Siirry pääsisältöön

Suloinen sunnuntai

Sunnuntai alkoi muka ajoissa. Katsottiin aamiaisen lomassa Suomen pelkokerroin ja laittelin puhtaita pyykkejä kasaan. Yhtäkkiä tulikin kova kiire bussille, vaikka kaikelle piti olla hyvin aikaa.

Onneksi bussireitti vaihtui nopeammaksi, kiitos Samin, niin pääsin ajoissa paikalle. Jo tässä vaiheessa olen katsonut yhden naisten sarjapelin enemmän kuin viime vuonna. Viime kaudella en nimittäin katsonut yhtäkään. Peli oli naisten 1-sarjaa, Nale-Namika Volley ja paikkana Kamppi. Minähän olen Nalen fysiikkavalmentaja ja se oli oikein mainittu ottelupaperissa ja minut oikein esiteltiin pelissä. Istuin silti katsomon puolella.

Peli oli hyvin kaksijakoinen. Namika vei kaksi ekaa erää oikein näytöstyyliin, kolmas oli hyvin hyvin tasainen, neljäs Nalen hallintaa ja viides taas tasainen. Voiton vei lopulta Namika, vaikka sen olisi voinut ottaa ihan kumpi tahansa. Minä sain ottelusta muutamia vinkkejä seuraavaan harjoitusohjelmaan ja tulipahan tsekattua myös oman seuran ykkösjoukkueen tiimi. Namika on nimittäin KoVen ja Porvoon NMKY:n yhdistelmäjoukkue ja meidän Mozon Minkit -tiimihän kuuluu KoVeen.

Pelistä matkasin Krunikkaan sovittelemaan uusia vaatteita. Matkaan tarttui useamman sporttivaateparren lisäksi myös lenkkarit ja itse kudotut tossut. Krunikasta oli tarkoitus mennä Alexiumille, mutta aikataulu ei antanut myöten vaan suuntasinkin Kaupparotin Silakkamarkkinoille. Siellä muikut valkosipulikastikkeella lounaaksi ja kohti Kaisaniemeä ja Sirkus Finladiaa. Matkalla oli tarkoitus tehdä Minkki P:n innoittamana donitsihankintoja, mutta palvelun ollessa hidasta ja jonon pitkä, jäi sekin rasvahankinta väliin.

Sirkus oli taas niin loistava. Aivan mielettömiä temppuja niin jonglööraten, akrobatisoiden, taikoen kuin eläinten kanssa. Takana istunut pikkuihminen (=lapsi) ihmetteli kok oajan, että miksi toi tekee noin ja miksi toi tekee noin. Sanoin jo viime vuonna, kun ensimmäisen kerran sirkuksessa kävin, että sirkus ei ole lapsille, vaikka niin usein ajatellaan. Eihän lapset ymmärrä yhtään niiden taitavien temppujen päälle, joiden vaikeuden vain aikuinen huomaa. Onneksi viime vuoden tapaan olimme varanneet paikat aitiosta ja eturivistä, niin näköyhteys oli esteetön ja täydellinen. Suosittelen sirkusta kaikille ja ensi vuonna on taas päästävä katsomaan. Talvella pitää poiketa myös Hurja Ruuthin talvisirkuksessa.

Kävelymatkalla Kaisaniemestä Eerikinkadulle meinasi jäätyä. Tuuli oli aivan mieletön. Onneksi Kampin läpi pääsi sisäkautta ja auto lämpesi nopeasti. Onneksi myös ruoka oli puolivalmista, kun ei tarvinnut kuin lämmittää eiliset lohet. Nyt onkin sitten hyvä siirtyä unten maille ja valmistautua taas uuteen viikkoon suloisen sunnuntain siivittämänä.

