lauantaina, lokakuuta 16, 2010

Nicelentopalloa

Eilen kävin katsomassa pitkästä aikaa ihan naisten liigan, nykyisin Lentopallon Mestaruusliiga, sarjapelin. Vastakkain olivat kärkijoukkueet HPK ja OrPo. Pelissä eka erä oli tasokasta ja upeaa peliä. Mutta sitten tapahtui jotakin. Onnistumiset loppuivat, valmentajalta meni hermot, tuomaritkin töpeksivät ja virheet ottivat suurimman roolin ottelussa.

OrPo vei lopulta 3-1-voiton melko selvästi hyvillä syötöillä ja paremmilla hyökkäyksillä. Torjunta oli molemmilla joukkueilla hyvää, ihan kansainvälistä tasoa sanoisin. Tytöt, voin kutsua heitä tytöiksi, kun kaikki ovat syntyneet enintään 80-luvulla, ovat pitkiä ja ponnistusvoimaakin löytyy. Ja kyllä pallokin lähtee välillä ihan mukavasti alaviistoon oikein voimalla. Liian usein kuitenkin leijailee hornan tuuttiin.

Tekniikassa on ehdottomasti parannettavaa kaikilla muilla paitsi passareilla. Jos yhden pelaajan kaikki sormilyönnit vihelletään, niin silloin valentajan pitäisi kyllä herätä. Ja onko sellainen sääntö, että liberon on aina pakko laittaa hihalyönnillä verkon yli, minusta ei. Kyllähän hyökkäys on aina pahempi mitä korkeammalta se lähtee ja vielä mitä nopeampana se tulee. Suomen sarjan liberot ovat sen verran minejä, että missään tapauksessa he eivät ylety verkkotason yläpuolelle.


Minun suosikkipelaajani, taitava passari, jolla riittää fysiikka vaikka mihin lajiin ja vaikka kuinka pitkiin matseihin.

Viimeinen moite pelaajille. Mistä tulee se löysyys, joka hallitsee jokaista suoritusta. Eikö palloon mennä aina täysillä ja terävästi? Hihalyönnissä kädet roikkuu, eikä nosto lähde koko vartalolla. Hyökkäyksiin mennään kuin pakolla. Torjunnassa ollaan usein myöhässä. Tytöt eivät ole tainneet nähdä pahemmin kansainvälisen tason pelejä. Siellä ei löysyyttä suvaita, kaikki ovat valmiina jokaiseen palloon terävänä ja valppaana. Onneksi en ole ajatuksieni kanssa yksin. Kun juttelin molempien ammattilaisena pelanneiden kanssa, olivat he samalla linjalla. Nyt on vain vähän myöhäistä, sillä pelejä on jopa 5 viikossa.

Toivon tsemppiä molemmille ammattilaisille kauteen ja tietenkin molemmille joukkueille. Tsemppiä sopii toivottaa myös muille joukkuille, pitäkää taso korkealla ja halutkaa voittaa jokainen pallo!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...