tiistaina, joulukuuta 18, 2012

Lumikuningatar


Kuva Ooppera

Olettehan te kaikki nähneet elokuvan Lumikuningatar (1986)? Tammikuun tyttönä se oli minulle heti alusta asti THE tarina. Tuon elokuvan nähtyäni olen tiennyt, että haluan esimerkiksi mennä naimisiin talvella ja olla oikea lumikuningatar. :)

Kun syksyllä näin Oopperan mainoksen Lumikuningatar-baletista keräsin kokoon joukon, jolla menimme katsomaan minun ensimmäistä balettiani ensimmäiselle vierailulle Oopperataloon. Esitys oli lumoava. Niin hienoa tanssia, kauniita asuja ja näyttäviä lavasteita. Tanssijoita oli vielä niiiiiin paljon. Ymmärrän nyt paljon paremmin, miksi liput balettiin tai oopperaan maksavat maltaita. Itse asiassa minun mielestä vähemmälläkin pärjäisi ja siten saisi enemmän väkeä lehtereille.

Esityksessämme oli kertojana Minna Tervamäki ja Kerttuna Salla Eerola. Lumikuningattarena oli upea Tiina Myllymäki (s.1987). Oli hauska nähdä lavalla myös niin paljon lapsia ja nuoria. Yllätyin ulkomaalaisten suuresta määrästä, mutta olihan tanssijoitakin aivan valtavasti. Esityksessä oli hauskaa myös sen interaktiivisuus katsojien kanssa erityisesti lasten kautta.   

Myös katsomossa oli paljon lapsia ja meidänkin kanssa oli kaksi 10-vuotiasta. Hienoa, että vanhemmat vievät lapsiaan ihailemaan oikeaa taidetta ja kulttuuria. Toivottavasti lapset arvostavat sitä isonakin. Itselle käynti baletissa ja oopperassa oli siis ensimmäinen. Muttei varmasti viimeinen. Tahdon nähdä ainakin Joutsenlammen livenä.

Oopperan kaupassa oli ihania tuliaisia ostettavaksi, kuten vanhoja esiintymisasuja ja tutuja ja balettitossuja ja vaikka mitä. Monelle pikkuballerinalle Oopperashop oli kuin karkkikauppa. Miksei itsellekin? ;)

Minä katsoin balettia tämän tyyppisessä asussa. Erona kuvan kokonaisuuteen hiukset, mekko ja sukkahousut. :) Sukkahousut oli punaiset, mekko lyhyempi ja hiuksen olivat vain puoliksi auki.

 Rakastan karvoja ja ne lämmittivätkin kivasti viimassa, jossa joutui taivaltamaan kohti Oopperaa. Kengät ovat synttärilahjani viime tammikuussa Samilta. :*


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...