perjantaina, lokakuuta 22, 2010

Ammattiliitot

Ilta-Sanomissa uutisoidaan nuorten heikosta aktiivisuudesta liittyä ammattiliittoon.

Mutta miksi liittyä? En näe, että ammattiliitoilla on enää sellaista statusta kuin on aikaisemmin ollut. Ehkä paperiliitolla tai jollain muulla, millä on paljon työntekijätason ihmisiä, kiinnostus on suurempaa, ainakin lakkoilun perusteella. Mutta mitä hyötyä on akateelisesti koulutetulla liittyä ammattiliittoon ja maksaa vuosittaisia maksuja?

Itse kuulun TEKiin ja IAET-työttömyyskassaan. Tuon jäsenyyden myötä olen saanut Silja Linelle silver-tason kanta-asiakaskortin, saanut osallistua AY-beachvolleyturnaukseen, saanut apua CV:n kirjoittamisessa ja päässyt ammattiliton lehteen haastateltavaksi. Mitään konkreettista ei siis ole pahemmin ollut, koska akateemisesti koulutetut ovat yleensä ylempiä toimihenkilöitä ja siten enemmän niissä rooleissa, jotka ovat työtaistelussa ammattiliittojen vastakkaisella puolella. En siis näe, että minun etujani tarvitsisi hirveästi ajaa työn suhteen. Ja näin varmasti ajattelevat myös monet muut akateelisesti koulutetut, erityisesti opettajat. Milloin teidän muistinne mukaan opettajat ovat viimeksi lakkoilleet, vaikka ovatkin palkkakuopassa?

Minusta koko ammattiliittotoiminta on hieman vanhanaikainen. En tietenkään poistaisi sitä, että pienen työntekijän etuja puolustetaan, mutta en myöskään tykkää hirveästi raskaasti byrokratia ja minusta tuo on osaltaan jäänne vanhasta maailmasta. En kylläkään osaa sanoa, mikä olisi modernimpi malli tai toimintatapa, mutta sana ammattiliitto kaskahtaa korvaan todella pahasti negatiivisessä ja konservatiivisessä mielessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...