tiistaina, syyskuuta 28, 2010

Ihan mukavasti menee, mutta vielä vois hiukan parantaa

Nimittäin ruokapuolella. Painotus luomuruokaan on onnistunut hyvin, mutta hieman voisi vielä parantaa. Oikeastaan parannus ei riipu yksin meidän taloudesta, vaan kauppiaista. Lähi-K-kauppamme tarjoaa hyvin luomutuotteita: luomuvihanneksia, luomulihaa, lisäksi tietenkin Pirkan luomutuotteita ja Valion luomutuotteita. Myös muita luomutarvikkeita löytyy ihan kohtuullisesti. Luomu ei kuitenkaan ole se must-juttu, vaan ajatuksena on koko ketjun puhtaus ja ekologisuus sekä erityisesti ruuan puhtaus.

Vaikka luomutuotteet ovat puhtaita sinänsä, mutta usein ne on kuljetettu hyvinkin kaukaa. Siksi haluaisin painottaa myös lähiruokaan. Kuuntelin kateellisena italialaisten ja ranskalaisten toriostoksista ja kausituotteiden syömisestä, kun meillä se ei vaan ole mahdollista. Minä en edes tiedä missä Espoosta löytyy tori tai muu tuoretuotteita myyvä paikka. Onko tosiaan matkustettava Hietalahden kauppahalliin? Ja miksi nuo torit ja kauppahallit sulkevat niin aikaisin, ettei työssäkäyvä sinne ehdi enää työpäivän jälkeen.

Luomutuoteista löytyy myös valmistuotteita, kuten myslejä. Aina ne ei kuitenkaan ole sellaisia kokonaisuuksia, että ne miellyttäisivät. Niinpä kiinostaisi tehdä esim. oma mysli. Välillä hyvien raaka-aineiden löytäminen on kuitenkin hankalaa erityisesti Espoossa. Esimerkiksi Punnitse&Säästä-kauppoja ei ole kuin Helsingin itäpuolella. Ruohonjuuria on vain Keskustassa ja Itäkeskuksessa. Tapiolassa on jo nimeltäänkin Pieni Ruokakauppa. Tuossa Tapiolan kaupassa ei myydä juurikaan irtotuotteita, lähinnä lihaa ja joitain kasviksia.

Eikö espoolaiset ole kiinnostuneita luomuruuasta, ekologisuudesta ja lähiruuasta. Luulisi, että erityisesti Espoossa olisi ainakin varaa panostaa puhtaaseen ruokaan, sillä sehän valitettavasti on vielä hiukan kalliimpaa.

Onneksi on Foreverin aloevera-juoma, josta saa luomuruokaa pullosta. Mutta ei silläkään koko päivää elä...

1 kommentti:

  1. Granissa on nykyään luomu-Deli ostarilla.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...