tiistaina, toukokuuta 04, 2010

Urheilijan ulosanti

Aamulla kuulin Mikael Granlundin haastattelun radiosta. Lajista ei voinut erehtyä, niin ilmiselvää oli puhetapa. En tiedä käykö kaikki jääkiekkoilijat saman viestintäkurssin, mutta muilta ei tällaista tekstiä kuule (teksti lainaus Iltalehden haastattelusta muokattuna puhemuotoon): "Kyllähän, kyllähän se harmittaa tosi paljon, paljon, mutta nyt siellä on oikea, oikea ryhmä kasassa, kasassa."

Siis sanojen toistoa, toistoa ja toistoa. Samaa puhetapaa viljelevät ainakin Jutila, Selänne, Koivu ja Kurri, alkuun mainitakseni. Kenenkään muun lajin edustajien en tällaisella toistavalla tavalla ole kuullut puhuvan.

Nyt kun tuli puhe urheilijoiden ulosannista, niin on pakko mainita Tanja Poutiainen. Arvostan Tanjaa ihan älyttömästi urheilijana ja ihmisenä. Mediassakin hän näyttää suuntaa-antavaa esimerkkiä, mutta on siinäkin hiomista. Tanjahan jatkaa ja jatkaa puhettaan tyyliin (teksti lainaus MTV3:n Vancouverin kisasivuilta muokattuna puhemuotoon): "Jos vaan jossain käytännön asioissa osaan auttaa, niin toivottavasti Sanni tulee kysymään... Itse kisasuoritus on tietysti jokaisen oma asia... Mutta eiköhän kokemuksesta hyötyä ole... ja tietää miten ne kuviot siellä toimii... ja hoitaa homman kotiin"

Haastatteluja kuunnellessa tuntuu, että lauseet eivät ikinä lopu. Ne jatkuvat ja jatkuvat ja-sanan jälkeen juttua riittää eri näkökulmista. Hauskaa kuunneltavaa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...