Siirry pääsisältöön

Pääsiäisen ruokatarjonta

Ihanaa, kun ihmiset tekevät pääsiäisruokaa tai kutsuvat pääsiäisenä tekemään ruokaa. Tottakai kotonakin tulee tehtyä vähän huolellisemmin, kun on aikaa keskittyä ja valmistella, eikä tarvitse olla heti valmista.

Torstaina töissä ei ollut pääsiäislounasta. Mikä pettymyt. Ei edes jälkiruuaksi pashaa tai mämmiä. Tai siis toisessa paikassa olisi ollut, mutta mentiin toiseen paikkaan laajemman valikoiman toivossa. Torstaina ei myöskään kotona ollut ruokaa. Vain nopea Subway-patonki täytti iltaruuan paikan. :)

Mutta jo perjantaina pääsimme pääsiäisherkkujen makuun. Pääsiäisruuan piti olla nenän edessä jo ensimmäisenä lämpimänä ruokana, mutta kun ohjelma venyi, niin piti kehittää lounaaksi jotain kaapista. Pikalounas siälsi paistettua pinaatti-sieniä-sipuli-valkosipulisekoitusta sekä vihersalaattia. Ihan hyvää, vaikka ei oltukaan hankittu mitään tätä ruokailua varten. Kun vihdoin päästiin Karkkilaan, oli siellä valmistettu aivan loistavaa lammaspaistia valkosipuliperununoiden ja uunivihannesten kera. Mausteena oli käytetty rosmariinia. Myös ihania täytettyjä munia sekä jälkkäriksi rahkaa oli jaksettu valmistaa. Mämmiäkin olisi ollut tarjolla, mutta sitä ei jaksettu enää maistaa. Lauantaiaamu alkoi aivan loistavan makean omeletin voimalla. Kiitos Äiti ja Iskä loistavasta kulinaristisesta nautinnosta. :)

Lauantaina meidät oli kutsuttu valmistamaan sushia Vallilaan. Päivän aikana ei täyttävän ja maittavan aamiaisen jälkeen tarvinnut kuin napata pientä evästä ennen treeniä. Illalla sitten olisi luvassa kunnon tarjonta japanilaista. Veimme oman riisikeittimen sekä misokeittoainekset mukana, mutta muut tarvikkeet löytyivät paikan päältä. Oli ihana valmistaa sushia porukalla. Minun hommana oli kieritellä norimaki-rullia. Täytteinä oli mitä maittavampia vihanneksia, joista avokado oli ehdottomasti paras, ja myöskin kalaa, joista vain parhaat, eli lohi ja tonnikala oli valittu. Rullat olivat hieman yllätyksellisiä, sillä wasabia oli mitä erilaisimpia määriä rullissa. :) Japanilaisaterian kuitenkin aloitti aivan loistava misokeitto. Ainekset olivat suoraan Tokyokanista, eli japanilaiskaupasta ja lisänä oli kevätsipulia, herkku- ja siitakesieniä sekä tofua. Kiitos Anu upeasta keitosta. Keittoa olisi voinut syödä vaikka litrakaupalla, niin maukasta se oli.

Sunnuntaina ei aamulla tarvinnut hirveästi nauttia aamiaista, kun edellisen illan kalat ja riisit täyttivät vieläkin. :) Niinpä varsinainen ensimmäinen ruoka oli lounas. Kun en taaskaan ollut oikein valmistautunut, niin piti kehitellä jotain. Onneksi olen sen verran oppinut, että osaan hankkia kaappiin tarpeeksi vihanneksia ja joitain säilykkeitä, että aina saa riittävän setin kahdelle. Tällä kertaa lounaan roolin sain tonnikalasalaatti creme fraiche-kastikkeella ja munalla. Ajoi ihan asiansa ja jaksoi taas jatkaa loppupäivän hommia ja käydä pelaamassakin.

Illalla tein gulassikeittoa. Ollaan pari kertaa syöty ihan mieletöntä gulassia ja nyt oli pakko kokeilla itse. Taitavat keittokirjojen reseptit olla vähän herkemmälle suulle, sillä keitosta tuli aika laimeaa. Onneksi sitä on kuitenkin niin paljon, että tänään pystyy vähän tuunaamaan maukkaammaksi. Liha oli kyllä kypsynyt hyvin mureaksi, mutta vihanneksetkin kaipaisivat pidempi aikaista pehmittämistä. Jäkiruuaksi keiton päälle oli mämmiä ja vaniljavaahtoa. Olin hankkinut kaksi pinetä 100 gramman purkkia ihan vaan siksi, että niitä oli vain kaksi kaupassa jäljellä, enkä ole aikoihin maistanut. Vaniljavaahdon kanssa mämmi maistui ihan hyvältä. vaniljavaahtoa saa nimittäin todella paljon kerralla lusikkaa, eikä se valu pois mämmin päältä, joten mämmin ja vaahdon suhde oli aika lailla 50/50 ja siten todella sopiva.

