torstaina, toukokuuta 06, 2010

Ei lämmin luita riko

Otsikon sanat on todennut Maari useamman kerran. Maari on äärimmäisen laiha ja palelee joka paikassa. Talvella hän käyttää kaksia pitkiä kalsareita ja kesällä yksiä. Ok, kyllä hän joskus shortseissakin liikkuu. :)

Mutta pitää sanoa, että niin oikeassa Maari on. Miksi palella, jos ei ole pakko. Mikä haitta on lämmöstä? Nykyaikana on sen verran hyviä varusteita, että niistä se on lähinnä kiinni. Armeijassa tuli paleltua, mutta siellä ei olekaan kehumista varusteissa ja omia ei saa käyttää.

Meillä kotona on ilmeisesti vähän lämpimämpää kuin monessa muussa kämpässä. Silti käytän kotonakin Reiskoja ja usein fleece-takkia. Hyvin harvoin, jos koskaan on päällä lyhyet housut tai T-paita. Töissä minulla on aina varavillatakki mukana. Ja usein kannan mukana villasukkia. Jalat ovatkin pahin paikka. Jos jalat palelee, palelee koko kroppa. Sama koskee päätä. Jos pää jäätyy, jäätyy koko elimistö.

Liikkuessa minulla on aina vähintään yksi joskus kaksi kerrosta enemmän kuin Samilla. Koskaan en ole valittanut, että olisi liian kuuma. En tiedä mistä johtuu kylmäverisyys, mutta luulen sen johtuvan hieman heikosta aineenvaihdunnasta. Isot lihakset lämmittävät toimiessaan, rasva taas jäätyy kylmässä. Siksi minulla onkin aina reidet ja pakarat jäässä.

Nyt eletään toukokuuta ja aurikokin paistaa. Silti ei yhtään kaduta aamuisin pukea päälle toppatakkia. Aamullahan mittari on nollassa ja autonikkunat jäässä, eikö se tarkoita kylmää. Onneksi minun suosikkitakissa on irroitettava vuori. Sama takki oli päällä myö wappuna, eikä yhtään harmittanut, että oli lämmin, kun muilla oli kylmä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...