keskiviikkona, toukokuuta 05, 2010

Lakkoilua

Jo on buumi lakkoilussa tällä hetkellä. Minkä ihmeen takia? Minun ammattiryhmäni on siinä tilanteessa, että me sovittelemme lakkoilijoiden asioita. Kerran on tainnut olla uhka noin 6 vuotta sitten, että ylemmät toimihenkilöt menisivät lakkoon, mutta eivätpä menneetkään.

Tällä hetkellä lakossa ovat elintarviketyöntekijät ja ensi viikolla ilmeisesti taas helsinkiläiset bussikuskit. Juurihan lakossa olivat lentäjät, kuljettajat, jotkut ruokatehtaat ja mitä vielä. Haluaisin tietää, että lakkoilivatko he syystä vai ihan vaan muodon vuoksi. Toiveethan ovat monella ryhmällä olleet ihan älyttömiä. Niin kuin 12 kk irtisanomissuoja ja järkyttävän iso palkka. Kuka noita vaatimuksia oikein esittää? Toki on niitäkin, joilla olisi syytä taistella, niin kuin sairaanhoitajat. Mutta ei kai kukaan järkevä taistele vain taistelun vuoksi. Mit äsiitä itsekään hyötyy?

Toiseksi en tajua ihmisiä, jotla menevät ihan sekaisin kunkin lakonuhkan myötä. Jos leipää ei tuoda kauppaan sen isoimman valmistajan puolelta, niin eikö ne pienemmät kelpaa? Sehän on vain hyvä, että pienyrittäjät pääsevät oikeuksiinsa, kun isommat ovat pois tieltä. Ja toiseksi, kyllä niitä sämpylöitä voi koittaa itsekin tehdä...

3 kommenttia:

 1. Anonyymi6/5/10 14:22

  Ei pidä unohtaa ahtaajia. Parin viikon koulutuksella huikeet liksat ja sitten vaaditaan 12 kk:n muutosturvaa. Morjens! MinkkiP

  VastaaPoista
 2. Anonyymi6/5/10 21:44

  kyllä meiän kuuden hengen perheessä tuo lakon uhka pisti miettimään ja suunnittelemaan seuraavia viikkoja eli kaupasta tuli haettua pakkaseen leipää ja lihaa reilusti. jokapäiväinen leivän leipominen ei oo mun juttu, hyvä kun pari krt vuodessa jaksaa.
  ottaa päähän tuollaisten alojen lakko-oikeudet kun joutuu ihan väärät tyypit kärsimään. T. Jenni

  VastaaPoista
 3. Voi Jenni, ymmärrän kyllä teidän tilanteen. Mutta te olette kyllä niin marginaaliperhe, ett ei ole montaa samanlaista. :) Tsemppiä!

  ps. onneksi on sitä pullantuoksuista hajuvettä... ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...