Tänään päivä alkoi letuilla. Tein "Vohvelit ja ohukaiset"-kirjan mukaisesti maukkaita aamiaislettuja ja niisät tuli todella makoisia, vaikka ne muistuttivatkin enemmän pannukakkuja paksuuden puolsta. Leivinjauheella lienee ollut vaikutusta asiaan. Letut olivat kyllä ihania vadelmien ja mustikoiden sekä vaniljavaahdon kera ja onneksi niitä jäi vielä lounaalle tai iltapalalle nautittavaksi. Koska en taaskaan ole suunnitellut mitään lounaaksi etukäteen, niin on pakko tsekata mitä kaapista löytyy. On hyvin todennäköistä, että lounaan virkaa suorittaa letut ja päärynärahka. Illalla sitten syödään vähän paremmin, eli tuunattu gulassikeitto loppuun. :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Le Creuset

Olen haaveillut jo pitkään kunnon padasta. Minulla on ollut pitkään valurautainen pata, joka sinänsä ajaa tehtävänsä, mutta on erittäin hankala puhdistaa. Le Creuset in padat ovat olleet jo pitkään toivelistalla, mutta ne ovat ainakin Suomessa olleet liian kalliita alennuksessakin. Le Creusetin padat ovat induktio-sopivia, ne voi pestä astianpesukoneessa ja niissä on keraaminen pinta, ettei ruoka pala kiinni. Kuten On the Way -postauksessa kerroin, kävimme Åren matkalla Stockholm Quality Outletissä. Ja siellähän oli Le Creusetin liike. Jeejee! :) Kaikki tuotteet olivat 2-laatua, eli hinnat olivat kerrankin kohdillaan, mutta silti tuotteille tuli elinikäinen takuu. Viat, joita padoissa oli, oli lähinnä värivirheitä, mikä ei ainakaan minun ruuanlaittoani haittaa. Meille päätyi soikea, punainen, 3,3l pata, joka on toiminut kuin unelma. Astianpesukoneessa pata tulee puhtaaksi, lämpenee induktiolla ja ruokaan ei tule metallin makua, kun sisäpinnalla on keraaminen pinnoite. Mitä pat

Pantteri

Tykkään ihan hulluna panttereista , siis salmiakkipanttereista, myös lumipantterit ovat todella hyviä. Ruotsissahan nämä karkit ovat nimellä Salta Katten. Ennen oli myös Pantteri-jäätelöä, joka oli aivan mielettömän hyvää. Enää tuotaherkkua ei löydy valitettavasti valikoimista. Eilen tuli puhetta, että mikäs eläin se pantteri oikein on. Ja wikipedia sen kertoo: Leopardi eli pantteri (Panthera pardus), englanniksi leopard. Tuo nimi tulee leijonan (leo) ja pantterin (panther) risteytyksestä . En tiedä onko se vain uskomus, mutta nimen perustana on, että leopardi on leijonan ja mustan pantterin risteytys. Joka tapauksessa kyseessä on pilkullinen kissaeläin, joka näyttää näin söpöltä pentuna. Voisin ottaa lemmikiksi. Pantteri viittää myös Pohjois-Amerikassa usein puumaan , englanniksi cougar. Puuma on vaaleaturkkinen kissaeläin, jolla ei ole täpliä. Etelä-Amerikassa pantterilla taas tarkoitetaan jaguaaria , englanniksi jaguar. Jaguaari on myös pilkullinen ja hyvin yhdennäköinen leopardin

Nora ja Sade - mikä pari

Kuusi vuotta ja paljon vettä on virrannut Karjaanjoessa. Niin minä, maailma kuin moni muu on muuttunut siinä samalla. Tällä hetkellä meidän kotia asustaa minun lisäksi Sade, tanskalais-ruotsalainen pihakoira, joka muutti mun luokse lokakuussa 2020, kun olin ollut yksin 1,5kk Samin yllättävän poismenon jälkeen.   Meillä menee Saden kanssa mukavasti. Välillä haastetaan toisiamme, mutta pääasiassa ollaan onnellisia ja iloisia itsejämme. Kerron Sadesta ja meidän yhteisistä jutuista lisää toisessa postauksessa, koska ajattelin herätellä tämän blogin uudelleen henkiin. Kirjoittelen tätä ihan itseäni varten, mutta kaikki lukijat ovat myös erittäin tervetulleita. 😙   Toivotan sinulle ihanaa kesää ja ollaan kuulolla!  Sade chillaa