Siirry pääsisältöön

Ammattiliitot

Ilta-Sanomissa uutisoidaan nuorten heikosta aktiivisuudesta liittyä ammattiliittoon.

Mutta miksi liittyä? En näe, että ammattiliitoilla on enää sellaista statusta kuin on aikaisemmin ollut. Ehkä paperiliitolla tai jollain muulla, millä on paljon työntekijätason ihmisiä, kiinnostus on suurempaa, ainakin lakkoilun perusteella. Mutta mitä hyötyä on akateelisesti koulutetulla liittyä ammattiliittoon ja maksaa vuosittaisia maksuja?

Itse kuulun TEKiin ja IAET-työttömyyskassaan. Tuon jäsenyyden myötä olen saanut Silja Linelle silver-tason kanta-asiakaskortin, saanut osallistua AY-beachvolleyturnaukseen, saanut apua CV:n kirjoittamisessa ja päässyt ammattiliton lehteen haastateltavaksi. Mitään konkreettista ei siis ole pahemmin ollut, koska akateemisesti koulutetut ovat yleensä ylempiä toimihenkilöitä ja siten enemmän niissä rooleissa, jotka ovat työtaistelussa ammattiliittojen vastakkaisella puolella. En siis näe, että minun etujani tarvitsisi hirveästi ajaa työn suhteen. Ja näin varmasti ajattelevat myös monet muut akateelisesti koulutetut, erityisesti opettajat. Milloin teidän muistinne mukaan opettajat ovat viimeksi lakkoilleet, vaikka ovatkin palkkakuopassa?

Minusta koko ammattiliittotoiminta on hieman vanhanaikainen. En tietenkään poistaisi sitä, että pienen työntekijän etuja puolustetaan, mutta en myöskään tykkää hirveästi raskaasti byrokratia ja minusta tuo on osaltaan jäänne vanhasta maailmasta. En kylläkään osaa sanoa, mikä olisi modernimpi malli tai toimintatapa, mutta sana ammattiliitto kaskahtaa korvaan todella pahasti negatiivisessä ja konservatiivisessä mielessä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Le Creuset

Olen haaveillut jo pitkään kunnon padasta. Minulla on ollut pitkään valurautainen pata, joka sinänsä ajaa tehtävänsä, mutta on erittäin hankala puhdistaa. Le Creuset in padat ovat olleet jo pitkään toivelistalla, mutta ne ovat ainakin Suomessa olleet liian kalliita alennuksessakin. Le Creusetin padat ovat induktio-sopivia, ne voi pestä astianpesukoneessa ja niissä on keraaminen pinta, ettei ruoka pala kiinni. Kuten On the Way -postauksessa kerroin, kävimme Åren matkalla Stockholm Quality Outletissä. Ja siellähän oli Le Creusetin liike. Jeejee! :) Kaikki tuotteet olivat 2-laatua, eli hinnat olivat kerrankin kohdillaan, mutta silti tuotteille tuli elinikäinen takuu. Viat, joita padoissa oli, oli lähinnä värivirheitä, mikä ei ainakaan minun ruuanlaittoani haittaa. Meille päätyi soikea, punainen, 3,3l pata, joka on toiminut kuin unelma. Astianpesukoneessa pata tulee puhtaaksi, lämpenee induktiolla ja ruokaan ei tule metallin makua, kun sisäpinnalla on keraaminen pinnoite. Mitä pat...

Kaikki SkiExpoon

Ensi viikonloppuna on Messukeskuksessa SkiExpo ja sen lisäksi myös BoardExpo, Lätkä&SäbäExpo, DigiExpo ja HifiExpo. SkiExpossa on uutuutena Timantti. TIMANTTI esittelee häikäisevät huippu-uutuudet! Timanttialueella, Skiexpon keskiössä, esittäytyvät kauden väline-, varuste- ja tekstiiliuutuudet – kukin merkki omalla osastollaan. Ja tuolta Timantista löytyy myös Power Balance . Minä olen saanut mukavaa tukea ja buustia PB:stä biitsiin, maastopyöräilyyn ja lentopalloon. Viime talvena tuli vähän hiihdettyä ja laskettua PB:n kanssa ja kyllähän liuku oli pidempi ja tasapaino parempi. Olkapää on saanut liikkuvuutta tarroista ja ranteet sekä kaula koristeita. Näistä ja monista muista kokemuksista tulen kertomaan myös messuilla, joten tule testaamaan!

:)

Olipa isoja banaaneja kaupassa. Pakkohan niitä oli ostaa. :) Ovat vielä Reilun Kaupan banaaneja. :) Eivät edes mahtuneet omaan kiikkuunsa, vaan putosivat appelsiinien päälle. Jaffa-appelsiinit ovat muuten ihan älyttömän hyviä, todella mehukkaita. Vaikka kuvasta ei uskoisi, niin appelsiinit ovat ihan normaalikokoisia, eli vähän tennispalloja suurempia. :) S-kaupasta nämäkin herkut... :)