Siirry pääsisältöön

BC ja lomamatka

Tammikuussa aloittamani Bikini Challenge ja talven lomareissu osuivat päällekkäin BC:n kahdeksannelle viikolle. Lomareissu alkoi laivamatkalla Helsingistä Tukholmaan. Pakkasin mukaan rahkoja ja pilttejä ja paljon protskupatukoita. Myös yksi annos lataus- ja palautusjuomaa mahtui kassiin ekan päivän kiipeilyä varten. Vitamiinit ja muut lisät (omegat, mg, MSM, Zn) päätyivät myös kassiin. Mutta pakkauksista huolimatta perjantai-ilta oli katastrofi. En halunnut maksaa itseäni kipeäksi ala carte-annoksesta, josta jättäisin puolet syömättä, joten päädyin kahvilan salaattiin ja jäin ilman hiilareita. Se näkyi seuraavana päivänä kiukutteluna.

Onneksi lauantain aamiainen oli hyvä, kun matkassa oli myös pussipuuroa ja minivedenkeitin. Muuten lauantai ei mennyt sekään ihan putkeen. Ravintoloiden salaattitarjonta Ruotsissa on surkea ja hiilareina tarjotaan melkein aina vain ranskiksia. Päivän energiavaje täyttyi vihdoin illalla kiinalaisessa. Riisiä tuli syötyä melkoisesti ja varmaan paljon muutakin ylimääräistä kanan ja vihannesten seassa. 

Myös hotelliaamiaiset ovat Ruotsissa melko kevyitä, ei esim. puuroa. Onneksi oli taas omat mukana. Paras salaatti löytyi yllättäen Mäkistä, vaikka ei siinäkään tarpeeksi ollut vihanneksia. Onneksi sunnuntain ajot päätyivät Åreen, ruokakauppaan ja omiin kokkailuihin. 

Ruotsissa ei muuten taideta syödä ollenkaan rahkaa. Sitä on lähinnä vain ruoanlaittoon. Myös puurohiutaletarjonta on onnetonta Suomeen verrattuna. Marjoja löytyy kivasti pakkasesta irtoversiona ja salaattipussit ovat edukkaita. Siinä edut BC-läiselle tässä maassa. 

Omassa keittiössä tulee tehtyä aamiainen täysin ohjeiden mukaan, kun on kuidut ja rasvat omasta takaa mukana. Lounas hoituu jokseenkin hyvin rinneravintolassa ja välipalat taskuun tungetuilla protskupatukoilla. Niitäkään en muuten ole täällä kaupoissa nähnyt, vain energiapatukoita. Kahvilla tulee pidettyä vireystila korkealla, että jaksaa sen 6-7 tuntia rinteessä tai jäällä painaa. Päivän kruunaa omassa keittiössä valmistettu päivällinen, joka tottakai noudattaa siten myös BC-ohjeita.

Skidåkare Salad i Rödkullen Backrestaurang.

Koska samassa seurueessa on kaksi miestä pitää ruuan olla erittäin täyttävää ja ravitsevaa. Keittiössä on valmistunut mm. lohi-rapupastaa (täältä löytyi sentään gluteenitonta pastaa), pasta bolognese, kanaa ja risottoa sekä tonnikalasalaattia riisinuudelilla.

Jauhelihaa, tomaattimurskaa, sipulia ja paljon mausteita. Päällä tuoretta basilikaa. Namnam!!

Vettä juon aamuisin paljon ja käyn sitten päivän mittaan usein vessassa. Kylmänä päivänä homma ei ihan toimi, koska silloin ei energiaa riitä kuin virtsarakon toimintaan/lämmittämiseen/jotain... Jokaisella paussilla juon myös ison annoksen, ja pausseja tulee yleensä pari päivään. Illalla juon taas paljon vettä ja lisäksi teetä, yleensä yrttiteetä. Päivän aikana, aamu mukaan lukien, tulee juotua 2-3 lattea.

Ylimpänä Åre Kafferosterin lattet ja alhaalla mutteripannun purut Drop Coffeesta Tukholmasta sekä ROCK-pavut kotiin espressoon. 

Pari "sortumista" on myös valitettavasti tapahtunut. Torstaina 7 tunnin jääkiipeilyjen jälkeen, jolloin päivän aikana ei ollut tullut syötyä kuin aamiainen ja puolitoista protskupatua, käytiin Brokenissa. Baby Back Ribs uunipotulla maistui niiiiiiiiiiin hyvältä. Toinen vilppi tuli Åre Chokladfabrikin tehtaanmyymälässä, jossa maistoin 1/10 konvehtia Samin luvalla. Reissukaverimme T on jätskihirmu ja hänen mieliksi olen myös maistanut paria jätskiä lusikanpäällisen.

