torstaina, elokuuta 05, 2010

Voi maailma

Kelit ovat olleet tänä vuonna melkoiset. Siis käsittämättömän hyvät. Talvella oli lunta ja pakkasta ja nyt kesällä on saatu paistatella helteessä. Ainakin ajankohtiin sopivia sportteja on saanut harrastaa niin paljon kuin vain jaksaa.

Kaipa sitä oikein asiantuntijoidenkin puolesta pohditaan, että mikä on syynä ja miksi sitä ja tätä ja kuinka pitkään. Mutta minä kerron nyt oman näkemykseni. :)

Ihmiset ovat varmasti sekoittaneet luonnollista kiertokulkua sen verran, että kaikki ilmanalat voimistuvat. Talvi oli todella kylmä ja luminen ja kesä ennmätyskuuma. Nämä eivät kuitenkaan ole olleet ainoita luonnonilmiöitä. Myös tuulet ja sateet ovat olleet monenkertaisesti isompia ja pahempia. Viime viikolla Savossa ja eilen Satakunnassa saatiin kokea melkoista myrskynäytöstä.

Ihminen tuskin pystyy muuttamaan mitenkään näitä luonnonmullistuksia. Meidän on vain jatkossa elettävä niiden kanssa. Nykyiset ilmiöt ovat usean vuoden tulosta ja me voimme vain pitää ne joko tällaisinä ja normalisoida tilanne pitämällä huolta ympäristöstä. Pieni ihminen pystyy tekemään kovin vähän, mutta kaikki valinnat ovat silti kotiinpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...