lauantaina, syyskuuta 25, 2010

Sisko tahtoisin jäädä

Kesän ja alkusyksyn elokuvasetin viimeiseksi näytökseksi päätyi "Sisko tahtoisin jäädä". Suomalainen elokuva, joka kertoo teini-ikäisistä. Erityisesti kiltin tytön tarinasta irti roolistaan.

Karu tarina. Tuollaista tienien elämä varmaan nykyään onkin, kun lähes kaikki tulee "valmiina". Itse ei tarvitse kuin toteuttaa, eikä se riitä nuorelle kehittyvälle ihmiselle. Silti en pysty tajuamaan, että miksi kaikki, joka ei ole omaa pitää hajoittaa tai varastaa. Miksi kaikkia sääntöjä pitää rikkoa ja miksi ilkeys ja lainrikkominen on kadehdittavinta mitä voi tehdä.

Itse en tällaista muista omasta teini-iästäni. Ehkä saatoin vähän kapinoida, mutta tiesin silti, että helpoimmalla pääsee, kun vain tekee niin kuin sanotaa. Lisäksi minulle suurempia arvoja olvat ns. puhtaat arvot. Olin ylpeä siitä, että en ollut kännissä kuin ensimmäisen kerran 18-vuotiaana, en polttanut tupakkaa tai liikkunut epämääräisissä jengeissä. No, minullahan oli urheilu ja kaupungin "parhaana" urhelijana sain huomiota ihan riitävästi, eikä sitä tarvinnut hakea lisää.

Elokuvasta velä. Nuoret näyttelijät paransivat huimasti loppua kohti. Alussa roolit oli selkeästi ylinäyteltyjä. Ilmeet, kieli ja eleet olivat hiukan epäluonnollisia. Rooleihin toki kuului ylipursuava kiroaminen ja muutenkin karski kielenkäyttö, mutta minun korvaani se särähtää joka kerta. Samaa v-sanan viljelyä ja muita yhtä kauniita termejä näkyy mielestäni aivan liikaa nykyään myös facebookissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! Kaikki kommentit ovat tervetulleita!
Thanks for the comment! All the comments are wellcome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...