perjantaina, elokuuta 19, 2011

Rahan tuhlausta?

Olin auttamassa tulevaa lentisseuraani talkoissa. Talkoot tarkoittivat Tuska-festivaalien alueen siivousta tapahtuman jälkeen. Ja siivous lähinnä tupakantumppien haravoimista.

Valehtelmatta voin sanoa, että haravoin tuhansia, jos jopa satoja tuhansia tumppeja. Siis paljon rahaa ja terveyden riskeeraamista. Kuvan kasa on haravoitu noin 5m*5m-alueelta. Ja tuoss kasassa on ainakin pari sataa tumppia. Jos yksi aski (20 tupakkaa) maksaa 5 euroa, niin tuon kasan hinta on ainakin 50 euroa. Ja kun alue oli suuruudeltaan vähintään 100m*100m, niin kyllähän siinä oli aika paljon rahaa laitettu palamaan.

En tiedä onko Tuska-festivaalien väki enmmän tupakoivempaa kuin muilla festareilla, mutta jos jokaisen festarin jälkeen maa on yhtä miinoitettu tumpeilla, niin en ikinä antaisi järjestää yhtään festaria vaikka uimarannalla.

Ja miksi muuten tupakoivat heittävät aina tumpit maahan? Miksi niitä ei voi kiikuttaa roskiin? Vai onko tupakoivat huonommin luonnosta välittäviä ja roskaavampia?

Mielelläni teen töitä lajini ja seurojen eteen, mutta en kyllä jatkossa halua sellaista haisevaa pölypilveä vaatteille ja hiuksiin kuin haravoidessa tuhansia tupakantumppeja. Yök!

2 kommenttia:

 1. Hyi hitto mää inhoon tota hajuakin nykyään niin pajon ettei oo tosikaan.

  Eniten ärsyttää jos kyläilemään tulevat ihmiset heittää meillä tumppinsa maahan tai viskaa mettäään, se on tosi epäkohteliasta ja loukkaannun siitä aina. En käsitä miten kenellekään tulee mieleen tehdä niin. =)

  Musta on tosi ällöttävää keräillä toisten kuolaamia tumppeja mun omasta pihasta, hyi.

  Usein näytänkin vieraille, että missä on tuhkakuppi jo ennen kuin ehtivät tumpata.

  VastaaPoista
 2. Onneksi nykyään ei saa ihan missä vaan polttaa. Eniten mua vieläkin ärsyttää ne, jotka polttavat ovien edustalla ja viimeinen henkäisy sisään mennessä on niin myrkyllinen. :( Tuo on pahin varsinkin silloin kuin sataa vettä ja ainoastaan katoksen alla oven edessä on ilmaa...

  Meillä ei ole muuten pahemmin käynyt polttavia vieraita tai ei ainakaan tumppeja ole näkynyt ympäristössä. Paitsi silloin, kun meillä tehtiin kattoremppaa, niin kattomiehet oli heitelleet tumpit katolta meidän pihalle. YÖK!!

  En osaa tuota tuhkakuppiakaan pitää esillä, kun ei ole ihan arkirutiinia itselle. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...