Siirry pääsisältöön

Rahan tuhlausta?

Olin auttamassa tulevaa lentisseuraani talkoissa. Talkoot tarkoittivat Tuska-festivaalien alueen siivousta tapahtuman jälkeen. Ja siivous lähinnä tupakantumppien haravoimista.

Valehtelmatta voin sanoa, että haravoin tuhansia, jos jopa satoja tuhansia tumppeja. Siis paljon rahaa ja terveyden riskeeraamista. Kuvan kasa on haravoitu noin 5m*5m-alueelta. Ja tuoss kasassa on ainakin pari sataa tumppia. Jos yksi aski (20 tupakkaa) maksaa 5 euroa, niin tuon kasan hinta on ainakin 50 euroa. Ja kun alue oli suuruudeltaan vähintään 100m*100m, niin kyllähän siinä oli aika paljon rahaa laitettu palamaan.

En tiedä onko Tuska-festivaalien väki enmmän tupakoivempaa kuin muilla festareilla, mutta jos jokaisen festarin jälkeen maa on yhtä miinoitettu tumpeilla, niin en ikinä antaisi järjestää yhtään festaria vaikka uimarannalla.

Ja miksi muuten tupakoivat heittävät aina tumpit maahan? Miksi niitä ei voi kiikuttaa roskiin? Vai onko tupakoivat huonommin luonnosta välittäviä ja roskaavampia?

Mielelläni teen töitä lajini ja seurojen eteen, mutta en kyllä jatkossa halua sellaista haisevaa pölypilveä vaatteille ja hiuksiin kuin haravoidessa tuhansia tupakantumppeja. Yök!

Kommentit

  1. Hyi hitto mää inhoon tota hajuakin nykyään niin pajon ettei oo tosikaan.

    Eniten ärsyttää jos kyläilemään tulevat ihmiset heittää meillä tumppinsa maahan tai viskaa mettäään, se on tosi epäkohteliasta ja loukkaannun siitä aina. En käsitä miten kenellekään tulee mieleen tehdä niin. =)

    Musta on tosi ällöttävää keräillä toisten kuolaamia tumppeja mun omasta pihasta, hyi.

    Usein näytänkin vieraille, että missä on tuhkakuppi jo ennen kuin ehtivät tumpata.

    VastaaPoista
  2. Onneksi nykyään ei saa ihan missä vaan polttaa. Eniten mua vieläkin ärsyttää ne, jotka polttavat ovien edustalla ja viimeinen henkäisy sisään mennessä on niin myrkyllinen. :( Tuo on pahin varsinkin silloin kuin sataa vettä ja ainoastaan katoksen alla oven edessä on ilmaa...

    Meillä ei ole muuten pahemmin käynyt polttavia vieraita tai ei ainakaan tumppeja ole näkynyt ympäristössä. Paitsi silloin, kun meillä tehtiin kattoremppaa, niin kattomiehet oli heitelleet tumpit katolta meidän pihalle. YÖK!!

    En osaa tuota tuhkakuppiakaan pitää esillä, kun ei ole ihan arkirutiinia itselle. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Le Creuset

Olen haaveillut jo pitkään kunnon padasta. Minulla on ollut pitkään valurautainen pata, joka sinänsä ajaa tehtävänsä, mutta on erittäin hankala puhdistaa. Le Creuset in padat ovat olleet jo pitkään toivelistalla, mutta ne ovat ainakin Suomessa olleet liian kalliita alennuksessakin. Le Creusetin padat ovat induktio-sopivia, ne voi pestä astianpesukoneessa ja niissä on keraaminen pinta, ettei ruoka pala kiinni. Kuten On the Way -postauksessa kerroin, kävimme Åren matkalla Stockholm Quality Outletissä. Ja siellähän oli Le Creusetin liike. Jeejee! :) Kaikki tuotteet olivat 2-laatua, eli hinnat olivat kerrankin kohdillaan, mutta silti tuotteille tuli elinikäinen takuu. Viat, joita padoissa oli, oli lähinnä värivirheitä, mikä ei ainakaan minun ruuanlaittoani haittaa. Meille päätyi soikea, punainen, 3,3l pata, joka on toiminut kuin unelma. Astianpesukoneessa pata tulee puhtaaksi, lämpenee induktiolla ja ruokaan ei tule metallin makua, kun sisäpinnalla on keraaminen pinnoite. Mitä pat

Pantteri

Tykkään ihan hulluna panttereista , siis salmiakkipanttereista, myös lumipantterit ovat todella hyviä. Ruotsissahan nämä karkit ovat nimellä Salta Katten. Ennen oli myös Pantteri-jäätelöä, joka oli aivan mielettömän hyvää. Enää tuotaherkkua ei löydy valitettavasti valikoimista. Eilen tuli puhetta, että mikäs eläin se pantteri oikein on. Ja wikipedia sen kertoo: Leopardi eli pantteri (Panthera pardus), englanniksi leopard. Tuo nimi tulee leijonan (leo) ja pantterin (panther) risteytyksestä . En tiedä onko se vain uskomus, mutta nimen perustana on, että leopardi on leijonan ja mustan pantterin risteytys. Joka tapauksessa kyseessä on pilkullinen kissaeläin, joka näyttää näin söpöltä pentuna. Voisin ottaa lemmikiksi. Pantteri viittää myös Pohjois-Amerikassa usein puumaan , englanniksi cougar. Puuma on vaaleaturkkinen kissaeläin, jolla ei ole täpliä. Etelä-Amerikassa pantterilla taas tarkoitetaan jaguaaria , englanniksi jaguar. Jaguaari on myös pilkullinen ja hyvin yhdennäköinen leopardin

Nora ja Sade - mikä pari

Kuusi vuotta ja paljon vettä on virrannut Karjaanjoessa. Niin minä, maailma kuin moni muu on muuttunut siinä samalla. Tällä hetkellä meidän kotia asustaa minun lisäksi Sade, tanskalais-ruotsalainen pihakoira, joka muutti mun luokse lokakuussa 2020, kun olin ollut yksin 1,5kk Samin yllättävän poismenon jälkeen.   Meillä menee Saden kanssa mukavasti. Välillä haastetaan toisiamme, mutta pääasiassa ollaan onnellisia ja iloisia itsejämme. Kerron Sadesta ja meidän yhteisistä jutuista lisää toisessa postauksessa, koska ajattelin herätellä tämän blogin uudelleen henkiin. Kirjoittelen tätä ihan itseäni varten, mutta kaikki lukijat ovat myös erittäin tervetulleita. 😙   Toivotan sinulle ihanaa kesää ja ollaan kuulolla!  Sade chillaa