tiistaina, huhtikuuta 14, 2009

Siivousta

Minulla on käynyt tuuri viime aikoina todella hyvin. Sen verran on ollut työreissuja ja muita matkoja, että en ole tämän vuoden puolella siivonnut vielä kertaakaan. Pyykkiä olen toki pessyt ja astianperukonetta täyttänyt ja tyhjentänyt, mutta Sami on hoitanut meidän hushollin tiskaukset, imuroinnit, pölyjen pyyhkimiset, lattioiden pesut, lakanoiden vaihdot ja petivaatteiden puistelut jne.

Eilen kuitenkin kevään ja siivoamattomuuden kunniaksi minulle napsahti sisäsiivous, kun Sami putsasi autoa ja laittoi talvivarusteita kesäsäilöön. Meillehän on hankittu jo alkuvuodesta uusi pölynimuri, Dyson DC22 allergy parquet, jolla minä pääsin vasta nyt ensimmäisen kerran ajelemaan.

Huomattavasti tehokkaampi, mutta hiljaisempi kuin aikaisempi. Hieman tarvitsi kyykkiä, mutta kahva on silti kiva varressa, niin on selkeä paikka, josta pitää kiinni. Suutin vaihtoehtoja oli hyvin, mutta sängyn imurointiin ei oikein löytynyt sopivaa. Suuttimia on myös matalien paikkojen putsaukseen, joka on todella hyv kirjahyllyn alle menneitä villakoiria metsästäessä. Johto ei ollut kovin pitkä, mutta riittävän pitkä meidän kämpässä. Edellisen imurin johtohan ei jäänyt pisimpään pituuteensä vaan kelautui vähitellen aina takaisin koneen sisään. Etuna uudessa imurissa on myös se, että se menee todella pieneen tilaan ja kaikki osat saa kiinnitettyä siihen kiinni.

3 kommenttia:

 1. Pakko kommentoida.
  Dysonin etu muihin imureihin on se, että sen imuteho ei vähene pölypussin täyttöasteen mukaan. Tämä johtuu sen "mullistavasta" pölyn sykloni(hyperdyper)keräysmenetelmästä. Tavanomaisilla imureilla, joissa pölyt kerätään pölypussiin, jollaista Dysonissa ei siis ole, imuteho ei pysy samana. Ainoa Dysonin haitta lienee se, että tyhjennys kannattaa tehdä ulkona, koska muuten osa pölystä vääjäämättä karkaa ilmaan.

  Niksipirkka

  VastaaPoista
 2. Hieno imuri. Meilläkin on aika uusi imuri ja sitä tosiaan tarvitaan näden karvaisten ja välillä kuraistenkin lemmikkien kanssa eläessä.

  VastaaPoista
 3. Ei edes pysty kuvittelemaan mitä elo on kahden karvaisen kaverin kanssa, kun nytkin pölyä ja likaa tulee niin paljon, että joka toinen päivä saisi olla imuroimassa. Ja eikä meitä ole kuin kaksi aikuista ihmistä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...