Sami halusi vihreää currya tofulla. Selkeä pyyntö, joten eikun toimeen. Piti kyllä vähän tsekata thai-ruokakirjasta, että mitä vihreään curryyn tulee ennen kuin ryhtyi puuhiin.
Vihreä curry-seos (määrät heitetty aika randomilla):
3 vihreää chiliä
6 valkosipulin kynttä
peukalon kokoinen pala inkivääriä
2 sipulia
1 tl korianterijauhetta
1 tl kuminan siemeniä
1 tl korianterin siemeniä
2 tk sitruunaruohotahnaa
1 tl sitruunamehua
1 rkl kalafondia
1 tl valkopippuria
Pilkoin chilit, valkosipulin, sipulin ja inkiväärin paloiksi. Jauhoin kuminan ja korianterin siemenet manttelissa. Laitoin kaikki ainekset kalafondia lukuunottamatta pannulle rypsiöljyn (2 rkl) kanssa paistumaan.
Kun sipulit oli kypsiä lisäsin pilkotut kasvikset: bataatti, parsakaali, munakoiso, herkkusieni ja paprika. Lisäsin kalafondin ja 2 dl vettä ja annoin vihannesten hautua kypsäksi. Lisäsin pilkotut tofut ja annoin kiehahtaa. Vielä 4 dl kookoskermaa, kuumennus ja valmista nautittaavaksi.
Tuli todella hyvää. Päällä vielä koristeina ja lisämakua antamassa tuoretta korianteria ja thaibasilikaa.

Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!