsi hyötyä kaikissa muissakin lajeissa. Tämähän tarkoittaa siis sitä, että koululiikunnan tulisi olla voimistelua, sitä pitäisi olla enemmän ja kaikkien olisi siellä pakko käydä. ;)

Joogatemppuja tai mitään ei kuitenkaan kannata tehdä tämän ikäisenä kylmiltään. Tästä mainitsi myös Jukka Rasila viikonlopun iltapäivälehdessä. Ja minähän sain myös omakohtaisen kokemuksen kaatumalla kesken päälläseisontaesityksen omaan matkalaukkuun lauantaina. Selässä on nyt mukavat mustelmat ja nirhaumat, mutta olihan se hauskaa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...