Siirry pääsisältöön

Vuoristorataa

Nyt puhutaan minun mielestä. Se on poukkoillut viime aikoina melkoista vuoristorataa. Suurinpana haastavana tekijänä on ollut väsymys ja siitä sekä myöskin energiavajeesta johtunut kiukkuuntuminen. Olen ollut viime aikoina melkoinen bitch, ainakin rakkaalle aviomiehelleni, Samille.

Nyt ollaan lomalla ja muutoksen olemuksessa on voinut jopa tuntea. Lääkkeinä parempaan oloon ovat toimineet uni ja ajattelun vähentäminen. En myöskään ota stressiä syömisestä, vaikka ruokavaliota noudatankin parhaani mukaan. Pahin droppi tuli loman ensimmäisenä päivänä. Väsymys ultimoitui laivassa vietettyyn yöhön, jolloin uni oli suorastaan luokatonta. Varmaksi en tiedä, koska en mitannut Sleep Cyclella, mutta tuntuma oli hyvin vahva. Myös energiavaje oli todellinen, vaikkei liikuntaa matkustusta edeltäneeseen päivään sisältynytkään. Laivan tarjonta Bikini Challengelaiselle vain oli huono. Rahkaa oli hyvin mukana, mutta päivän pääateria jäi erittäin vajaaksi, kun en saanut mistään järkevää hiilihydraattia.

Huono kuva, mutta näyttää hyvin, että ennen lomaa unen laatu on ollut heikkoa ja sängyssä vietetty aika lyhyt, eivät mahdu edes skaalaaukseen. Myös syke on herätessä ollut korkea. Kuvat Sleep Cyclestä.

Toivottavasti tämä loma pitää mielialani korkealla Bikini Challengen loppuun asti ja jaksan olla mukava ihminen myös kotona. BC:tä on jäljellä tämän viikon jälkeen vielä kaksi kokonaista viikkoa, eli viimeinen päivä on 6.4. Sen jälkeen pidän viikon tauon ja jatkan BC Extrassa. Siellä harjoittelen ylläpitoa, jota voin jatkaa loppuelämäni. Ylläpidossa syön varmasti enemmän kuin tämän proggigsen aikana, sillä minullahan tosiaan on paino jatkanut tippumista näillä syömisillä. Nyt on noin 6kg lähtenyt. Katsotaan mikä on tämän viikon jälkeinen tulos, kun syön hieman vapaammin = oikeita aineita per ruoka, mutta mitat ei ole niin tarkkoja.

Uskon nimittäin, ja tiedänkin kokemuksesta, että myös hyvä mieli on erittäin tärkeä painonpudotuksessa. Joskus kun ei ajattele ollenkaan mitä tekee ja syö on tulos parempi kuin kiristelee hermot viulun kielenä millilleen ohjeiden mukaan. Ja lomallahan mulla on erittäin hyvä mieli. Ja jos nyt tulee jotain lisää, niin sitten on vielä pari viikkoa aikaa pudotella. :)



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Le Creuset

Olen haaveillut jo pitkään kunnon padasta. Minulla on ollut pitkään valurautainen pata, joka sinänsä ajaa tehtävänsä, mutta on erittäin hankala puhdistaa. Le Creuset in padat ovat olleet jo pitkään toivelistalla, mutta ne ovat ainakin Suomessa olleet liian kalliita alennuksessakin. Le Creusetin padat ovat induktio-sopivia, ne voi pestä astianpesukoneessa ja niissä on keraaminen pinta, ettei ruoka pala kiinni. Kuten On the Way -postauksessa kerroin, kävimme Åren matkalla Stockholm Quality Outletissä. Ja siellähän oli Le Creusetin liike. Jeejee! :) Kaikki tuotteet olivat 2-laatua, eli hinnat olivat kerrankin kohdillaan, mutta silti tuotteille tuli elinikäinen takuu. Viat, joita padoissa oli, oli lähinnä värivirheitä, mikä ei ainakaan minun ruuanlaittoani haittaa. Meille päätyi soikea, punainen, 3,3l pata, joka on toiminut kuin unelma. Astianpesukoneessa pata tulee puhtaaksi, lämpenee induktiolla ja ruokaan ei tule metallin makua, kun sisäpinnalla on keraaminen pinnoite. Mitä pat

Pantteri

Tykkään ihan hulluna panttereista , siis salmiakkipanttereista, myös lumipantterit ovat todella hyviä. Ruotsissahan nämä karkit ovat nimellä Salta Katten. Ennen oli myös Pantteri-jäätelöä, joka oli aivan mielettömän hyvää. Enää tuotaherkkua ei löydy valitettavasti valikoimista. Eilen tuli puhetta, että mikäs eläin se pantteri oikein on. Ja wikipedia sen kertoo: Leopardi eli pantteri (Panthera pardus), englanniksi leopard. Tuo nimi tulee leijonan (leo) ja pantterin (panther) risteytyksestä . En tiedä onko se vain uskomus, mutta nimen perustana on, että leopardi on leijonan ja mustan pantterin risteytys. Joka tapauksessa kyseessä on pilkullinen kissaeläin, joka näyttää näin söpöltä pentuna. Voisin ottaa lemmikiksi. Pantteri viittää myös Pohjois-Amerikassa usein puumaan , englanniksi cougar. Puuma on vaaleaturkkinen kissaeläin, jolla ei ole täpliä. Etelä-Amerikassa pantterilla taas tarkoitetaan jaguaaria , englanniksi jaguar. Jaguaari on myös pilkullinen ja hyvin yhdennäköinen leopardin

Nora ja Sade - mikä pari

Kuusi vuotta ja paljon vettä on virrannut Karjaanjoessa. Niin minä, maailma kuin moni muu on muuttunut siinä samalla. Tällä hetkellä meidän kotia asustaa minun lisäksi Sade, tanskalais-ruotsalainen pihakoira, joka muutti mun luokse lokakuussa 2020, kun olin ollut yksin 1,5kk Samin yllättävän poismenon jälkeen.   Meillä menee Saden kanssa mukavasti. Välillä haastetaan toisiamme, mutta pääasiassa ollaan onnellisia ja iloisia itsejämme. Kerron Sadesta ja meidän yhteisistä jutuista lisää toisessa postauksessa, koska ajattelin herätellä tämän blogin uudelleen henkiin. Kirjoittelen tätä ihan itseäni varten, mutta kaikki lukijat ovat myös erittäin tervetulleita. 😙   Toivotan sinulle ihanaa kesää ja ollaan kuulolla!  Sade chillaa