Brokenin Baby Back Ribs, vaikka en tiedä mitä babyä tässä annoksessa on. 
En sortunut kuitenkaan Mega Burgeriin, josta esimerkki T:n pikku iltapalana...
Suklaatehtaalta lähti tuliaisia melkein kassillinen mukaan. Ehkä itsekin voi näitä maistella parin viikon päästä.
Vaikka ei täysin ruokavalion mukaan olla mentykään tätä viikkoa, niin en usko että takapakkia on tullut yhtään. Kulutus on kova ja lautaselle ei sinänsä ole päätynyt ylimääräistä, ennemmin jäänyt pois. Kämpässä ei ole kunnollista peiliä, joten en ole pystynyt vertailla edes silmämääräisesti. Hiihtovaatteet olivat isoja, tai ainakin menivät luistavammin päälle, jo heti alkuunsa. Kiva tunne! :)

Laskuhousut putoisivat päältä ellei olisi henkseleitä. :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Le Creuset

Olen haaveillut jo pitkään kunnon padasta. Minulla on ollut pitkään valurautainen pata, joka sinänsä ajaa tehtävänsä, mutta on erittäin hankala puhdistaa. Le Creuset in padat ovat olleet jo pitkään toivelistalla, mutta ne ovat ainakin Suomessa olleet liian kalliita alennuksessakin. Le Creusetin padat ovat induktio-sopivia, ne voi pestä astianpesukoneessa ja niissä on keraaminen pinta, ettei ruoka pala kiinni. Kuten On the Way -postauksessa kerroin, kävimme Åren matkalla Stockholm Quality Outletissä. Ja siellähän oli Le Creusetin liike. Jeejee! :) Kaikki tuotteet olivat 2-laatua, eli hinnat olivat kerrankin kohdillaan, mutta silti tuotteille tuli elinikäinen takuu. Viat, joita padoissa oli, oli lähinnä värivirheitä, mikä ei ainakaan minun ruuanlaittoani haittaa. Meille päätyi soikea, punainen, 3,3l pata, joka on toiminut kuin unelma. Astianpesukoneessa pata tulee puhtaaksi, lämpenee induktiolla ja ruokaan ei tule metallin makua, kun sisäpinnalla on keraaminen pinnoite. Mitä pat

Pantteri

Tykkään ihan hulluna panttereista , siis salmiakkipanttereista, myös lumipantterit ovat todella hyviä. Ruotsissahan nämä karkit ovat nimellä Salta Katten. Ennen oli myös Pantteri-jäätelöä, joka oli aivan mielettömän hyvää. Enää tuotaherkkua ei löydy valitettavasti valikoimista. Eilen tuli puhetta, että mikäs eläin se pantteri oikein on. Ja wikipedia sen kertoo: Leopardi eli pantteri (Panthera pardus), englanniksi leopard. Tuo nimi tulee leijonan (leo) ja pantterin (panther) risteytyksestä . En tiedä onko se vain uskomus, mutta nimen perustana on, että leopardi on leijonan ja mustan pantterin risteytys. Joka tapauksessa kyseessä on pilkullinen kissaeläin, joka näyttää näin söpöltä pentuna. Voisin ottaa lemmikiksi. Pantteri viittää myös Pohjois-Amerikassa usein puumaan , englanniksi cougar. Puuma on vaaleaturkkinen kissaeläin, jolla ei ole täpliä. Etelä-Amerikassa pantterilla taas tarkoitetaan jaguaaria , englanniksi jaguar. Jaguaari on myös pilkullinen ja hyvin yhdennäköinen leopardin

Nora ja Sade - mikä pari

Kuusi vuotta ja paljon vettä on virrannut Karjaanjoessa. Niin minä, maailma kuin moni muu on muuttunut siinä samalla. Tällä hetkellä meidän kotia asustaa minun lisäksi Sade, tanskalais-ruotsalainen pihakoira, joka muutti mun luokse lokakuussa 2020, kun olin ollut yksin 1,5kk Samin yllättävän poismenon jälkeen.   Meillä menee Saden kanssa mukavasti. Välillä haastetaan toisiamme, mutta pääasiassa ollaan onnellisia ja iloisia itsejämme. Kerron Sadesta ja meidän yhteisistä jutuista lisää toisessa postauksessa, koska ajattelin herätellä tämän blogin uudelleen henkiin. Kirjoittelen tätä ihan itseäni varten, mutta kaikki lukijat ovat myös erittäin tervetulleita. 😙   Toivotan sinulle ihanaa kesää ja ollaan kuulolla!  Sade chillaa