perjantaina, maaliskuuta 28, 2014

Mun maha

Olen tehnyt vatsastani taas pari havaintoa. Mahahan on ollut aika isossa roolissa aikaisemminkin tässä blogissa. Siitä on juttuja ainakin näiden topikkien alla: Vatsa, Terveys ja Hyvinvointi.

Kun aloitin Bikini Challengen, taisin mainita, että samalla kokeilen gluteenitonta ruokavaliota. Automaattisesti ruokavalio oli myös hiivaton ja sokeriton, joten sain monta kärpästä samalla iskulla. Ja tuloksena on ollut erittäin hyvinvoiva vatsa. Ei ilmaa, ei turvotusta, ei kipuja.

Mun maha kuuden BC-viikon jälkeen.

Vaikka en syö gluteiinia, saan silti hyvin kuituja ja niitä myös kuuluu ruokavalioon. Aamulla iso annos kaurapuuroa, jossa joko psylliumia tai pellavansiemenrouhetta, paljon marjoja ja vihanneksia sekä iltaisin vielä hiilareita bataatin tai esim riisi-kaura-sekoituksen muodossa.

Syömäni rahkat ovat ihan normaaleja rahkoja. Samoin käyttämäni maito proteiinivanukkaassa ja kahvissa. Ei laktoositonta tai edes vähälaktoosista, joita joskus käytin. Ja silti kulkee.

Isoin havainto tuli lomaviikolla, kun söin välipaloiksi proteiinipatukoita. Patukathan eivät ole gluteiinittomia, eikä myöskään täysin sokerittomia. Hiivaa niissä ei sentään ole. :) Vatsa reagoi heti, tuli ilmaa ja joutui välillä oikein juosta vessaan, kun se käynnistyi yllättäen.

Tällä viikolla on taas onneksi palattu ruotuun. Patukat korvautuneet marjoilla ja rahkalla ja samalla ovat myös vatsavaivat hävinneet. Olen siis sitä mieltä, että ainakaan itsellä se ei varsinaisesti ole maidon laktoosi, joka aiheuttaa vatsavaivat, vaan gluteiini, hiiva ja sokeri, jotka altistavat suolen ja vatsan niin, että vatsa on herkkä myös laktoosille.

En aio tulevaisuudessa kieltää itseltäni täysin gluteiinia, hiivaa tai sokeria, mutta pidän mielessä, että niiden välttämisellä saa vatsan toimimaan mallikkaasti. Suosittelen testaamaan noiden välttämistä, jos ei laktoosittomatkaan tuotteet tahdo auttaa vatsan hyvään toimintaan.2 kommenttia:

 1. Hei, onko sulla siis laktoosi-intorelanssi ja nyt olet syönyt/juonut ihan normaalia maitoa?
  Kiva blogi sulla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todettu lievänä kyllä aikoja sitten, ja silloin käytin laktoosittomia tuotteita. Niistämsiirryin itseasiassa ensin luomu- ja homogenoimattomiin maitotuotteisiin ja nyt, kun en ole käyttänyt muitakaan suolta ärsyttäviä aineita, niin kaikki maitotuotteet sopivat.

   Poista

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...