Kommentit

  1. Mä voin ilmoittautua ens vuoden sirkuskeikalle jo tässä vaiheessa. Eihän siellä haise pahalle?

    VastaaPoista
  2. Ei siellä haise. Mut sun pitää varautua siihen, että ne hevoset menee metrin päästä ja et siellä on myös koiria ja sahanpurua lattialla, joka pöllyää.
    Kannattaa mennä jo tänä vuonna, se sirkus on siellä Kaisaniemessä koko Lokakuun. Mr. Z ei vaan ehkä mahdu penkkiin istumaan... :O

    VastaaPoista
  3. Se nyt ei olisi mitään uutta. :)

    VastaaPoista
  4. Sä oot minkkip niin paras! Noi sun kommentit on vaan niin..parhaita! :)

    Ja mä voisin ilmoittautua tonne talvisirkukseen katsojaksi, on pitänyt monta kertaa käydä mutta se vaan jää. Talvisirkuksesta voisi löytyä ihan Z paikkojakin?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Le Creuset

Olen haaveillut jo pitkään kunnon padasta. Minulla on ollut pitkään valurautainen pata, joka sinänsä ajaa tehtävänsä, mutta on erittäin hankala puhdistaa. Le Creuset in padat ovat olleet jo pitkään toivelistalla, mutta ne ovat ainakin Suomessa olleet liian kalliita alennuksessakin. Le Creusetin padat ovat induktio-sopivia, ne voi pestä astianpesukoneessa ja niissä on keraaminen pinta, ettei ruoka pala kiinni. Kuten On the Way -postauksessa kerroin, kävimme Åren matkalla Stockholm Quality Outletissä. Ja siellähän oli Le Creusetin liike. Jeejee! :) Kaikki tuotteet olivat 2-laatua, eli hinnat olivat kerrankin kohdillaan, mutta silti tuotteille tuli elinikäinen takuu. Viat, joita padoissa oli, oli lähinnä värivirheitä, mikä ei ainakaan minun ruuanlaittoani haittaa. Meille päätyi soikea, punainen, 3,3l pata, joka on toiminut kuin unelma. Astianpesukoneessa pata tulee puhtaaksi, lämpenee induktiolla ja ruokaan ei tule metallin makua, kun sisäpinnalla on keraaminen pinnoite. Mitä pat

Pantteri

Tykkään ihan hulluna panttereista , siis salmiakkipanttereista, myös lumipantterit ovat todella hyviä. Ruotsissahan nämä karkit ovat nimellä Salta Katten. Ennen oli myös Pantteri-jäätelöä, joka oli aivan mielettömän hyvää. Enää tuotaherkkua ei löydy valitettavasti valikoimista. Eilen tuli puhetta, että mikäs eläin se pantteri oikein on. Ja wikipedia sen kertoo: Leopardi eli pantteri (Panthera pardus), englanniksi leopard. Tuo nimi tulee leijonan (leo) ja pantterin (panther) risteytyksestä . En tiedä onko se vain uskomus, mutta nimen perustana on, että leopardi on leijonan ja mustan pantterin risteytys. Joka tapauksessa kyseessä on pilkullinen kissaeläin, joka näyttää näin söpöltä pentuna. Voisin ottaa lemmikiksi. Pantteri viittää myös Pohjois-Amerikassa usein puumaan , englanniksi cougar. Puuma on vaaleaturkkinen kissaeläin, jolla ei ole täpliä. Etelä-Amerikassa pantterilla taas tarkoitetaan jaguaaria , englanniksi jaguar. Jaguaari on myös pilkullinen ja hyvin yhdennäköinen leopardin

Nora ja Sade - mikä pari

Kuusi vuotta ja paljon vettä on virrannut Karjaanjoessa. Niin minä, maailma kuin moni muu on muuttunut siinä samalla. Tällä hetkellä meidän kotia asustaa minun lisäksi Sade, tanskalais-ruotsalainen pihakoira, joka muutti mun luokse lokakuussa 2020, kun olin ollut yksin 1,5kk Samin yllättävän poismenon jälkeen.   Meillä menee Saden kanssa mukavasti. Välillä haastetaan toisiamme, mutta pääasiassa ollaan onnellisia ja iloisia itsejämme. Kerron Sadesta ja meidän yhteisistä jutuista lisää toisessa postauksessa, koska ajattelin herätellä tämän blogin uudelleen henkiin. Kirjoittelen tätä ihan itseäni varten, mutta kaikki lukijat ovat myös erittäin tervetulleita. 😙   Toivotan sinulle ihanaa kesää ja ollaan kuulolla!  Sade chillaa